Bureau Krediet Registratie (BKR)

Bureau Krediet Registratie (BKR)

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is een organisatie die financiële gegevens van consumenten registreert. Geregistreerd worden zoal leningen, kredieten en debetfaciliteiten op betaalrekeningen. Het BKR registreert deze gegevens om te helpen bij het beoordelen van de kredietwaardigheid van een persoon en om te voorkomen dat consumenten diep in de schulden raken.

Over de registratie

Mensen die kredieten hebben vanaf € 250 worden geregistreerd bij het BKR. Het BKR beoordeelt zelf niet of men wel of niet een lening kan krijgen, en geeft enkel informatie over de kredietwaardigheid van mensen die een lening aanvragen. Een betalingsachterstand op een bepaalde lening kan voor een geldverstrekker een reden zijn om geen nieuwe lening te verstrekken om te voorkomen dat hij of zij te veel leent. Zo beschermt het BKR consumenten tegen overcreditering.

Kredietregistratie bij mobiele telefoonabonnementen

Onder andere banken, zoals de Bunq of de ING, postorderbedrijven en leasemaatschappijen zijn aangesloten bij het BKR. Sinds 2017 worden ook mobiele telefoons duurder dan € 250 en die in maandelijkse termijnen worden verstrekt en afbetaald bij een telefoonabonnement geregistreerd. Het BKR bewaart gegevens over een lening tot vijf jaar na afloop. Hypothecaire leningen worden niet geregistreerd..

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf