Incassomachtiging

Incassomachtiging

Een incassomachtiging is een machtiging die iemand aan een bedrijf of organisatie geeft om geld van een bankrekening af te schrijven. Dit is gebruikelijk bij de betaling van de kosten voor een abonnement of lidmaatschap. Denk hierbij aan bijvoorbeeld energierekeningen, telefoonabonnementen of lidmaatschapskosten van de sportschool. Een incassomachtiging is een veilige en gemakkelijke manier van betalen omdat je niet zelf hoeft te onthouden wanneer er handmatige betalingen plaats moeten vinden. In plaats daarvan wordt het bedrag automatisch van de rekening afgeschreven op de afgesproken datum.

Hoe een incassomachtiging werkt

Om een incassomachtiging te geven moet iemand een machtigingsformulier invullen en ondertekenen. Dit kan vaak online, op de website van de aanbieder van het lidmaatschap of abonnement. Vaak wordt er om een toestemming voor de machtiging gevraagd wanneer je een abonnement afsluit of lidmaatschap aan gaat. Het ondertekende formulier geeft het bedrijf of de organisatie die je machtigt toestemming om geld van je rekening te schrijven. Het is belangrijk om alle gegevens op het formulier te controleren, zodat er geen fouten gemaakt worden bij de betalingen. Na de opzegging van het abonnement of lidmaatschap wordt de incassomachtiging weer ingetrokken.

Incassomachtiging intrekken

Een incassomachtiging kan op elk moment schriftelijk opgezegd worden bij het betreffende bedrijf of organisatie. Zo’n organisatie wordt ook wel de crediteur of incassant genoemd. Het is ook belangrijk om na het geven van de incassomachtiging regelmatig je bankafschriften te controleren om ervoor te zorgen dat er geen ongeoorloofde afschrijvingen plaatsvinden.

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf