Wat is een ANBI

ANBI

Een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is een speciale status die door de Belastingdienst wordt toegekend aan bepaalde non-profitorganisaties in Nederland. Een ANBI is een instelling die zich volledig of nagenoeg volledig inzet voor het algemeen belang. Het kan gaan om diverse soorten organisaties, zoals goede doelen, stichtingen, verenigingen of kerkgenootschappen.

Hoe kun je een ANBI steunen?

Er zijn verschillende manieren waarop je een ANBI kunt steunen. Hier zijn een paar voorbeelden:

1. Doneer geld

De meest voor de hand liggende manier om een ANBI te steunen is door geld te doneren. Dit kan een eenmalige gift zijn, maar je kunt ook maandelijks doneren. Dit betekent dat je regelmatig een bedrag overmaakt aan de ANBI-instelling. Je kunt zelf bepalen hoeveel en hoe vaak je wilt doneren. Het voordeel hiervan is dat de ANBI-instelling weet dat ze op jouw bijdrage kunnen rekenen en dat ze beter kunnen plannen.

2. Word vrijwilliger

Als je niet de middelen hebt om geld te doneren, dan kun je ook je tijd en talenten doneren. Veel ANBI's hebben vrijwilligers nodig om te helpen bij evenementen, activiteiten en andere taken.

3. Koop producten

Sommige ANBI-instellingen verkopen producten waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat. Denk bijvoorbeeld aan een boek of een t-shirt. Door deze producten te kopen, steun je indirect het goede doel.

Waarom is het steunen van een ANBI belangrijk?

Het steunen van een ANBI is belangrijk omdat ANBI’s een belangrijke rol spelen in de samenleving. Een ANBI zich in voor het algemeen belang en helpt mensen die het moeilijk hebben. Door een ANBI te steunen draag je bij aan een betere wereld.

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf