Opzeggen om Corona: meer opzeggingen voor sportscholen

Opzeggen om Corona: meer opzeggingen voor sportscholen

  • Laatst geüpdatet:

Dat het coronavirus Nederland al een aantal weken in z’n greep heeft, is je waarschijnlijk niet ontgaan. Sinds 16 maart zijn ook de sportscholen in Nederland gesloten. Ondanks de sluiting wordt het abonnementsgeld in veel gevallen wel geïncasseerd, waardoor mensen zich massaal afvragen waar ze nu eigenlijk voor betalen als ze niet kunnen sporten. Het is ook niet gek dat 123opzeggen een stijging ervaart in het aantal opzeggingen voor sportscholen.

Meeste opzeggingen voor BigGym en Basic-Fit

Veruit de meeste opzeggingen komen op dit moment binnen voor sportketen BigGym. Klanten van 123opzeggen geven aan dat ze opzeggen, omdat ze op dit moment niet kunnen sporten. De sportscholen van BigGym zijn gesloten vanwege het coronavirus. De sportschool heeft zelf aangegeven dat het lidmaatschapsgeld wel gewoon geïncasseerd zal worden, omdat ze nog aan het onderzoeken zijn wat voor compensatie er geboden kan worden aan de leden. Het is voor leden ook niet mogelijk om het abonnement te pauzeren. BigGym opzeggen kan wel altijd via 123opzeggen. Hou er wel rekening mee dat de sportschool een opzegtermijn van één kalendermaand hanteert na de vaste periode van één of twee jaar, afhankelijk van het abonnement dat is afgesloten bij de sportschool.

Ook voor Basic-Fit worden meer opzegbrieven aangemaakt. Klanten van 123opzeggen geven aan dat het coronavirus ook hierbij de doorslag gaf. Ze vinden het niet kunnen dat ze moeten betalen voor hun abonnement, terwijl de sportscholen gesloten zijn. Basic-Fit gaf net als BigGym aan te kijken naar passende vormen van compensatie voor de leden. Begin april zullen de leden hier bericht over ontvangen. In de tussentijd kunnen leden van Basic-Fit wel gebruikmaken van de app van Basic-Fit. In die app zijn verschillende work-outs te vinden die je thuis in de kamer kunt doen.

Ook goede doelen worden vaker opgezegd

Toch zijn niet alleen sportscholen het slachtoffer van het coronavirus. Goede doelen krijgen ook meer opzegbrieven dan normaal. Mensen willen van hun vaste donaties af, omdat er veel onduidelijkheid bestaat over het effect van corona op het inkomen. Niemand weet hoe lang het virus in Nederland zal blijven en wat het effect zal zijn op de economie. Er wordt daarom al wat geschrapt in de vaste lasten om zo ruimte te creëren voor eventuele financiële tegenvallers.

Ook je abonnementen opzeggen?

Naar verwachting zullen meer mensen in de komende weken hun sportschool abonnementen en donatie stopzetten. Wil jij dit ook op een laagdrempelige manier regelen? Dankzij de opzegbrieven van 123opzeggen hoef je geen lange telefoongesprekken te voeren en kun je eenvoudig opzeggen vanachter je computer. Bovendien ontvang je bij bijna elke opzegbrief onze 100% opzeggarantie. Dit houdt in dat 123opzeggen garandeert dat je opzegging goed verwerkt wordt door de sportschool of het goede doel. Mocht je geen reactie krijgen van de opgezegde instantie, dan kun je contact opnemen met 123opzeggen. Wij zullen dan voor je uitzoeken waar het misgaat. Zo kun je altijd al je abonnementen zorgeloos opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen.

Meer lezen: Consumentenbond: 'Online opzeggen vaak te moeilijk'

Landschap
Golf