KPN verhoogt de prijzen van bijna alle abonnees

KPN verhoogt de prijzen van bijna alle abonnees

  • auteur Nynke
  • Laatst geüpdatet:

Slecht nieuws voor de klanten van de bekendste telecomprovider van Nederland. KPN gaat de prijzen verhogen van vrijwel alle abonnees. Heb je een KPN Internet abonnement, dan is de kans groot dat je vanaf 1 juli meer gaat betalen. Hoeveel meer, is afhankelijk van je abonnement. Op basis van die prijsstijging kun je je KPN abonnement opzeggen en overstappen naar de concurrent, zoals bijvoorbeeld Ziggo.

Snel internet is goedkoper

Niet iedereen gaat erop achteruit bij de nieuwe tarieven van KPN. Het selecte groepje dat geniet van supersnel internet heeft juist baat bij de prijswijziging. Nu hoop je misschien dat jouw 500 Mbit/s verbinding geclassificeerd wordt als snel, maar helaas.

Alleen klanten met 1 Gbit/s kunnen profiteren van een prijsdaling. Zij krijgen maandelijks een factuur waar € 7,50 minder in rekening wordt gebracht. Dat is mooi meegenomen!

Lees ook: Streaming vs. kabel tv: meer mensen snijden kabels door

Nieuwe prijzen KPN

De reden dat andere klanten van KPN juist meer gaan betalen, is volgens de telecomprovider nodig ‘om de kwaliteit van het netwerk te kunnen waarborgen in de toekomst’. Deze reden voerde KPN vorig jaar ook aan bij de prijswijziging die toen doorgevoerd werd. De prijzen waar je als consument rekening mee moet gaan houden, zijn als volgt:

Internetsnelheid

Oud tarief

Nieuw tarief

Verschil

50 Mbit/s

€ 42,50

€ 43,73

+€ 1,23

100 Mbit/s

€ 47,50

€ 48,88

+€ 1,38

200 Mbit/s

€ 50,-

€ 51,45

+€ 1,45

500 Mbit/s

€ 55,-

€ 56,60

+€ 1,60

1 Gbit/s

€ 65,-

€ 57,50

-€ 7,50

Vaste bellers ook duurder uit

Niet alleen de internetgebruikers zijn duurder uit, ook abonneehouders van vaste telefonie zullen maandelijks iets meer gaan betalen. De factuur zal vanaf 1 juli € 1,- hoger uitvallen.

Lees ook: Internet afsluiten of opzeggen: de ultieme gids

Verrassende bedragen

Ondanks dat bijna iedereen duurder uit is, vallen de bedragen mee. Prijsvergelijkingswebsite Pricewise verwachtte een stijging van € 2,50 per maand en dit is gelukkig voor (bijna) niemand het geval. Dat de prijzen stijgen is bovendien niet bijzonder.

Alle telecomproviders verhogen elk jaar hun prijzen. Welke prijzen de concurrenten, zoals bijvoorbeeld Ziggo, gaan hanteren is nog niet bekend. Wel kondigde Ziggo op 12 april aan een snelheidsverhoging door te voeren. Deze wordt vaak gevolgd door een prijsverhoging.

KPN opzeggen?

Valt deze prijsstijging een beetje rauw op je dak? Geen zorgen. Als je niet langer bij KPN wilt blijven, ben je nu vrij om te gaan. Je kunt je contract zonder boete ontbinden, als je het niet eens bent met de prijsverhoging. KPN opzeggen doe je gelukkig heel eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen.

Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen in de velden bij de opzegbrief. Die worden automatisch in de opzegbrief gezet, waarna je deze gratis kunt downloaden en versturen. Ook biedt 123opzeggen de mogelijkheid aan om de opzegbrief te laten versturen door onze verzendservice. Voor een kleine vergoeding ben jij dan van al het gedoe af!

Landschap
Golf