Netflix startscherm met meerdere accounts

Zeg je slapende streamingdiensten op en bespaar geld

  • auteur Madelon
  • Laatst geüpdatet:

Zombie-abonnementen worden steeds gewoner. Je kent ze wel; de abonnementen die je niet meer gebruikt en dus alleen maar geld kosten. Bovendien dwalen ze vaak rond in dat deel van het onderbewustzijn dat onafgeronde taken opslaat. 

Inhoudsopgave

    Welke streamingdiensten zijn er?

    Zeker 's zomers kan je lidmaatschap op een streamingdienst veranderen in een zombie abonnement. Het is dan mooi weer, waardoor je zowel overdag als 's avonds veel activiteiten buiten doorbrengt. Er wordt dan minder naar films en series gekeken op bijvoorbeeld Disney Plus of Apple TV Plus.

    Populairste streamingdiensten in Nederland

    In Nederland zijn er diverse streamingdiensten. Netflix en Videoland klinken je vast bekend in de oren. Maar je kunt ook een abonnement nemen op sportzenders zoals Viaplay. In de volgende tabel vind je de meest populaire streamingdienst in Nederland per type, en de bijbehorende opzegtermijn.

    Categorie Streamingdienst Opzegtermijn

     Films en series

     Netflix

     Eén maand

     Videoland

     Geen

     Amazon Prime Video

     Geen

     Discovery+

     Eén maand

     HBO Max

     Eén tot twee dagen voor de volgende factuurperiode

     Apple TV+ 

     Geen

     Ziggo Movies & Series L en XL

     Eén maand

     Disney+

     Geen

     Films

     Pathé Thuis

     Eén maand. Opzegbaar na vier maanden

     CineMember

     Geen

     Cinetree

     Eén maand

     Sportzender

     Viaplay

     Geen

     Eurosport

     Dertig dagen

     F1TV

     Geen

     Live televisie

     NLZIET

     Geen

     Programma’s van de NPO

     NPO Start Plus

     Eén maand

     

    Je streamingdienst opzeggen

    Het opzeggen van je streamingdiensten is vaak heel eenvoudig, en binnen enkele minuten geregeld. Er is dus helemaal geen reden om je streaming abonnement langer aan te houden dan nodig is.

    Streamingsdiensten hanteren opzegtermijnen

    Iedere streamingdienst hanteert zijn eigen opzegtermijn. Veel tv-diensten hanteren geen opzegtermijn. Dit betekent dat je op elk gewenst moment kunt opzeggen.

    Tv met verschillende streaming apps zoals Netflix, Viaplay en Disney+

    Pathé Thuis pa na vier maanden opzeggen

    Let alleen op bij Pathé Thuis; deze streamingdienst kun je pas na de abonnementsperiode van vier maanden opzeggen. Het abonnement van een tv-dienst zoals Videoland of Disney Plus loopt na de opzegging vaak nog door tot het einde van de abonnementsperiode.

    Geld besparen

    Daarna wordt je abonnement stop gezet en ben je geen abonnee meer. Ook de automatische incasso wordt dan gestopt, zodat er geen abonnementsgeld meer wordt afgeschreven. Vanaf dit moment bespaar je dus geld!

    Hulp bij opzeggen

    De meeste streamingdiensten zijn dus per direct opzegbaar. Dat is mooi, want zo kun je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk van je abonnement af bent. Toch kan het zijn dat je hoofd er niet naar staat om je abonnementen op tv-diensten op te zeggen. In dat geval biedt de verzendservice van 123opzeggen uitkomst.

    Netflix kijken op een monitor

    Verzendservice van 123opzeggen

    Daarmee kun je heel handig een gratis opzegbrief genereren door slechts enkele persoonsgegevens in te vullen. Zodra je deze per post hebt verstuurd hoef je alleen nog maar simpelweg af te wachten totdat je opzegging is geregeld. De bevestiging van de opzegging ontvang je persoonlijk van de betreffende streamingdienst.

    Je weet precies waar je aan toe bent met 123opzeggen

    Zo weet je precies waar je aan toe bent. Geef je ook het versturen van de opzegbrief liever uit handen? Dan kan dit tegen een kleine vergoeding met de verzenddienst. Bij 123opzeggen vind je opzegbrieven voor meer dan 8000 organisaties. Zo zeg je eenvoudig je abonnement bij elke streamingdienst op!

    Landschap
    Golf