Ziggo verhoogt tarieven van abonnementen in 2021

Ziggo verhoogt tarieven van abonnementen in 2021

  • Laatst geüpdatet:

Na de bekendmaking van KPN dat het haar tarieven gaat verhogen, maakt nu ook Ziggo een prijsstijging bekend. Klanten met een pakket voor internet en tv gaan gemiddeld 1,43 euro per maand meer betalen. Dat komt neer op een gemiddelde stijging van 17 euro per jaar. Voor het zevende jaar op rij gaan de prijzen bij Ziggo omhoog. Maar, niet alle abonnees worden benadeeld. Pakketten met Internet Giga, met de hoogste internetsnelheden, worden juist goedkoper. Op 1 juli 2021 gaan de nieuwe tarieven in.

Investeringen in digitale infrastructuur

Als reden voor de verhoging noemt Ziggo de voortdurende investeringen in haar netwerk en diensten. Volgens woordvoerder Farisa el Moussaoui worden er steeds hogere eisen gesteld aan de digitale infrastructuur. Het netwerk van Ziggo wordt meer en meer belast. Vanwege het toenemende datagebruik en oplopend aantal apparaten die eraan verbonden zijn. Ook de vraag naar veilig internet was nog nooit zo groot. Het risico op cybercrime blijft stijgen en er worden hogere eisen gesteld aan internet security.

Apparaten slurpen internet

Thuis zijn niet langer alleen een pc, laptop, smartphone en tablet aangesloten. Steeds vaker hebben we een smartwatch, een smartspeaker (zoals Alexa), een slimme thermostaat of slimme assistent (zoals Google Nest) die internet slurpen. Werken en school gebeurt het laatste jaar natuurlijk veel vanuit huis. Ondertussen zijn we meer gaan gamen, streamen (via Netflix, Disney+, Prime Video en YouTube), muziek luisteren, shoppen en internetbankieren. En televisiekijken verandert ook mee. Dat moet steeds flexibeler kunnen. On demand of online tv-kijken begint zo langzamerhand de nieuwe norm te worden.

Tarieven Ziggo 2021

Gemiddeld wordt een Ziggo-abonnement 1,43 euro duurder. Maar betekent niet dat alle abonnees nadeel ondervinden van de prijswijziging. Klanten met Internet Giga gaan er maximaal 5,50 euro per maand op vooruit. De wijziging loopt uiteen van een stijging van 2,50 euro tot een daling van 5,50 euro. De stijging valt iets lager uit dan verwacht, ook met de stijging van vorig jaar in het achterhoofd. Toen werden de meeste abonnementen 2,50 euro duurder.

Ziggo-pakketten en hun prijswijziging:

Abonnement

2020

2021

Verschil

Alles-in-1 Start

€ 54,50

€ 55,50

+ € 1,00

Alles-in-1 Complete

€ 69,00

€ 70,50

+ € 1,50

Alles-in-1 Max

€ 89,50

€ 91,00

+ € 1,50

Alles-in-1 Giga

€ 99,50

€ 96,00

- € 3,50

Internet & TV Start

€ 53,50

€ 53,00

- € 0,50

Internet Giga & TV Max

€ 98,50

€ 93,50

- € 5,00

Internet Giga

€ 76,50

€ 71,50

- € 5,00


Formule 1

Eerder deze week werd al bekend dat Ziggo vanaf 2022 geen Formule 1 meer aan gaat bieden. De uitzendrechten voor de topklasse van de autosport gaan voor drie jaar naar het Zweedse media- en entertainmentbedrijf Nordic Entertainment Group. Races zullen te zien zijn via ViaPlay. Hoe de invulling eruit gaat zien, is nog niet duidelijk. Ook de kosten van het gebruik van de dienst moeten nog bekend worden gemaakt.

Verder lezen: F1 verdwijnt van Ziggo: zullen fans de overstap maken?

Ziggo opzeggen

Is de nieuwe prijswijziging voor jou een reden om Ziggo op te zeggen? Zorg er dan voor dat je dit op tijd doet! Tot en met 20 juni 2021 kun je namelijk kosteloos Ziggo opzeggen. De reden hiervan is dat Ziggo het contract van huidige klanten wijzigt, wat per direct opzeggen mogelijk maakt. Ook wanneer het eerste jaarcontract nog niet is afgelopen. Geef je opzegging dus op tijd door via 123opzeggen. Maak gebruik van onze handige opzegbrief en laat ‘m door ons verzenden!

ziggo opzeggen

Landschap
Golf