CNV opzeggen is heel eenvoudig met 123opzeggen

Het Christelijk Nationaal Vakverbond, beter bekend als het CNV, is een Nederlandse werknemersorganisatie. Net als bij de FNV komen zij op voor werkend Nederland. Het verschil tussen het CNV en de FNV is dat bij die eerste en christelijk gedachtengoed gebruikt wordt om de visie te bepalen. Het CNV is tegen de klassenstrijd en is van mening dat iedereen in de samenleving gelijke kansen moet hebben. Of je nu in een arm bijstandsgezin bent geboren of in een heel rijk gezin. Daarnaast zet CNV zich ook in om de duurzaamheid te verbeteren.

Hoe werkt CNV?

De CNV is opgedeeld in verschillende Bonden, zodat iedere groep mensen goed vertegenwoordigd kan worden. De verschillende bonden zijn:

Verschil CNV en FNV

Over het algemeen wordt de FNV is als strijdbaarder gezien. Zij zijn meer van de harde acties en sancties, terwijl de CNV openstaat voor dialoog en niks wil afkappen. Zij willen de balans vinden en mensen samen tot een oplossing brengen. De FNV wil wel onderhandelen, maar als het op niets uitloopt wordt er gedreigd met stakingen die tegenwoordig weer vaker voorkomen.

Pensioenakkoord

In 2019 bereikten CNV en haar partner vakbondsorganisaties eindelijk een pensioenakkoord. De vakbonden hebben een referendum gehouden onder hun leden en hieruit bleek dat ze met ruim 80 procent voor stemden. De uitkomst van dit akkoord is onder andere dat de AOW leeftijd tijdelijk bevriest, waardoor mensen met 66 jaar en 4 maanden met pensioen kunnen gaan. Daarna zet de stijging wat langzamer door. Ook wordt het weer mogelijk om eerder te stoppen met werken en spaar je voor je eigen pensioen. Voor ZZP’ers wordt het verplicht om een wettelijke inkomensverzekering af te sluiten. Bij arbeidsongeschiktheid moeten zij dan beschermd worden door die verzekering.

CNV opzeggen

Als jij op dit moment lid bent van de CNV maar je eigenlijk het nut niet meer inziet van de vakbond, kun je ervoor kiezen om CNV op te zeggen. Dit kun je heel eenvoudig doen met een opzegbrief van 123opzeggen. Bij 123opzeggen kun je voor al je abonnementen en lidmaatschappen gebruikmaken van een bijpassende opzegbrief. Die brieven hebben we speciaal gemaakt, zodat hij perfect aansluit bij het abonnement wat je wil opzeggen. In dit geval gaat het om CNV. Om gebruik te maken van bovenstaande brief kun je je gegevens invullen in de velden naast de opzegbrief. Die gegevens worden automatisch in de opzegbrief geladen, waarna je de brief kosteloos kunt downloaden. Je hebt nu alleen nog een envelop en postzegel nodig om de brief verzendklaar te maken. Vervolgens post je ‘m in de brievenbus en klaar!

Wij snappen ook dat dit misschien teveel moeite kost en daarom bieden wij ook onze verzendservice aan. Wij nemen de verzending van je opzegbrief dan volledig van je over. Jij hoeft alleen te kiezen voor de verzendoptie en wij regelen de rest. Wij zorgen ervoor dat de brief bij CNV op de mat valt en dat zij de brief kunnen verwerken. Zodra CNV de brief verwerkt heeft, sturen ze je een bevestiging van opzegging. Zo weet je altijd waar je aan toe bent als je opzegt met 123opzeggen.