Eneco opzeggen

5 / 5 (1 beoordeling)

Wil je het contract van Eneco opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via 123opzeggen kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Eneco als je gebruik maakt van de online verzenddienst.

Stap 1: Vul je gegevens in

Vul minimaal 10 en maximaal 255 tekens in

Stap 2: Kies je verzendmethode

€ 2,95
Wij versturen jouw brief binnen 5 werkdagen. Je ontvangt een verzendbevestiging van de opzegbrief per e-mail.
€ 4,95
Op werkdagen voor 16.30 uur besteld, morgen bezorgd! Je ontvangt een verzendbevestiging van de opzegbrief per e-mail.
€ 11,95
Op werkdagen voor 16.30 uur besteld, morgen bezorgd! Je ontvangt een track & trace code en een ontvangstbevestiging per e-mail.

Stap 3: Kies je betaalmethode

iDEAL logo
PayPal logo

Je wordt doorgestuurd naar PayPal om de betaling af te ronden.

Voor- en achternaam
Adres
Postcode Woonplaats

Eneco
Postbus 1014
3000 BA Rotterdam

Woonplaats, 10-12-2018

Betreft: Eneco opzeggen

Geachte heer/mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn contract per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggenper Opzegdatum opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Voor- en achternaam: Voor- en achternaam
Adres: Adres
Postcode + Plaats: Postcode Woonplaats
Verhuisdatum / overdracht: Verhuisdatum / overdracht
Leveringsadres: Leveringsadres

Ook verzoek ik u de incassomachtiging per direct te beëindigen.

Ik zie een bevestiging van mijn opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per e-mail versturen naar Email of per post.

Met vriendelijke groet,
Handtekening
Voor- en achternaam

1 Beoordeling Eneco

Schrijf een beoordeling over Eneco

Waardering voor deze opzegservice
(wordt niet getoond)

Eneco opzeggen.

Eneco is een van de grootste leveranciers van stroom en gas die ons land rijk is. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar toch hebben we als consument dagelijks met de services van Eneco te maken. Ook op zakelijk gebied is dit bedrijf een grote speler in de voorziening van elektriciteit en gas. Dit energiebedrijf biedt haar diensten tevens aan in andere landen binnen Europa zoals bijvoorbeeld Engeland, België, Frankrijk en natuurlijk Duitsland. Met een netto omzet van 199 miljoen per jaar, kunnen we wel stellen dat Nederland grif gebruik maakt van de mogelijkheden die deze energieleverancier te bieden heeft.Dit is mede te zien aan de vele mensen die een contract afsluiten bij Eneco. Doordat dit bedrijf constant ontwikkeld in nieuwe uitvindingen voor groene en duurzame stroom, is Eneco zowel zakelijk als particulier een zeer goede keuze als het om de levering van energie gaat. Wil je toch jouw contract bij Eneco opzeggen? Lees dan hieronder hoe je dat het beste doet.

Eneco als marktleider in de groene energie

Groene energie. We hebben er ongetwijfeld allemaal wel eens van gehoord, maar wat houdt het nou precies in? Duurzame, of ook wel groene energie genaamd, wil zeggen dat deze wordt opgewekt door het gebruik van schone bronnen. Denk hierbij maar eens aan zonnen en windenergie. De windmolens die we verspreid over het land vinden, zijn een grote leverancier van onze groene energie. Door het gebruik van deze methode wordt de uitstoot van kooldioxide uitgesloten. Dit is wel het geval bij het opwekken van de zogenaamde grijze energie. Aardgas en steenkool zijn daarin de belangrijkste hoofdrolspelers. Door het verbranden van deze producten wordt er grijze energie verkregen, maar komt dus ook de voor het milieu schadelijk stof CO2 vrij. Tegenwoordig maken we heel veel gebruik van schone en duurzame energie, en dat komt ons milieu zeker ten goede. Eneco is daarmee niet voor niets een van de grootste leveranciers van groene stroom. Daarnaast biedt dit energiebedrijf jou als consument de mogelijkheid om zelf zonne-energie op te kunnen wekken. Heb je geen geschikt dak voor zonnepanelen? Geen probleem. Dit energiebedrijf is zo vooruitstrevend dat het voor jou zoekt naar een geschikte plek voor de panelen in de buurt. Zo helpt Eneco jou niet alleen met besparen op de energierekening, maar ook met het installeren en onderhouden van deze panelen. Geen interesse in een Eneco contract of wil je Eneco stopzetten door een verhuizing? Hieronder een aantal handige tips.

Meer inzicht in jouw verbruik door Toon van Eneco.

Eneco heeft tevens de innovatieve uitvinding “Toon” op zijn naam. Dit is een zogenaamde slimme thermostaat die jou helpt om meer inzicht te krijgen in jou verbruik van gas en stroom. Via een app op jouw telefoon kun je dus ook jouw verwarming bedienen als je even niet thuis bent. Maar, Toon van Eneco heeft nog veel meer te bieden. Buiten het feit om dat je met Toon precies kan bijhouden wat je verbruikt en hoe hoog jouw energie rekening uiteindelijk wordt, maar kun je ook apparaten in huis opsporen die onnodig veel energie verbruiken. Zo heb je een duidelijk beeld van jouw energieverbruik in huis, en kun je het gebruik van deze apparaten zelf in de hand houden. Met de zogenaamde verspillingschecker die ingebouwd is in ieder Toon apparaat, heb je wel een abonnement nodig van ongeveer 4,50 per maand. Wil je Eneco opzeggen of heb je geen behoefte aan een slimme thermostaat, dan is het mogelijk om dit abonnement te kunnen stopzetten wanneer je dat wil.

Ik ga verhuizen. Hoe werkt het opzeggen van Eneco?

Een verhuizing is altijd een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis. Zo moet je aan heel veel dingen denken. Je moet er niet alleen voor zorgen dat al jouw spullen op een veilige manier aankomen op het nieuwe adres, maar je moet er ook rekening mee houden dat je verschillende soorten abonnementen moet stopzetten. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen op welk tijdstip je het beste jouw Eneco abonnement moet opzeggen. Het eerste waar je rekening mee moet houden als je je energie wil opzeggen door een verhuizing, is de opzegtermijn. Het is daarom noodzakelijk om de verhuizing tijdig door te geven aan de energieleverancier. Opzeggen bij Eneco brengt tevens met zich mee dat u de meterstanden van uw oude huis moet noteren en doorgeven. Ook de standen van het nieuwe huis zijn belangrijk om te bewaren en op te sturen naar het energiebedrijf. Een Eneco abonnement opzeggen kan natuurlijk altijd, maar houdt er wel rekening mee dat sommige bedrijven een opzegtermijn hanteren. Het vroegtijdig doorgeven van een verhuizing of het stoppen van een abonnement bij Eneco kan veel problemen voorkomen.