Wil je jouw lidmaatschap bij FNV Horecabond stopzetten? Je kunt FNV Horecabond opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen.

FNV Horecabond opzeggen

FNV Horecabond is onderdeel van FNV (vroeger Abvakabo FNV). Deze moderne vakorganisatie komt op voor de belangen van alle werkenden in de sectoren horeca, catering en recreatie. De vakbond biedt juridische ondersteuning voor leden en is een informatiepunt voor alle vragen over werk en inkomen. Namens de leden wordt onderhandeld over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) en pensioenen.

Vakbeweging horeca, catering en recreatie

FNV Horecabond is de vakbeweging voor de horeca, catering en recreatie. Voor werkenden van alle leeftijden en achtergronden. De vakbond maakt zich sterk voor de belangen van haar leden. Krijgen ze voldoende ruimte om zich te ontwikkelen? Zijn er genoeg mogelijkheden om door te groeien? En wordt er door werkgevers wel gehouden aan afspraken en wettelijke regelingen? Fijn om dan op een organisatie terug te kunnen vallen. FNV Horecabond geeft helder advies over werk en inkomen, en helpt zekerheid krijgen over werk en goede arbeidsomstandigheden.

Onder FNV Horecabond vallen de volgende sectorspecifieke vakorganisaties:

  • FNV Horeca
  • FNV Catering
  • FNV Recreatie
  • ZZP Hospitality

Lidmaatschap FNV Horecabond

Als lid krijg je antwoord op al je vragen over werk en inkomen, juridische bijstand bij conflicten op je werk en hulp bij onderhandelingen over je cao. Je kunt profiteren van tot wel 40 procent voordeel per jaar door de aftrek van contributie. Een lidmaatschap kost de eerste vier maanden € 25 euro. Daarna ben je lid voor 7,65 euro, 8,80 euro of 17,65 euro per maand. Via de Hospitality Academy kunnen gratis online trainingen worden gevolgd en jaarlijks worden er twee gratis trainingen op locatie georganiseerd. Ook kun je met een lidmaatschap bij FNV Horecabond een collectieve zorgverzekering afsluiten.

VOG aanvragen

Voor veel beroepen is het nodig om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. Onderwijzers, rijinstructeurs en medewerkers van een kinderopvang mogen zonder het document bijvoorbeeld niet aan het werk. De verklaring geeft een werknemer of organisatie meer zekerheid dat ze een betrouwbare medewerker aannemen. Het is namelijk jouw bewijs dat je geen relevant verleden heeft met politie of justitie dat een gevaar kan vormen voor je functie. Om die reden worden mensen die actief zijn in de horeca ook vaker gevraagd naar een VOG. Zelfs met een strafblad is het mogelijk om een VOG, al heb je daarmee geen garantie dat deze wordt verstrekt. Een VOG aanvragen hoeft tegenwoordig niet meer via de gemeente en kan gewoon online.

FNV Horecabond opzeggen

Als je FNV Horecabond opzegt heb je een opzegtermijn van een maand. Nu opzeggen? Stuur via 123opzeggen jouw persoonlijke opzegbrief op. Die kun je hierboven eenvoudig opstellen en downloaden. Geen zin of niet in de mogelijkheid om ‘m zelf op de post te doen? Dan nemen we dat graag voor je over. Tegen een kleine vergoeding sturen wij je opzegbrief naar de ledenadministratie van FNV Horecabond in Almere. Van jouw opzegging krijg je altijd op korte termijn een bevestiging. Zo kun je direct vanaf je computer of telefoon FNV Horecabond opzeggen en weet je snel waar je aan toe bent.