Aangetekend verzenden

Als je een abonnement wilt opzeggen is het soms vereist dat je de opzegbrief aangetekend verzendt. Wat dit precies betekent en hoe dit werkt, legt 123opzeggen je helemaal uit. Zo weet jij altijd hoe je je opzegging moet versturen.

Wat betekent aangetekend verzenden

Aangetekend verzenden betekent dat de ontvanger moet tekenen voor ontvangst van de brief. Met een normale verzending, wordt de brief in de postbus of brievenbus gedaan en heb je geen zekerheid dat de ontvanger de brief ook daadwerkelijk in zijn of haar handen krijgt. Bij aangetekend verzenden moet er getekend worden door de geadresseerde en dat kan als bewijs van opzegging dienen. Een ander groot voordeel van aangetekend verzenden is dat de brief verzekerd is tot 50 euro. Eventuele schade kun je op die manier dus verhalen als de brief kwijtraakt. Is de brief meer waard, dan kun je deze ook verzekerd verzenden. Als je dat doet, is de brief verzekerd tot een bedrag van 500 euro.

Aangetekend verzenden naar postbus

Sommige bedrijven werken met een postbus. Dit houdt in dat de aangetekende brief in eerste instantie niet aan een persoon gegeven wordt, maar afgegeven wordt bij het servicepunt van het postvak. De eigenaar van de postbus zal zich moeten legitimeren bij het ophalen van de aangetekende zending. Pas als de brief opgehaald wordt, zal de zender een melding krijgen dat de brief of het pakket inderdaad in ontvangst is genomen.

Aangetekend verzenden met 123opzeggen

In sommige gevallen biedt 123opzeggen een aangetekende verzending aan. Soms is dit noodzakelijk om een abonnement op te zeggen. Wil jij niet zelf alle administratieve rompslomp hebben van het aangetekende verzenden? Laat 123opzeggen het voor je regelen. Vul je gegevens in bij de opzegbrief van jouw abonnement, kies voor de optie ‘aangetekend verzenden’ en 123opzeggen regelt de rest. Zodra wij de aangetekende brief verzonden hebben, ontvang je van ons een Track&Trace code waarmee je de brief kunt volgen. Zo weet je altijd zeker dat de brief goed aankomt.