Wil jij niet langer meespelen met de Postcode Loterij? Je abonnement bij de Postcode Loterij opzeggen hoeft niet moeilijk te zijn. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden.

Postcode Loterij opzeggen

De Nationale Postcode Loterij opzeggen is niet altijd even makkelijk. Je moet een telefoonnummer bellen om vervolgens van een medewerker van de klantenservice te horen waarom je toch echt zou moeten blijven. Veel mensen ervaren dit als onprettig en willen daarom hun abonnement online opzeggen. 123opzeggen maakt dit graag mogelijk, met onze unieke opzegbrief. Hierdoor kan de Postcode Loterij opzeggen een stuk eenvoudiger en hoef jij je niet schuldig te voelen dat je van je abonnement af wilt.

Geschiedenis Postcode Loterij

Wist je dat de Nationale Postcode Loterij al in 1989 is opgericht om goede doelen een steuntje in de rug te geven? Mensen gaven steeds minder uit aan donaties en door mee te spelen met de Postcode Loterij konden de doelen toch hun werk blijven uitvoeren. Van de 300.000 verkochte loten werd VluchtelingenWerk gesteund. Later werden dit drie doelen en inmiddels steunt de loterij bijna 100 goede doelen. Deze doelen richten zich allemaal op ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, sociale samenhang in Nederland, natuurbescherming en milieu. Het geld voor de goede doelen komt niet alleen van deelnemers van de Postcode Loterij, maar ook de VriendenLoterij en de BankGiro Loterij maken deel uit van de Nationale Goede Doelen Loterijen.

Postcode Loterij uitslagen

Als deelnemer van de Postcode Loterij is jouw lotnummer je postcode, gevolgd door drie eindcijfers. Dit nummer is iedere maand hetzelfde. Veel prijzen vallen op een postcode dus als jij wint, zullen er ook buren zijn die in de prijzen vallen. In totaal zijn er jaarlijks 14 trekkingen: 12 gebruikelijke en 2 extra trekkingen. Bij deze extra trekkingen maak je ook kans op speciale prijzen, zoals de Postcode Straatprijs en de Postcode Loterij Buurt-Ton. De SuperPostcodePrijs van een miljoen euro valt standaard bij de veertiende trekking.

Ieder lot bij de Postcode Loterij kost 14 euro. Dit komt neer op een bedrag van 196 euro per jaar, als je meespeelt met één lot. Veel mensen kiezen er echter voor om met meerdere loten mee te spelen, omdat ze op die manier kans maken op grotere prijzen. De prijzen worden namelijk verdeeld over het aantal meespelende loten. Als je twee loten hebt, kun dus een grotere prijs pakken.

Winkans

Als je meedoet met de Postcode Loterij is de winkans op één van de prijzen 1 op 6. Dit is de laagste winkans van alle loterijen. Daarbij gaat het vaak ook nog om de kleine prijzen, zoals een gratis tijdschrift of een bak ijs. In 2018 was de kans dat je een grote prijs zou winnen 1 op 1.701. Voor een gunstigere winkans kun je bijvoorbeeld beter meedoen met de Staatsloterij. Gelukkig doen veel mensen mee om goede doelen te steunen en daarbij nog kans te maken op leuke extra’s.

Kritiek op loterij

Net als bij de Staatsloterij is ook de Postcode Loterij niet vrij van de nodige kritiek. Het grootste punt is hierboven ook al genoemd, namelijk de angst om niet mee te delen in het prijzengeld. Sommigen noemen dit emotionele chantage, omdat je zeker weet dat je iets gewonnen had kunnen hebben als je een lot had. Ook zou deze manier van spelen een invloed hebben op mensen die wel wat hadden kunnen winnen, maar uiteindelijk niets gewonnen hebben.

Zo klaagde een vrouw uit Heusden de loterij in 2007 aan, omdat ze psychische schade had geleden doordat de Postcodeprijs op haar postcode was gevallen en zij geen lot had. De rechter gaf de vrouw uiteindelijk geen gelijk, maar zei wel dat de loterij inderdaad tot tegenstellingen kon leiden in een kleine gemeenschap als Heusden. De angst werd ook bevestigd door advocaat Peter Plasman, toen hij in een RTLZ interview verklaarde dat mensen zich moesten kunnen verzekeren voor die angst. Ze zouden op die manier toch een prijs krijgen als ze op die postcode zouden wonen.

Recht van Verzet

Naast de angst om buiten de prijzen te vallen, is er een grote ergernis bij de niet-spelers van de Postcode Loterij. De loterij is namelijk een ster in het versturen van ongevraagde mails en reclamepost. Zo werd de loterij al vaker beboet, omdat er onterecht en ongevraagd mensen werden gebeld die in het bel-me-niet-register stonden. Ook moest de loterij een boete van 200.000 euro betalen toen ze mails verstuurden naar mensen die hier niet om hadden gevraagd. Mensen kunnen hier gelukkig hun Recht van Verzet voor gebruiken. Dit is het recht dat je altijd moet kunnen aangeven dat je voortaan niet meer gebeld of bericht wilt worden. Ben je op dit moment lid van de Postcode Loterij, maar wil je hiervan en ook geen post meer ontvangen van de loterij? Dat kun je bij 123opzeggen doorgeven tijdens het opzeggen van je abonnement.

Postcodeloterij opzeggen met 123opzeggen

Een abonnement bij de Postcodeloterij opzeggen kan snel en eenvoudig, via de opzegservice van 123opzeggen. Om een opzegbrief op te stellen hoef je alleen maar je gegevens in te vullen. Deze zullen automatisch in de brief worden geladen. Je kunt de brief nu kosteloos downloaden en versturen naar de Postcode Loterij. Het adres hebben we alvast bovenaan de brief gezet, zodat je die niet meer hoeft op te zoeken.

Verzendservice 123opzeggen

Wil je dat wij de verzending voor je regelen? Omdat je bijvoorbeeld geen postzegels in huis hebt? Dan kan dat natuurlijk ook Kies een verzendoptie, zodat wij voor een kleine vergoeding de verzending op ons kunnen nemen. Wij zorgen ervoor dat jouw opzegbrief bij de Postcode Loterij terechtkomt, zodat jij je daar geen zorgen meer over hoeft te maken. Zodra je opzegging verwerkt is bij Postcode Loterij, zul je een bevestiging van je opzegging krijgen. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent en ook meteen wanneer je voor de laatste keer meespeelt.