Wil jij niet langer meespelen met de Postcode Loterij? Je abonnement bij de Postcode Loterij opzeggen hoeft niet moeilijk te zijn. Vul onderstaande gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden.

Postcode Loterij opzeggen

De Nationale PostcodeLoterij opzeggen is niet altijd even makkelijk. Je moet een telefoonnummer bellen om vervolgens van een medewerker van de klantenservice te horen waarom je toch echt zou moeten blijven. Veel mensen ervaren dit als onprettig en willen daarom hun abonnement online opzeggen. 123opzeggen maakt dit graag mogelijk, met onze unieke opzegbrief. Hierdoor kan de Postcodeloterij opzeggen een stuk eenvoudiger en hoef jij je niet schuldig te voelen dat je van je abonnement af wilt.

Geschiedenis Nationale Postcode Loterij

Wist je dat de Nationale Postcode Loterij al in 1989 is opgericht om goede doelen een steuntje in de rug te geven? Mensen gaven steeds minder uit aan donaties en door mee te spelen met de Nationale Postcode Loterij konden de doelen toch hun werk blijven uitvoeren. Van de 300.000 verkochte loten werd VluchtelingenWerk gesteund. Later werden dit drie doelen en inmiddels steunt de loterij bijna 100 goede doelen. Deze doelen richten zich allemaal op ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, sociale samenhang in Nederland, natuurbescherming en milieu. Het geld voor de goede doelen komt niet alleen van deelnemers van de Nationale Postcode Loterij, maar ook de VriendenLoterij en de BankGiro Loterij maken deel uit van de Nationale Goede Doelen Loterijen.

Postcode Loterij uitslagen

Als deelnemer van de Nationale Postcode Loterij is jouw lotnummer je postcode, gevolgd door drie eindcijfers. Dit nummer is iedere maand hetzelfde. Veel prijzen vallen op een postcode dus als jij wint, zullen er ook buren zijn die in de prijzen vallen. In totaal zijn er jaarlijks 14 trekkingen: 12 gebruikelijke en 2 extra trekkingen. Bij deze extra trekkingen maak je ook kans op speciale prijzen, zoals de Postcode Straatprijs en de Postcode Loterij Buurt-Ton. De SuperPostcodePrijs van een miljoen euro valt standaard bij de veertiende trekking.

Ieder lot bij de Postcode Loterij kost 14 euro. Dit komt neer op een bedrag van 196 euro per jaar, als je meespeelt met één lot. Veel mensen kiezen er echter voor om met meerdere loten mee te spelen, omdat ze op die manier kans maken op grotere prijzen. De prijzen worden namelijk verdeeld over het aantal meespelende loten. Als je twee loten hebt, kun dus een grotere prijs pakken.

Winkans

Als je meedoet met de Postcode Loterij is de winkans op één van de prijzen 1 op 6. Dit is de laagste winkans van alle loterijen. Daarbij gaat het vaak ook nog om de kleine prijzen, zoals een gratis tijdschrift of een bak ijs. In 2018 was de kans dat je een grote prijs zou winnen 1 op 1.701. Voor een gunstigere winkans kun je bijvoorbeeld beter meedoen met de Staatsloterij. Gelukkig doen veel mensen mee om goede doelen te steunen en daarbij nog kans te maken op leuke extra’s.

Kritiek op loterij

Net als bij de Staatsloterij is ook de Postcode Loterij niet vrij van de nodige kritiek. Het grootste punt is hierboven ook al genoemd, namelijk de angst om niet mee te delen in het prijzengeld. Sommigen noemen dit emotionele chantage, omdat je zeker weet dat je iets gewonnen had kunnen hebben als je een lot had. Ook zou deze manier van spelen een invloed hebben op mensen die wel wat hadden kunnen winnen, maar uiteindelijk niets gewonnen hebben.

Zo klaagde een vrouw uit Heusden de loterij in 2007 aan, omdat ze psychische schade had geleden doordat de Postcodeprijs op haar postcode was gevallen en zij geen lot had. De rechter gaf de vrouw uiteindelijk geen gelijk, maar zei wel dat de loterij inderdaad tot tegenstellingen kon leiden in een kleine gemeenschap als Heusden. De angst werd ook bevestigd door advocaat Peter Plasman, toen hij in een RTLZ interview verklaarde dat mensen zich moesten kunnen verzekeren voor die angst. Ze zouden op die manier toch een prijs krijgen als ze op die postcode zouden wonen.

Recht van Verzet

Naast de angst om buiten de prijzen te vallen, is er een grote ergernis bij de niet-spelers van de Postcode Loterij. De loterij is namelijk een ster in het versturen van ongevraagde mails en reclamepost. Zo werd de loterij al vaker beboet, omdat er onterecht en ongevraagd mensen werden gebeld die in het bel-me-niet-register stonden. Ook moest de loterij een boete van 200.000 euro betalen toen ze mails verstuurden naar mensen die hier niet om hadden gevraagd. Mensen kunnen hier gelukkig hun Recht van Verzet voor gebruiken. Dit is het recht dat je altijd moet kunnen aangeven dat je voortaan niet meer gebeld of bericht wilt worden. Ben je op dit moment lid van de Postcode Loterij, maar wil je hiervan en ook geen post meer ontvangen van de loterij? Dat kun je bij 123opzeggen doorgeven tijdens het opzeggen van je abonnement.

Postcode loterij opzegtermijn

Wil je graag de Postcode loterij opzeggen, dan is het handig om wat meer te weten over de postcode loterij opzegtermijn. Niet elk lidmaatschap is natuurlijk zomaar per direct op te zeggen. Wanneer je je Postcode Loterij contract opzegt, hangt hier natuurlijk ook een opzegtermijn aan vast. Gelukkig is deze niet lang. Je zit namelijk maximaal 1 maand nog vast aan het lidmaatschap. Zo is de Nationale Postcode Loterij opzeggen helemaal niet zo lastig als men denkt. Zeker niet als je gebruikmaakt van de opzegbrief van 123opzeggen. We leggen je uit hoe!

Postcodeloterij opzeggen met opzegbrief

Een abonnement bij de Postcodeloterij opzeggen kan snel en eenvoudig, via de verzendservice van 123opzeggen. Hierdoor voorkom je dat moet kiezen voor je deelname beëindigen via de telefonische klantenservice. Opzeggen per telefoon duurt vaak lang, omdat je te maken krijgt met gehaaide verkopers die inspelen op jouw wens om een groot bedrag te winnen. Zij zullen er alles aan doen om te zorgen dat jij lid blijft en blijft meespelen met postcode loterij. Bij 123opzeggen willen we opzeggen makkelijk maken. Je kunt bij ons je deelname online stopzetten door gebruik te maken van het online opzegformulier. Hier vragen we je alleen om een aantal gegevens die nodig zijn om je opzegbrief compleet te maken, zodat de postcode loterij het automatisch meespelen kunnen stoppen. Het doen van een opzegging duurt max. 2 minuten via 123opzeggen. We vragen je alleen om:

  • Naam (voornaam, achternaam)
  • Adres (Straatnaam, postcode, woonplaats)
  • Rekeningnummer
  • E-mailadres
  • Lotnummers

Zodra je deze gegevens hebt ingevuld, wordt er automatisch een opzegbrief gemaakt. Deze opzegbrief kun je volledig gratis gebruiken door te klikken op de download-knop onderaan de opzegbrief. Je kunt de opzegbrief nu zelf versturen naar de Postcodeloterij. We raden je aan om in dat geval te kiezen voor een aangetekende brief. Bij een aangetekende brief krijg je namelijk een track & trace code, waardoor je kunt volgen waar je aangetekende brief zich bevindt. Ook weet je zeker dat je opzegbrief aankomt. Als je de opzegbrief aangetekend verstuurt, krijg je namelijk een bevestiging van ontvangst en heb je zo dus altijd iets om op terug te vallen.

Opzeggen via 123opzeggen

Heb je geen zin in opzeggen per telefoon, maar wil je dit handig online doen, zonder dat je zelf naar het postkantoor moet? Kies in dat geval voor de verzendservice van 123opzeggen. Door gebruik te maken van onze opzegbrief, weet de postcodeloterij precies welke automatische incasso ze stop moeten zetten en welke deelname moet stoppen. Voor een kleine vergoeding is onze medewerker degene die naar het postkantoor gaat en wordt je opzegging veilig verstuurt. Zodra de postcodeloterij de opzegbrief ontvangt, zullen ze je deelname beëindigen en zal je automatische incasso stopgezet worden. Hiervan ontvang je altijd een schriftelijke bevestiging. Let dus goed op dat je die wel ontvangt.

100% opzeggarantie bij opzeggen

Twijfel je of je opzegging goed is verstuurd of aangekomen bij de postcodeloterij, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van 123opzeggen. Doordat deze opzegbrief een 100% opzeggarantie logo heeft, lopen we net dat beetje harder voor je en zorgen we ervoor dat jij naar volle tevredenheid kunt opzeggen. Wil je na het opzeggen van de postcodeloterij nog andere loterijen opzeggen? Zoek dan naar andere loterijen bovenin de zoekbalk. We hebben ze allemaal! Zo wordt opzeggen een makkie en heb je vrijwel direct zekerheid zonder dat je telefonisch probeert geholpen te worden en dit na allerlei pogingen nog niet lukt. Verstuur vandaag nog jouw opzegbrieven via 123opzeggen.