Er zijn 943 opzegbrieven in de categorie Verzekeringen

A

A.G. de Gouw Volmacht

A.J.H. de Bruijn Assurantiën

ABF Assuradeuren

ABL Groep

ABN AMRO Verzekering

ABW Verzekeringen

ACAM Assurantiën

Actua Assuradeuren

Acura Assuradeuren

Adaptto

Adriaanse Assurantie

Adviesgroep Van Der Roest

AEGON

Aegon Verzekering

Aevitae

Agevo Assurantien

AGP

AJP Assuradeuren

AKR-Nefkens

Akropolis Assurantiën

Alckmaer Assuradeuren

Algemeen Belang

Allart Verzekeringen

Allianz

Allianz Direct

AM Assuradeuren

Amaska

Amersfoortse

Amersfoortse Zorgverzekering

Amstel Lloyd Assuradeuren

Amstelkring Assuradeuren

Anac Verzekeringen

AnderZorg

Anker Insurance

AnsvarIdéa

ANWB Verzekering

Aon Verzekeringen

Aon Verzekering

ARAG

ARAG SE

ARAG Rechtsbijstandverzekering

Aram Verzekeringen

Ardanta

Ardyn arbo en advies

Arie Bleeker Verzekeringen

Arnoldussen Assurantiën

ASR Verzekeringen

Asro assurantiën

Assicuro

Assist Assurantie

AssuOn Assuradeuren

Assuradeuren Gilde BV

Assuradeurengilde

Assuradeurengilde

Assurant

Assurantiehuis Vanderveen

Assurantiekantoor Ab de Wijn

Assurantiekantoor Bijdorp Holland

Assurantiekantoor D. Hubers

Assurantiekantoor De Noorlander

Assurantiekantoor De Oude Rijn

Assurantiekantoor De Ruijter

Assurantiekantoor De Smale

Assurantiekantoor De Vries

Assurantiekantoor Hassefras

Assurantiekantoor J. Hoeksema en Zn

Assurantiekantoor Kruis

Assurantiekantoor Lammers

Assurantiekantoor Lentjes en Zn

Assurantiekantoor Lichtendonk

Assurantiekantoor Limburg

Assurantiekantoor Marc Kuip

Assurantiekantoor P.A.G. Helwegen

Assurantiekantoor P.J. van Wijngaarden

Assurantiekantoor P. van der Voorn

Assurantiekantoor Robben

Assurantiekantoor Van de Mheen

Assurantiekantoor van den Broek

Assurantiekantoor Van der Goes

Atlantische Assuradeuren

Audi Car Insurance

Automotive Insurance

AVA Verzekeringen

Aveco Verzekeringen

Avéro Achmea

AXA Verzekeringen

AXENT Nabestaandenzorg N.V.

Axent Uitvaartverzekering

Axi-Plan Assuradeuren

Azivo

AZVZ

B

Staat het bedrijf er niet tussen, gebruik de algemene opzegbrief!

Je verzekering opzeggen was nog nooit zo eenvoudig

Verzekeringen zijn erg belangrijk; er zijn zelfs verzekeringen die bij wet verplicht zijn. Denk hierbij aan de verzekering tegen ziektekosten (basis zorgverzekering) en een WA-verzekering indien je in bezit bent van een motorvoertuig. Daarnaast zijn er tal van verzekeringen die niet verplicht zijn volgens de wet, maar die wel heel verstandig kunnen zijn om af te sluiten afhankelijk van de situatie waar je je in bevindt. In een leven ‘verslijt’ een mens vaak heel wat verzekeringen. Er zijn dan ook talloze bedrijven die deze verzekeringen aanbieden. Sommige bedrijven bieden veel verschillende verzekeringen aan, andere bedrijven specialiseren zich in het leveren van een bepaalde verzekering.

Soms heb je een reden om een verzekering op te zeggen. Je hebt ergens anders een verzekering gevonden die goedkoper is, die in geval van nood meer uitkeert of die betere voorwaarden heeft. Wij kunnen je helpen bij het opzeggen van jouw verzekering(en). Of het nou gaat om je inboedelverzekering, zorgverzekering of een reisverzekering: wij kunnen de brieven sturen die nodig zijn om jouw verzekering op te zeggen.

Een verzekering opzeggen? Betaal geen onnodige premies!

Wij als Nederlanders zijn dol op verzekeren en maken daar ook massaal gebruik van. Logisch, want schade aan de inboedel of een ongeluk tijdens een reis kan behoorlijk in de papieren lopen als je niet verzekerd bent. De meest voorkomende verzekeringen die wij als mensen afsluiten zijn een inboedelverzekering, een overlijdensverzekering en een uitvaartverzekering. Met al deze dekkingen op een rij, kan het wel eens voorkomen dat je over verzekert bent. Dit is niet alleen onnodig, maar natuurlijk ook zonde van het geld.

Heb je wel eens goed gekeken hoe jij verzekert bent en waarvoor? Een grote kans dat je voor polissen betaald waar je eigenlijk helemaal geen gebruik van maakt, of die niet meer van toepassing zijn op jouw thuis en privé situatie. Een verzekering opzeggen is dan een verstandige keuze. Zo voorkom je onnodige uitgaven die je natuurlijk voor leukere dingen kan gebruiken. Wil je weten hoe je een polis kan opzeggen op een makkelijke manier? Lees dan dit artikel even aandachtig door. Van het opzeggen van een ING-reisverzekering, tot aan het stopzetten van een onnodig dure inboedelverzekering, een polis opzeggen kan soms veel geld besparen.

Heb ik mijn reisverzekering nog wel nodig?

Misschien heb je ooit een reisverzekering afgesloten bij jouw bank, omdat je voornemen was om veel te gaan reizen. Goed idee! Maar hoe is jouw situatie nu? Stel dat je klant bent bij de ING, dan is het voor de hand liggend dat je daar ook een reisverzekering hebt afgesloten. Een ING-reisverzekering is vooral handig als je veel binnen Europa reist. Zo ben je er niet alleen zeker van dat de schade aan jouw bagage wordt vergoed, maar keert de verzekering ook uit als je te maken hebt met diefstal tijdens jouw vakantie. Ook als je door medische redenen vervroegd een vakantie moet afbreken en op medisch advies naar huis moet, worden de kosten gedekt. Een ING-reisverzekering vergoedt ook de kosten van een eventuele operatie in een buitenlands ziekenhuis. Maar wat nou als je helemaal niet vaak reist binnen Europa? Of als je door omstandigheden niet meer in staat bent om te reizen? Dan is een verzekering opzeggen een verstandige keuze.

Zorgverzekering

De zorgverzekering is verplicht voor alle inwoners van Nederland die boven de 18 jaar zijn. Het gaat hierbij dan om de basisverzekering, en niet om eventuele extra aanvullende verzekeringen die ook afgesloten kunnen worden. Onder de basisverzekeringen vallen verschillende soorten zorg zoals bezoek aan de huisarts, tandarts, medisch specialist, ziekenhuis, ziekenvervoer, medicijnen, bloedonderzoek en geestelijke gezondheidszorg. Vergeet niet dat je wel het eigen risico moet betalen als je gebruik maakt van de zorg in het basispakket. In 2018 was dat minimaal €385 en maximaal €885. Bij een hoger eigen risico betaalt u maandelijks een lagere premie. Afhankelijk van hoeveel zorg je in een jaar gebruikt kan dit dus voordelig zijn of juist niet. Bij een aantal zorgposten hoeft geen eigen risico betaalt te worden, het best bekende voorbeeld daarvan is de huisartsenzorg.
Het opzeggen van een zorgverzekering kan alleen als je al een nieuwe zorgverzekering hebt. Je moet tussen half november en 31 december van een bepaald jaar wisselen van zorgverzekeraar. Slechts in uitzonderlijke gevallen mag je wisselen van verzekeraar gedurende het jaar.

WA-verzekering

De WA-verzekering is verplicht voor iedereen die een motorvoertuig bezit. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Veroorzaak je met jouw voertuig schade aan een ander, dan ben je verzekerd. Er bestaan aanvullende autoverzekeringen om ervoor te zorgen dat je ook verzekerd bent tegen schade die je aan je eigen voertuig toebrengt. Dit is een beperkt casco of volledig casco, ook wel all-risk genoemd. Extra mogelijke verzekeringen voor de auto zijn: aanvullende inzittendenverzekering, ongevallen-inzittendenverzekering, schadeverzekering inzittenden, aanvullende rechtsbijstandverzekeringen en een no-claimbeschermer.

De premie van je autoverzekering hangt onder andere af van je schadevrije jaren. Ook bij het overstappen naar een andere autoverzekering wordt er gekeken naar de gereden schade. Het opzeggen van een autoverzekering kan meestal met een opzegtermijn van een maand. Via onze website helpen wij je verder.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering kan verplicht gesteld worden door de hypotheekverstrekker. Dit is een verzekering die je afsluit voor een koophuis. Mocht er schade ontstaan aan het huis dan ben je hiertegen verzekerd. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij schade door diefstal en inbraak, maar ook door natuurverschijnselen zoals blikseminslag. De verzekering kan uitgebreid worden tot dekking voor schade die je zelf veroorzaakt hebt, glasschade en tuin.

Het opzeggen van een opstalverzekering kan problemen opleveren als deze verplicht is gesteld door de hypotheekverstrekker. Kijk goed wat de hypotheekvoorwaarden zijn voor je de opstalverzekering opzegt. Er is nog een verzekering die de hypotheekverstrekker verplicht kan stellen: de overlijdensrisicoverzekering. Mocht je komen te overlijden dan zorgt deze verzekering ervoor dat jouw nabestaanden een bedrag ontvangen. Voor de hypotheekverstrekker is het een manier om verzekerd te zijn dat de hypotheek afgelost wordt, ook bij overlijden van de huiseigenaar.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een verzekering die verstandig kan zijn om af te sluiten is de aansprakelijkheidsverzekering particulieren, afgekort AVP. Veroorzaak jij schade bij iemand anders, dan kan deze op jouw aansprakelijkheidsverzekering worden verhaald. Deze verzekering is niet hetzelfde als de WA-verzekering voor auto’s waarbij alleen schade die door jouw auto is aangericht vergoed wordt.
Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is niet duur, maar mocht je deze verzekering willen opzeggen dan kunnen wij je daar bij helpen via onze opzegdienst.

Rechtsbijstandverzekering

In geval van conflicten kan een rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden. Deze verzekering biedt namelijk juridische hulp bij conflicten. Dit is echter alleen mogelijk bij onvoorziene conflicten. In geval van lopend conflict kun je dus geen rechtsbijstandverzekering afsluiten.

Een overlijdensverzekering opzeggen. Wanneer kan ik dat het beste doen?

Anders dan een bij een uitvaartverzekering hebben we het bij een overlijdensverzekering over het verzekeren van een levende. Deze verzekering keert een bedrag uit aan de nabestaanden, als de verzekeringnemer eerder overlijdt dan een bepaald afgesproken datum. Eigenlijk is deze verzekering een soort veiligstelling voor de mensen die je achterlaat. Ook bij risicovolle beroepen worden deze verzekeringen nog wel eens afgesloten. Bij het afsluiten van een dergelijke verzekering, wordt er dikwijls een medische keuring verlangt. Dit om fraude bij een uitkering te voorkomen. Is er wat veranderd in jouw privé situatie? Dan is het verstandig om nog eens te kijken naar het nut van een overlijdensverzekering. Een polis opzeggen als je er toch geen gebruik meer van maakt, bespaart jou namelijk maandelijks enorm veel geld.

De uitvaartverzekering beëindigen na het overlijden van een persoon

Natuurlijk is het logisch om een verzekering die de kosten van de uitvaart dekt te beëindigen als de persoon in kwestie is overleden en begraven. Bijna iedere Nederlander heeft wel een uitvaartverzekering en dat is niet voor niets. Begrafenissen zijn een kostbare aangelegenheid. Daarnaast willen we in de droevige periode rondom het overlijden van een dierbaar persoon liever niet geconfronteerd worden met allerlei praktische zaken rondom het begraven van een persoon. Een uitvaartverzekering bij bijvoorbeeld Monuta of Yarden neemt al deze zorgen uit handen. Uiteraard is het voor de nabestaanden wel van belang om na het overlijden de uitvaartverzekering te beëindigen. De verzekering opzeggen is niet de fijnste bezigheid in een moment van rouw, dus daarom zou je de polis opzeggen ook kunnen overlaten aan iemand anders.

Reisverzekering

Wanneer je op reis gaat kun je een reisverzekering afsluiten. Het grootste onderscheid is een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Afhankelijk van de verzekeraar en het aantal vakanties/vakantiedagen dat je hebt is het verstandig om voor de ene of de andere soort verzekering te kiezen. Het opzeggen van een reisverzekering kan ook eenvoudig gedaan worden via onze website.

Een verzekering opzeggen. Hoe zit dat met een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt de schade aan de meubels en de voorwerpen die zich in jouw huis bevinden. Dit kan bijvoorbeeld komen door de waterschade van een overstroming in huis, schade door een brand of door vandalisme of een inbraak. Je kunt een dergelijke verzekering bij bedrijven, zoals SNS, ANWB en Klaverblad. Bij deze verzekering is het van belang om de juiste waarde van de spullen in jouw huis door te geven aan de verzekeraar. Zo weet je zeker dat je niet onderverzekerd bent. Een inboedelverzekering opzeggen kun je maandelijks een aardig bedrag besparen. Maar waarom zou je dat doen? Deze verzekering opzeggen is een goed idee als je bijvoorbeeld samen gaat wonen. Een dubbele verzekering voor de inboedel is dan onnodig. Ook als je niet echt spullen van waarde in jouw huis hebt staan is het beëindigen van een verzekering voor de inboedel een goed idee.

Andere verzekeringen

Hier niet genoemd, maar wel mogelijk om af te sluiten zijn de inboedelverzekering, annuleringsverzekering (gaat vaak samen met de reisverzekering), en caravanverzekering.

Welke verzekering je ook hebt, je kunt hier hulp vinden bij het opzeggen van deze verzekering. Via de zoekfunctie kun je het bedrijf vinden waar jij een verzekering op wil zeggen. De stappen die je moet doorlopen zijn eenvoudig aangegeven.