Wil jij graag een ander doel steunen? Je kunt KWF opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de brief voor je verzenden. Zo makkelijk kan opzeggen zijn!

KWF opzeggen

KWF Kankerbestrijding is een Nederlandse stichting die zich inzet om kanker te voorkomen en te bestrijden. De stichting kwam voort uit het Koningin Wilhelmina Fonds en de stichting Steun aan het Koningin Wilhelmina Fonds. De stichting richt zich vooral op het informeren van mensen over kanker en het financieren van onderzoek, zodat kanker in de toekomst niet meer dodelijk hoeft te zijn.

KWF is niet alleen geldverstrekker, maar helpt ook mee om Nederland rookvrij te maken. Op die manier hopen ze dat de komende generaties minder vaak kanker zullen krijgen. Roken is de grootste veroorzaker van deze ziekte. Daarbij wil KWF ook dat kankermedicatie voor iedereen toegankelijk is. Op dit moment zijn de medicijnen vaak duur en daardoor hebben mensen met een minder grote portemonnee geen toegang tot nieuwe medicatiesoorten. KWF Kankerbestrijding agendeert ook onderwerpen die vaak over het hoofd gezien worden. Zo heeft kanker een grote invloed op je emotionele gestel, maar krijgen mensen die kanker overleven bijna geen hulp. Dit moet veranderen, aldus KWF Kankerbestrijding.

Schandaal Alpe d’HuZes

KWF Kankerbestrijding krijgt haar geld vooral van donateurs, maar ook van giften van bedrijven en organisaties en van de overheid. Een voorbeeld van fondsenwerving is Alpe d’HuZes. Bij deze actie fietsen of lopen deelnemers de Alpe d’Huez op om op die manier zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. In de periode 2006 tot 2018 is er al bijna 163 miljoen euro opgehaald. Toch ontstond er wel ophef rondom deze actie toen gezegd werd dat de oprichter van de actie zijn zakken vulde met subsidiegeld van Stichting Alpe D’Huzes. Hij verdiende bijna drie ton in twee jaar tijd. KWF Kankerbestrijding moest door alle ontstane commotie duidelijke instructies geven aan de vrijwilligers die lang de deuren gingen om te collecteren. De storm is – gelukkig voor KWF Kanker bestrijding, weer gaan liggen, maar de opbrengst is nooit meer hetzelfde geweest.

Sporten tegen kanker

Zoals bij Alpe d’HuZes ook het geval is, organiseert KWF veel sportevenementen die hun doel moeten steunen. Zo kun je meedoen met Ren tegen Kanker waarbij je kunt mee rennen aan geselecteerde wedstrijden of aan een wedstrijd naar keuze. Als je niet zo’n hardloper bent, kun je ook voetballen, hockeyen en golven met je club om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Als je liever meedoet aan een rustiger evenement, kun je meedoen aan de SamenLoop voor Hoop. Ook dit is een evenement van KWF en tijdens een 24uurs wandelestafette staat elke deelnemer stil bij de gevolgen van kanker met lotgenoten.

KWF Loterij

Om extra fondsen te werven is er ook een KWF Loterij. Als je meespeelt, maak je vier keer per jaar kans op leuke prijzen. De loten kosten 8,25 per lot en de opbrengsten gaan naar drie verschillende doelen, namelijk:

  • Minder kanker
  • Meer genezing
  • Betere kwaliteit van leven voor mensen met en na kanker

Speel jij mee met de seizoensloterij en wil je dat stoppen? De KWF loterij opzeggen is eenvoudig en kan met een speciale brief bij de categorie loterijen.

KWF Kankerbestrijding opzeggen

Als je je KWF Kankerbestrijding donatie wilt opzeggen, dan kan dat eenvoudig met de speciale opzegbrief van 123Opzeggen.nl. We hebben deze brieven per goed doel zo samengesteld dat alle informatie die nodig is voor een goede opzegging aanwezig is. Zo weet je zeker dat je een goede brief stuurt. Om gebruik te maken van de brief, hoef je alleen maar je gegevens in te vullen in de invulvelden hierboven. Vervolgens kun je de brief downloaden, printen en versturen naar het adres dat bovenaan de brief staat.

Wij snappen als geen ander dat je het versturen van een brief veel moeite vindt en daarom bieden we ook onze handige verzendservice. Wij nemen de verzending van je over, waardoor je kunt opzeggen vanachter je pc. Je vult ook hier je gegevens in en nadat je betaald hebt voor de verzendservice zorgen wij ervoor dat de brief op de juiste mat valt. Als de opzegging door KWF Kankerbestrijding is verwerkt, krijg je een bevestiging per post of per mail.