Aangetekend verzenden

Aangetekend verzenden

Aangetekend verzenden is een dienst die wordt aangeboden door post- en koeriersbedrijven waarmee je belangrijke documenten of pakketten kunt versturen met extra zekerheid en beveiliging.

Bij aangetekend verzenden wordt de zending voorzien van een unieke code en wordt er bij de ontvangst van de zending een handtekening gevraagd van de ontvanger. Hierdoor is er een bewijs van verzending en ontvangst, wat extra veiligheid biedt ten opzichte van gewone post of standaard verzendingen.

Wat is een aangetekende brief?

Aangetekend verzenden betekent dat de ontvanger moet tekenen voor ontvangst van de brief. Wanneer je verzendt via reguliere post, wordt je brief in de postbus gedaan. Hierbij heb je geen zekerheid dat de ontvanger de brief daadwerkelijk in handen krijgt. Je zult dus volledig moeten vertrouwen op de postbezorgkunsten van PostNL.

Bij aangetekende brieven moet de geadresseerde tekenen bij ontvangst, zodat de afzender een ontvangstbevestiging krijgt. Je kunt ervoor kiezen om belangrijke post als aangetekende brief te versturen, zodat je een ontvangst-/leesbevestiging ontvangt als bewijs.Op deze manier kan je aantonen dat de aangetekende brief door de ontvanger is overhandigt.

Verzekering

Een ander groot voordeel van aangetekend verzenden ten opzichte van gewone post is dat de brief verzekerd is tot 50 euro. Dit betekent dat je recht hebt op schadevergoeding wanneer de brief kwijt raakt. Je kunt er ook voor kiezen om je aangetekende post voor meer dan 50 euro te verzekeren, dit verzekerde bedrag kan oplopen tot 500 euro.

Een aangetekende brief versturen naar een postbus

Sommige bedrijven werken met een postbus. Dit houdt in dat de aangetekende brief wordt afgegeven bij een servicepunt van het postvak. De eigenaar moet het pakket of de brief persoonlijk ophalen bij het postkantoor en zich legitimeren bij ontvangst. Pas als de post is opgehaald en er een handtekening retour is gezet, krijgt de afzender een bewijs dat het pakket of de brief in ontvangst is genomen.

Aangetekende brief versturen met 123opzeggen

Wil je je brief aangetekend versturen? Soms is dit noodzakelijk bij opzegging van een abonnement. In sommige gevallen biedt 123opzeggen een aangetekende brief aan. Zo vermijd jij alle administratieve zorgen die je tijdens het versturen van deze aangetekende brief moet voltooien.

Vul je gegevens en handtekening in bij de opzegbrief van jouw abonnement, kies voor de optie ‘aangetekend verzenden’ en 123opzeggen regelt de rest. Zodra wij de aangetekende brief verzonden hebben, ontvang je van ons een bevestiging per e-mail en een Track & Trace code waarmee je de brief kunt volgen. Zo heb je de zekerheid van een ontvangstbevestiging bij een brief van aangetekend versturen.

Zeg abonnement op

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf