Wat is een brievenbussticker

Brievenbussticker

Met een brievenbussticker kun je aangeven dat je geen ongeadresseerd drukwerk zoals reclamefolders wenst te ontvangen. Met de sticker zorg je ervoor dat je alleen de post ontvangt die voor jou relevant is. Het gebruik van een brievenbussticker is handig, milieuvriendelijk en goed voor je gemoedsrust. Er zijn drie varianten van de brievenbussticker. De eerste twee varianten van de stickers werden in 1992 geïntroduceerd.

De nee/nee-sticker

Met een nee/nee-sticker geef je aan dat je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wilt ontvangen, en ook geen huis-aan-huisbladen.

De nee/ja-sticker

Met de nee-ja-sticker ontvang je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, maar wel huis-aan-huisbladen.

De ja/ja-sticker

In 2018 werd ook de ja/ja-sticker geïntroduceerd. Hiermee ontvang je alle ongeadresseerde zendingen. Met de invoering van deze sticker werd het systeem omgedraaid; zonder deze sticker ontvang je geen reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen meer.

Verspreiders van ongeadresseerd drukwerk dienen zich aan de brievenbusstickers te houden. Gebeurt dit niet, dan kun je een klacht indienen bij de Stichting Reclame Code.

Sinds januari 2023 kun je via het systeem InMijnBus handig online aangeven of je het folderpakket van Spotta wilt ontvangen of niet.

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf