Wat is een proefabonnement

Proefabonnement

Een proefabonnement is een tijdelijk abonnement dat mensen de mogelijkheid biedt om een product of dienst uit te proberen voordat ze zich definitief verbinden. Het wordt vaak gebruikt door bedrijven om potentiële klanten kennis te laten maken met hun product of service, in de hoop dat ze na de proefperiode een volledig abonnement zullen afsluiten.

Bij een proefabonnement krijgt de abonnee meestal toegang tot alle functies en voordelen van het product of de dienst gedurende een bepaalde periode, die meestal varieert van een paar dagen tot enkele weken. Tijdens deze periode kunnen ze het product testen, ervaren en beoordelen of het aan hun behoeften voldoet.

Veel aanbieders van abonnementen, zoals de Volkskrant of Netflix, bieden een proefabonnement aan. In deze periode kun je gratis gebruik maken van een dienst om te kijken of het iets voor je is. Kijk je bijvoorbeeld veel tv en ben je op zoek naar een interessante tv-gids, dan kun je een gratis proefnummer aanvragen van de VARA gids. Valt de inhoud toch wat tegen, dan zit je nergens aan vast en kun je verder kijken naar een beter alternatief.

De duur van een proefabonnement

Met een proefabonnement kun je gratis kennis maken met een product of dienst.Een proefperiode duurt vaak een maand. Sommige diensten bieden een langere proefperiode aan. Met Apple Music kun je bijvoorbeeld zes maanden gratis kennis maken. In deze periode maak je een profiel aan op de betreffende dienst en vul je ook je betalingsgegevens in. Soms stopt je proefabonnement na de korte looptijd automatisch, deze hoef je dan niet op te zeggen.

Er zijn ook abonnementen die stilzwijgend worden omgezet in een lopend abonnement. Vanaf dat moment betaal je dan periodieke abonnementskosten. Het is verstandig om dit uit te zoeken voordat je een proefabonnement aan gaat en jezelf hieraan te herinneren op het moment dat de proefperiode afloopt. Zo weet je waar je aan toe bent en zit je niet ongewenst vast aan een contract of abonnement.

Abonneren

De meeste proefabonnementen zijn via de websites van de diverse aanbieders af te sluiten. Soms kun je je ook abonneren op een proefabonnement met een papieren antwoordkaart in het betreffende tijdschrift. Deze kun je dan invullen en per post versturen.

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf