Ongeadresseerde reclame

Ongeadresseerde reclame

Ongeadresseerde reclame is promotioneel materiaal dat naar huishoudens wordt gestuurd zonder specifieke geadresseerden.Er bestaan twee soorten ongeadresseerde reclame: reclamedrukwerk en huis aan huisbladen. Op beide vormen van ongeadresseerde reclame staan geen persoonsgegevens zoals je naam en adres. Bedrijven mogen deze reclame naar iedereen sturen.

Wil je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer ontvangen, dan kun je hier iets aan doen. Door een brievenbussticker op je deur te plakken ziet de postbezorger welke woningen hij over moet slaan.

Ongeadresseerd reclamedrukwerk

Krijg je ongewenste reclamefolders in je brievenbus, dan kun je bij de gemeente brievenbusstickers aanvragen. De Stichting Reclame Code zorgt ervoor dat deze stickers in voldoende mate verkrijgbaar zijn. Met een 'Nee Nee' of 'Nee Ja' sticker op je brievenbus weet de postbezorger of je nog ongeadresseerde reclame wilt blijven ontvangen.

Met een 'Nee Nee' sticker ontvang je geen ongeadresseerde reclame en geen gratis huis aan huis bladen meer. Als je nog wel huis aan huisbladen wilt blijven ontvangen, dan kun je een 'Nee Ja' sticker op de brievenbus plakken. Veel mensen beschouwen ongeadresseerde post als ongewenste reclame. Zo'n 85 % van alle huishoudens in Nederland heeft liever niet dat er ongeadresseerd drukwerk wordt bezorgd en heeft een 'Nee Nee' sticker op de deur.

Huis aan huisbladen

Een huis aan huisblad is een krant die wekelijks en gratis verspreid wordt. Vrijwel iedere plaats in Nederland heeft één of meerdere huis aan huisbladen. De bladen houden de inwoners van de betreffende gemeente met een vaste frequentie op de hoogte van de lokale en regionale ontwikkelingen.

Dit houdt in dat deze bladen vooral verslag doen van de ontwikkelingen in een geografisch beperkt gebied. Het is zo dat huis aan huisbladen daarnaast reclame bevatten. In Nederland hebben alle huis aan huisbladen samen een oplage van zo'n acht miljoen. Beschouw je huis aan huisbladen als ongewenste post? Plak dan een 'Nee Nee' sticker op de brievenbus.

Wat is geadresseerde reclame

Ongeadresseerde reclame is anders dan geadresseerde reclame. Ook geadresseerde reclame kan ongewenste post zijn, maar deze vorm van reclame is altijd voorzien van een adres. Geadresseerde reclame post zijn dat is voorzien van je naam en adres en wordt bezorgd door de postbode. Ook direct mail dat gericht is aan 'alle bewoners' van een bepaald adres valt onder geadresseerde reclamepost.

Zeg abonnement op

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf