Wil jij ActionAid niet langer steunen? ActionAid opzeggen is heel eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendservice en laat 123opzeggen de brief voor je verzenden. Jij hoeft je dankzij onze 100% opzeggarantie nergens zorgen over te maken. 

ActionAid opzeggen

ActionAid is een goed doel dat zich richt op de rechten van mensen in ontwikkelingslanden. Veel mensen daar hebben niet dezelfde rechten als de bovenste laag van de samenleving. Daarbij worden vrouwen achtergesteld. ActionAid strijdt ervoor dat ieder mens dezelfde rechten krijgt en dat het daarbij niet uitmaakt wel geslacht je hebt.

Wat doet ActionAid?

ActionAid zet zich in om vrouwen een stem te geven. Samen met 2.000 lokale organisaties en 100 allianties proberen zijn ideeën en oplossingen te bedenken die moeten bijdragen aan de verbetering van de positie van de vrouw in de wereld. Door training en voorlichting brengt ActionAid mensen bij elkaar, zodat ze kunnen leren welke rechten er zijn en waar er nog stappen te maken zijn. Daarbij worden scheve machtsverhoudingen en oneerlijk beleid aangepakt en wisselt ActionAid mensen uit verschillende gemeenschappen uit, zodat ze van elkaar kunnen leren. Door meer kennis op te doen over de mogelijkheden, wordt het uiteindelijk makkelijker om belangrijke veranderingen door te voeren.

Fairphone

Een initiatief om de wereld een betere plek te maken en waar mensen eerlijker met elkaar omgaan is de Fairphone. Deze telefoon is er helemaal op gericht dat alle onderdelen op een mens- en milieuvriendelijke wijze worden geproduceerd en verkregen. Daarbij is deze telefoon zo gebouwd dat je niet elke 2 jaar een nieuwe telefoon hoeft te kopen. Wie de Fairphone wil kopen, moet vooral niet vasthouden aan high-end specificaties. De telefoon komt vaak tussen de mid-range telefoons te staan, maar het inleveren van specificaties levert je wel weer de nodige karma-punten op is de redenering.

Resultaten ActionAid

Door de jaren heen heeft ActionAid een hoop bereikt. Zo werd de door het goede doel ontwikkelde leermethode REFLECT vijf keer bekroond. Deze methode helpt volwassen te leren lezen en schrijven en inmiddels gebruiken ruim 500 organisaties in 70 landen deze methode. Een ander succes van de stichting is dat ruim 7 miljoen mensen de laatste vijf jaar noodhulp ontvingen in de vorm van tijdelijke onderkomens, slachtofferhulp en hulp bij de wederopbouw. Bij deze noodhulp lag zoals altijd vooral de focus op vrouwen. Toch is dit niet het grootste resultaat van ActionAid. De kroon op hun werk is toch echt de afzetting van de president in Gambia. In 2017 was het eindelijk zover: na 22 jaar werk president Jammeh afgezet. Het dictatoriale bewind was voorbij en de angst die heerste in het land zou langzaam minder worden.

ActionAid opzeggen

ActionAid is niet de enige organisatie die zich inzet voor de rechten van vrouwen. Ook Cordaid, Oxfam Novib en Amnesty International doen er alles aan om de positie van vrouwen in de wereld te verbeteren. Het kan dus best zijn dat je wilt wisselen van het doel dat je steunt. Als jij één van de andere doelen wilt steunen en je ActionAid (tijdelijk) niet meer wilt steunen, kun je ActionAid opzeggen.

Hoe kun je ActionAid opzeggen?

Als je ActionAid wil opzeggen, kun je dat op drie verschillende manieren doen, namelijk:

  • Per brief
  • Per mail
  • Telefonisch op 020-520 6210 (belkosten van toepassing en enkel tijdens werkdagen)

De veiligste manier om je donatie op te zeggen is per brief. Je kunt in dat geval bewijzen dat je de brief verzonden hebt. Zeker als je opzegt met de verzendservice van 123opzeggen, weet je dat 100% zeker. Wij bieden namelijk een 100% opzeggarantie. Je ontvangt hierbij altijd een verzendbevestiging en daarbij zullen wij er alles aan doen om de opzegging goed te laten verlopen. Mochten er onverhoopt toch problemen voorkomen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zullen ActionAid contacteren, om te vragen waar het misgaat, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken. Wil je geen gebruikmaken van onze 100% opzeggarantie en verzend je de opzegbrief liever zelf? Geen probleem, in dat geval kun je de opzegbrief helemaal gratis downloaden en verzenden naar het Nederlandse hoofdkantoor van ActionAid in Amsterdam.