Artsen zonder Grenzen opzeggen

5 / 5 (172 beoordelingen)

Wil je graag een ander doel steunen, dan kun je de donatie voor Artsen Zonder Grenzen opzeggen. Je doet dit snel en eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in en laat 123opzeggen de opzegbrief naar Artsen Zonder Grenzen verzenden. Zo wordt opzeggen opeens makkelijk. 

Opzeggarantie

Stap 1: Vul je gegevens in

Vul minimaal 10 en maximaal 255 tekens in

Stap 2: Kies je verzendmethode

€ 3,95
Op werkdagen voor 16.30 uur, vandaag verstuurd! Je ontvangt een verzendbevestiging van de opzegbrief per e-mail.

Als ik mijn opzegging verstuur dan ga ik akkoord met een eenmalige afschrijving van € 3,95 van mijn bankrekeningnummer

Opzeggarantie
AdresArtsen zonder Grenzen
Adres bedrijf
1018 DD Amsterdam

, 20-09-2020

Betreft: Artsen zonder Grenzen opzeggen

Geachte heer/mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn donatie per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggenper opzegdatum opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Voor- en achternaam:
Adres: Adres
Postcode + Woonplaats:

Ook verzoek ik u de incassomachtiging per direct te beëindigen.

Ik zie een bevestiging van mijn opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per e-mail versturen naar of per post.

Met vriendelijke groet,
Handtekening
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

172 Beoordelingen Artsen zonder Grenzen

Waardering voor deze opzegservice
(wordt niet getoond)

Beoordelingen

Mijn eigen reserves aanspreken

Geen budget meer voor donaties

Sorry, ik moet helaas bezuinigen. Zodra het weer mogelijk is, zal ik weer doneren.

ik ga(moet) verhuizen en ik heb al bijna geen geld op het moment.

Financieel druk met rekeningen

Zonder werk

Ga nu een ander doel steunen

We gaan wat anders steunen

Inkomsten niet meer toerijkend voor donaties

Wegens omstandigheden

Kan het geld even iet missen

Teveel kosten

Ik kan het financieel niet meer opbrengen.

Overlijden

wegens omstandigheden

Ik ben minder jarig terwijl er is ingevuld dat ik in 2000 ben geboren

Vaste laten besparen i.v.m. minder werken

Nu even stoppen

Privė ziekte

Artsen Zonder Grenzen opzeggen

Artsen Zonder Grenzen (AzG) is opgericht in 1971. In Nigeria woedde een heftige oorlog, maar het Rode Kruis mocht niet helpen door de opgestelde regels. Hierin staat dat er alleen hulp verleend mocht worden als er toestemming was van de zittende regering. Hier konden twee Franse artsen zich pertinent niet in vinden. Ze splitsten zich af van de organisatie en startten een eigen. Deze organisatie zou alle slachtoffers van oorlogen helpen en niet alleen de slachtoffers die geholpen mogen worden van de regering. Deze organisatie heette Médicins Sans Frontières en vertaald werd dit Artsen Zonder Grenzen, welke in 1984 werd opgericht.

AzG werkt nog steeds volgens de waarden van die twee Franse artsen. Ze verlenen nog steeds hulp aan bevolkingsgroepen in nood, slachtoffers van natuurrampen en rampen die veroorzaakt door mensen zelf. Het maakt hierbij niet uit wie iemand is, waar hij vandaan komt en aan welke kan van de linie diegene staat. AzG wil graag een neutrale organisatie zijn en daarom zullen de medewerkers iedereen helpen. De artsen die in de gebieden werken moeten zelf beoordelen of ze het veilig vinden om ergens te werken.

Projecten Artsen Zonder Grenzen

Op dit moment werkt Artsen Zonder Grenzen in 27 landen, waaronder Afghanistan, Libië, Nigeria en Wit-Rusland. Ze proberen door medische hulp en voorlichting ziekten als Aids, Ebola en Meningitis te voorkomen en te behandelen waar nodig. Naast de behandeling daar en op dat moment, probeert AzG er ook voor te zorgen dat er betere behandelingen komen in de getroffen gebieden en dat de mensen daar ook toegang krijgen tot betaalbare medicijnen.

We lichten een project van Artsen Zonder Grenzen voor je uit. Sinds 2018 is Ebola een groot probleem in DR Congo en Sierra Leona. Het is een besmettelijk ziekte die het immuunsysteem lamlegt. De patiënt lijkt in eerste instantie last te hebben van griep, maar later gaat de geïnfecteerde bloeden via de neus of het tandvlees en kan er bloed zitten bij de ontlasting en braaksel. Artsen Zonder Grenzen wil de mensen in de getroffen gebieden helpen. Ze doen dit door behandelunits op te zetten en medisch ondersteunen personeel te trainen in de behandeling. Daarbij geven ze de bevolking ook voorlichting, zodat de kans op besmetting uiteindelijk kleiner wordt. Helaas is er op dit moment nog geen medicijn voor Ebola. Alleen een vaccin kan helpen om te voorkomen dat je ziek wordt. Dit vaccin dient binnen 48 uur toegediend te worden. Daarna heeft het geen zin meer. Normaal is de overlevingskans minder dan 25 procent. In klinieken van Artsen Zonder Grenzen overleeft tot wel 75 procent deze nare ziekte wel.

Vrijwilliger bij Artsen Zonder Grenzen

Bijna iedereen die werkt voor AzG doet dit op vrijwillige basis. Dit betekent kort gezegd dat ze geen salaris krijgen voor de verleende diensten. Wel krijgen ze vergoedingen voor de onkosten, zodat ze wel huisvesting, eten en drinken kunnen kopen. Toch is niet iedereen een vrijwilliger bij deze organisatie. De directeur van Artsen Zonder Grenzen krijgt jaarlijks een salaris meer dan 100.000 euro en dat stuit veel mensen tegen de borst. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen Artsen Zonder Grenzen opzeggen.

Daarbij is een maandelijkse bijdrage voor een goed doel voor veel mensen niet meer haalbaar. Alle kleine beetjes die maandelijks naar een goed doel gaan, vormen samen een groot bedrag. Steeds meer mensen kiezen daarom steeds vaker voor een eenmalige donatie in plaats van een maandelijkse donatie. Op die manier kun je elke maand kijken of je het geld kan missen of niet.

Houd er rekening mee dat het geven van een periodieke donatie ook belastingvoordeel oplevert. Je kunt tot wel 52 procent van de gift terugkrijgen van de belasting. Wil je graag zo’n periodieke gift doen, dan kun je dat rechtstreeks regelen met Artsen zonder Grenzen. Zo blijf je doneren en betaal je uiteindelijk toch minder zelf.

Artsen Zonder Grenzen donatie stopzetten

Als je je lidmaatschap bij Artsen Zonder Grenzen op wilt zeggen, dan kan dat gelukkig eenvoudig bij 123opzeggen. Je kunt zo snel weer een nieuw doel steunen, zoals bijvoorbeeld SOS Kinderdorpen of Unicef. Door de benodigde gegevens in te vullen, wordt je eigen unieke opzegbrief gemaakt. Je kunt ervoor kiezen om de brief zelf te verzenden. Het downloaden en printen van de brief is in dat geval geheel gratis.

Je kunt echter ook gebruik maken van onze handige verzendservice. We nemen tegen een kleine vergoeding de opzegging graag van je over en dat scheelt jou weer een wandeling naar het postkantoor. We zorgen ervoor dat de brief op de juiste mat valt en je hoeft nu alleen maar te wachten op de bevestiging die Artsen Zonder Grenzen gaat sturen. Daarin staat precies per wanneer je donatie stopt en of je nog verdere acties moet ondernemen. Makkelijker kunnen we het niet voor je maken.

Andere goede doelen donatie stopzetten?

Wil je ook andere donaties voor goede doelen stopzetten? 123opzeggen.nl heeft goede doelen eenvoudig gecategoriseerd, waardoor jij snel en eenvoudig alles kunt stopzetten.