Wil jij de Bond Tegen Vloeken niet langer steunen? Je kunt de Bond Tegen Vloeken opzeggen door een opzegbrief van 123opzeggen te gebruiken. Vul snel je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat ons ervoor zorgen dat de opzegbrief bij de Bond Tegen Vloeken terechtkomt. 

De Bond tegen Vloeken opzeggen

De Bond tegen Vloeken is een goed doel wat opgericht om mensen respectvoller met taal om te laten gaan de naam van Jezus niet te gebruiken als scheldwoord. De Bond is uit een christelijk oogpunt opgericht, omdat mensen aanstoot namen aan het gebruik van de naam op een nare wijze. Inmiddels zijn daar ook schelden met ziektes en iemands geaardheid bij gekomen. De Bond tegen Vloeken hoopt mensen hun taalgebruik netter en respectvoller te maken door zichtbaar te zijn en mensen bewust te maken van de effecten van taal. Daarbij willen ze ook mensen hun ogen openen door ze te confronteren met de betekenis van de wereld.

Het Land In

Eén van de projecten van de Bond tegen Vloeken is ‘Het Land In’. Bij dit project gaan de vrijwilligers van de Bond het land in om te praten met mensen. Ze realiseerden zich dat alleen posters ophangen geen zin had, maar dat ze moesten praten met voorbijgangers en uitleggen wat de Bond doet en vooral ook waarom. Op die manier proberen ze mensen bewust te maken van de gevolgen en daarbij komen ze hele mooie verhalen tegen. De gesprekken gaan vaan over God en het geloof, maar ook over schelden met ziektes. Mensen vertellen vaak wat het met hen doet en hoe dit komt.

KlasseTaal

Een ander project van de Bond tegen Vloeken is KlasseTaal. Dit project is erop gericht om kinderen bewust te maken van de effecten van taal. Dit wordt gedaan door gastlessen te geven op basis- en middelbare scholen. Er wordt gebruikgemaakt van een leuke interactieve lesmethodiek, zodat kinderen de lesstof gelijk kunnen toepassen en het aansluit op hun eigen taalgebruik. Inmiddels geeft de Bond deze gastlessen aan 25.000 kinderen per jaar!

Training Vrijmoedig Spreken

De Bond tegen Vloeken is er niet alleen om mensen die vloeken aan te spreken, maar ook om mensen die het vervelend vinden te helpen. De training Vrijmoedig Spreken is ervoor bedoeld om mensen die het gesprek niet durven aan te gaan te helpen om dit wel te doen. De training is vooral bedoeld voor christenen die willen leren hoe ze het gesprek aan kunnen gaan met mensen die vloeken in hun bijzijn. De trainingen worden gegeven bij verenigingen, kerkenraad, gemeenteavonden en catechisatieavonden.

Bond tegen Vloeken helpen

Als je de Bond tegen Vloeken wil helpen, kan dit op heel veel verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld vrijwilliger worden en meegaan met ‘Het Land In’. Op die manier kun je zelf het gesprek aangaan met mensen die vloeken of zich storen aan vloeken. Tevens kun je mensen aanspreken door het ophangen van posters of het plaatsen van een containersticker op je eigen container. Als je de stichting een financieel steuntje in de rug wilt geven, kan dit door middel van een donatie. Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je iedere maand aan de bond wil geven.

Bond tegen Vloeken opzeggen

Geef jij iedere maand geld aan de Bond en wil je je donatie voor de Bond tegen Vloeken opzeggen, dan kan dit heel eenvoudig via 123opzeggen. Je kunt bij ons heel eenvoudig een opzegbrief maken die je naar de Bond kunt sturen. Vul hiervoor je gegevens in de velden naast de bovenstaande opzegbrief in. Je kunt de opzegbrief nu kosteloos downloaden en zelf versturen naar de Bond, maar je kunt dit ook door ons laten doen. In dat geval kies je voor de verzendoptie. Na de betaling zorgen wij er dan voor dat de opzegbrief bij de Bond tegen Vloeken op de mat valt, zodat zij jouw opzegging kunnen verwerken. Ze zullen jou een bevestiging sturen zodra de opzegging verwerkt is en jouw donatie gestopt is. Zo weet je altijd waar je aan toe bent als je opzegt met 123opzeggen.