Wil jij de CliniClowns niet langer steunen en overstappen naar een een ander goed doel? Je kunt de CliniClowns opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je versturen. Zo wordt opzeggen makkelijk!

CliniClowns opzeggen

Al in de jaren zestig begon een Amerikaanse arts-in-opleiding en clown met het entertainen van kinderen in ziekenhuizen. Hij geloofde echt dat de sociale omgeving bepalend is voor de gezondheid van de patiënten. Ook Michael Christensen zag hoe belangrijk afleiding is voor iemand die ziek is. Zijn broer lag in het ziekenhuis en hij kwam daar vaak langs om hem op te vrolijken. De artsen in het ziekenhuis vragen hem vervolgens om dit ook bij een open dag te doen. Als zijn broer onverhoopt toch komt te overlijden, erft Michael zijn dokterstas en ontwikkelt hij het personage Dr. Stubs. Met zijn stichting Big Apple Clown Care Unit vrolijkt hij vervolgens als Dr, Stubs in heel New York kinderen op.

Dit idee waait al snel over naar Nederland en dokter Tom Voûte start de CliniClowns in 1992. Inmiddels heeft de stichting 76 professioneel opgeleide clowns in dienst en spelen zij voor zieke kinderen, gehandicapte kinderen en sinds 2018 ook voor demente ouderen. Voor deze drie groepen is het heel belangrijk om afgeleid te worden en te leven in het hier en nu. De stichting hoopt nog veel kinderen en ouderen te helpen met hun werk.

Kritiek op salaris CliniClowns

Toch is niet iedereen te spreken over de CliniClowns. Zo vinden verpleegkundigen het soms oneerlijk dat CliniClowns een hoger startsalaris hebben, terwijl zij de kinderen ook zo goed mogelijk proberen op te vrolijken. Een CliniClown krijgt namelijk een startsalaris van 2.800 euro, terwijl het startsalaris van een verpleegkundige 700 euro minder krijgt. De CliniClowns proberen zichzelf te verdedigen door te zeggen dat we niet moeten denken dat het werk van een clown eenvoudig is. “Je moet echt weten wat je doet. Je hebt een kwetsbare doelgroep, je kunt ze niet zomaar benaderen. Het wordt ook altijd voorbesproken met de pedagogische medewerkers.”

Opzeggen CliniClowns

Ondanks die onderbouwing kan het zijn dat je je donatie voor de CliniClowns stop wilt zetten. Dat kan natuurlijk ook een hele andere reden hebben, zoals een financiële tegenvaller of dat je gewoonweg een ander doel of juist helemaal geen doel meer wilt steunen. Wat de reden ook is, CliniClowns opzeggen kan altijd met 123opzeggen. Bij ons kun je eenvoudig een gepersonaliseerde opzegbrief maken. De opzegbrief staat al bijna helemaal klaar. Je hoeft alleen nog maar je eigen gegevens in te vullen in de velden bij de opzegbrief. Die gegevens worden automatisch in de opzegbrief gezet, waardoor die klaar is voor verzending. Je kunt er nu voor kiezen om de opzegbrief gratis te downloaden door op de pdf-knop te klikken. Alle gegevens staan al bovenaan de brief, dus het is heel eenvoudig. We hebben al het uitzoekwerk al voor je gedaan!

Wil je een stukje extra zekerheid, dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de verzendservice van 123opzeggen. Door onze 100% opzeggarantie weet je zeker dat de opzegbrief altijd op de juiste plek terechtkomt, zodat CliniClowns jouw donatie kunnen stopzetten. Voor deze verzendservice betaal je eenmalig een kleine vergoeding. Ideaal als je even snel wilt opzeggen.

Meer donaties opzeggen

Wil je nog meer donaties stopzetten, dan is dat heel eenvoudig. Of je nu het Rode Kruis, KiKa of het Alzheimer Nederlandwilt opzeggen: voor elk goed doel heeft 123opzeggen een opzegbrief.  Na het opzeggen van Cliniclowns, staan jouw gegevens alvast ingevuld bij de andere brieven. Zo kun je snel andere donaties stopzetten en geniet je van de 100% opzeggarantie van 123opzeggen. Snel, handig en eenvoudig: daar houden we bij 123opzeggen van