Wil je Greenpeace niet langer steunen, dan kun je je donatie stopzetten. Greenpeace opzeggen doe je eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden. Zo makkelijk kan opzeggen zijn!

Greenpeace opzeggen

Greenpeace is een internationale milieuorganisatie die zich inzet voor een groene en vreedzame planeet. Om dit te bereiken zijn ze bereid om ver te gaan. Naar eigen zeggen behalen ze hun doelen door ‘kracht, kennis en lef te hebben om de milieuproblemen bij de wortels aan te pakken’. Landsgrenzen negeert Greenpeace, omdat milieuvervuiling niet stopt bij de grens van een land. Daarom staan alle Greenpeace-kantoren met elkaar in verbinding, om zo samen het verschil te maken.

Doelen Greenpeace

Bij het kantoor in Nederland werken ongeveer honderd mensen en zijn ook nog tweeduizend vrijwilligers actief. De doelen van de organisatie zijn verdeeld in vijf onderdelen. Zo wil Greenpeace dat mensen kiezen voor schone energie en zo de klimaatverandering te stoppen. Ook maakt Greenpeace zich sterk voor de bossen. Veel mensen en dieren raken hun leefomgeving kwijt en dat willen ze voorkomen. Ze maken zich bovendien hard voor de oceaan en willen overbevissing en milieuvervuiling tegengaan. Dit staat in verbinding met hun vijfde en laatste doel, namelijk de wereld gifvrij maken. In kleding elektronica en cosmetica worden veel vervuilende stoffen gebruikt. Die stoffen komen vervolgens weer in de natuur terecht en dat is schadelijk.

Greenpeace wil onafhankelijk zijn en neemt daarom geen giften aan van bedrijven of subsidies van overheden. Het geld waarvan de organisatie bestaat, is afkomstig van donateurs en een jaarlijkse gift van de Nationale Postcode Loterij. Daarbij vertrouwen ze ook niet op het onderzoek van mensen van buiten de organisatie, maar hebben ze een eigen onafhankelijk onderzoekslab. De resultaten die daar gevonden worden, worden gezien als een betrouwbare bron voor informatie over klimaat en milieu.

Hoe kun je Greenpeace opzeggen?

Ondanks het belangrijke werk wat de stichting doet, kan het zijn dat je nadenkt over je Greenpeace donatie stopzetten. Misschien wil je wel een andere stichting steunen, zoals het IFAW of WNF, of wil je het geld wat je eraan besteedt anders besteden. Wat de reden ook is, opzeggen moet altijd mogelijk zijn. 123opzeggen.nl weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om een donatie stop te zetten en daarom bieden we je de handige opzegservice. Vul in de opzegbrief hierboven de invulvelden in en vervolgens kun je deze unieke opzegbrief downloaden, printen en versturen naar het adres dat bovenaan de brief staat.

Je kunt er ook voor kiezen om de verzending aan ons over te laten. We zorgen er tegen een kleine vergoeding voor dat de brief op de juiste plek terecht komt en dat scheelt jou weer een hoop kopzorgen. Je kunt vanachter je computer een brief aanmaken en wij regelen de rest. Zodra Greenpeace de opzegging verwerkt heeft, krijg je een bevestiging per mail of per post. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en of je opzegging goed verwerkt is.