Wil jij graag andere goede doelen steunen dan Hulphond Nederland, dan kun je je donatie eenvoudig opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Hulphond Nederland opzeggen doe je door je gegevens in te vullen in de velden hieronder. en kies voor de verzendoptie. 123opzeggen zal er dan voor zorgen dat de opzegbrief bij Hulphond Nederland terechtkomt, zodat zij je donatie kunnen stoppen. Hulphond Nederland opzeggen was nog nooit zo makkelijk!

Hulphond Nederland opzeggen kan eenvoudig met 123opzeggen

Hulphond Nederland wil zoveel mogelijk mensen met een beperking helpen door ze een hulphond te bieden. Hulphonden zijn vooral bedoeld voor bijvoorbeeld mensen die door een fysieke beperking niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Een hulphond kan in zulke gevallen perspectief bieden en de zelfredzaamheid vergroten. Een hond kan bijvoorbeeld helpen bij het dichtdoen van deuren, het uittrekken van kleding en het leeghalen van de wasmachine. Hierdoor kunnen mensen weer veel meer zelf en ook helpt een hulphond bij het aangaan van sociale contacten, zodat mensen niet in een sociaal isolement komen. Mensen kunnen met een hulphond immers wel weer naar buiten.

Wat doet Hulphond Nederland?

Een hulphond is er niet alleen voor mensen met een fysieke beperking. Ook mensen met een posttraumatische stressstoornis kunnen baat hebben bij een hulphond. Deze mensen lijden iedere dag weer aan nachtmerries, herbelevingen van nare gebeurtenissen en stress. Ze zien af van sociale contacten, omdat naar buiten gaan al een opgave is. Een zogeheten PTSS-hulphond kan deze mensen helpen door stress te herkennen en de baas af te lijden. Op die manier kan de hond situaties de-escaleren door bijvoorbeeld zijn kop even op de schoot van de baas te leggen of hem even aan te duwen met de neus. Die afleiding is soms alles wat nodig is om iemand uit deze nare gemoedstoestand te trekken.

Therapie met dieren

Naast de persoonlijke hulphond, biedt Hulphond Nederland ook therapie aan met dieren. Vaak gaat hier hierbij om honden en paarden. Deze dieren voelen heel goed aan hoe een mens zich voelt en kunnen passend reageren. Bij de therapie gaat het dier niet mee naar huis, maar wordt het ingezet bij trainingen en therapiesessies. Honden worden ingezet bij problemen die te maken hebben met verbale communicatie, probleemoplossend vermogen en grenzen aangeven. Paarden helpen juist weer bij het omgaan met emoties, weerbaarheid, persoonlijke ruimte, contact toelaten en non-verbale communicatie. Zo kan elk dier op een andere manier helpen bij het bereiken van doelen.

Fondsen Hulphond Nederland

Hulphond Nederland is een non-profit organisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen. Om dit werk te kunnen doen, zijn ze afhankelijk van donaties van bedrijven, instanties en sponsoring. Ook is de stichting afhankelijk van de ruim 600 vrijwilligers die zich dag en nacht inzetten voor de stichting. Veel van deze mensen zijn actief als gastgezin voor de puppy’s. Dit kunnen de hulphondpuppy’s zijn, maar ook de therapiehonden of kortdurende opvang van de hulphonden. Daarbij zijn er ook nog kantoorvrijwilligers, hondenchauffeurs, fietsvrijwilligers en mensen die de honden uitlaten. Deze mensen zijn essentieel voor het functioneren van de stichting.

Hulphond Nederland opzeggen

Ben jij op dit moment donateur van de stichting, maar kun je op dit moment financieel niet meer helpen, dan kun je Hulphond Nederland opzeggen. Je kunt immers altijd nog aan de slag gaan als vrijwilliger. Tijd kost immers helemaal niets. Je donatie voor Hulphond Nederland opzeggen kan gelukkig heel eenvoudig middels een opzegbrief van 123opzeggen. Wij hebben opzegbrieven voor allerlei goede doelen en hierdoor wordt het opzeggen een stuk gemakkelijker. Ook Hulphond Nederland heeft een persoonlijke opzegbrief waar alle gegevens goed instaan. Jij hoeft alleen jouw eigen gegevens nog in de velden in te vullen. Die gegevens worden vervolgens automatisch in de opzegbrief geladen, waarna je die gratis kunt downloaden, printen en verzenden. Het adres van Hulphond Nederland staat zelfs al bovenaan de brief, waardoor je die makkelijk op de envelop kunt schrijven. Je hebt alleen nog een postzegel nodig!

Verzendservice 123opzeggen

Als je geen postzegel in huis hebt, of geen zin hebt om naar de brievenbus te lopen, kun je ervoor kiezen om de brief door ons te laten verzenden. Door te kiezen voor de verzendoptie gaan wij ervoor zorgen dat de opzegbrief bij Hulphond Nederland op de mat valt en dat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Je kunt lekker achteroverleunen, terwijl Hulphond Nederland je opzegging verwerkt. Ze zullen je een bevestiging sturen zodra ze je opzegging verstuurd hebben. Zo weet je altijd waar je aan toe bent als je opzegt met 123opzeggen.