Wil je KNGF Geleidehonden niet langer steunen? Je kunt KNGF opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden. Zo makkelijk kan KNGF opzeggen zijn!

Schrijf een beoordeling over KNGF Geleidehonden

Beoordeel je ervaring

170 Beoordelingen

Financiële reden

Financiële reden

Ik ben een student met te weinig geld

Ik ga andere doelen steunen

Student —> weinig geld

Om weer wat anders te steunen

Ik heb geen geld meer, ik werk niet meer.

Wegens sterk verhoogde kosten voor mijn gezondheid - die niet worden
vergoed - ben ik HELAAS genoodzaakt een aantal donaties aan goede
doelen. waaronderuw instelling, op te zeggen. Mocht mijn financiele
situatie verbeteren,dan zal ik gráág weer bijdrageb aan uw mooie werk!

Geen specifieke reden

Lang gesteund

Was bij de start afgesproken beperkte tijd

Ben student geworden, het wordt nu toch iets te duur.

Geen interesse meer steun nu andere goede doelen

Geen geld meer

Ik heb er geen geld meer voor.

Geen geld meer

Geen geld ivm Corona

Einde contract

Tegenwoordig moet ik besparen op mijn kosten, helaas kan ik dit er ook niet meer bij hebben

Opzeggen van dit goede doel

KNGF opzeggen

KNGF Geleidehonden is een Nederlandse stichting die zich al sinds 1935 bezighoudt met het scholen van honden voor blinde en zeer slechtziende mensen. De honden kunnen deze mensen helpen om te kunnen functioneren in de samenleving waar dit anders moeilijk of onmogelijk zou kunnen zijn. Het vergroot de zelfstandigheid van deze mensen enorm.

Wat doet KNGF?

De stichting heeft zoveel kennis opgedaan over het scholen van deze honden, dat ze inmiddels ook andere mensen kunnen steunen met een hulphond. Mensen met autisme of PTSS kunnen bijvoorbeeld ook baat hebben bij een hulphond. De taken van KNGF Geleidehonden zijn:

  • Fokken van geleidehonden
  • Opvoeden en socialiseren van honden
  • Opleiden van hulphonden
  • Nazorg voor mensen met een geleidehond
  • Instructeurs opleiden
  • Fondsenwerving

In eerste instantie heette de stichting NGF, maar nadat koningin Juliana een bezoek bracht aan de hondenschool heeft ze de stichting koninklijk gemaakt. Sindsdien heet de stichting ook KNGF. De koningin was diep onder de indruk van hulphond Guus die haar geblinddoekt door de hondenschool leidde.

Soorten hulphonden

In eerste instantie begon KNGF met het opleiden van blindengeleidehonden. Deze honden moeten deze mensen helpen om veiling langs hindernissen op straat te helpen. Hij herkent de commando’s die de baas geeft en begeleid hem zo naar de plek van bestemming. Het bijzondere is dat deze honden niet zonder meer een commando opvolgen. Als er een gevaarlijke situatie dreigt te ontstaan dan zal de hond weigeren om een commando op te volgen. Mensen zouden zich dankzij de geleidehond veiliger, sneller, mobieler en socialer moeten gaan voelen en in veel gevallen is dat ook zo.

Tegenwoordig zijn er ook hulphonden voor mensen met andere handicaps. Ze kunnen helpen bij simpele handelingen, zoals een pen van de grond rapen, het openen van lades het aan en uitkleden en boodschappen doen. Doordat de honden dit allemaal kunnen, wordt het leven voor deze mensen een stuk makkelijker en mobieler. Daarnaast wordt het ook een stuk minder eenzaam, omdat de hond altijd aan hun zijde is. Ook kinderen met autisme kunnen belang hebben bij een hulphond. Doordat deze kinderen vaak wegrennen of moeilijk in bedwang te houden zijn, kan een hulphond deze gezinnen helpen. Het kind wordt met een tuigje aan de hond vastgemaakt, waardoor wegrennen niet meer mogelijk is. Tevens ontstaat er een vriendschap tussen het kind en de hond, waardoor het kind ook socialer kan worden. Ouders die ook graag een hulphond willen, maar hier niet gelijk voor in aanmerking komen kunnen meedoen met de PAWS workshop. Hierbij worden ouders begeleid bij het opvoeden van een eigen hulphond. Zowel mensen met een huishond als mensen zonder kunnen zich aanmelden.

Tot slot zijn er ook honden die kunnen helpen als mensen een andere stoornis, ziekte of handicap hebben. Zo’n hond heet een buddyhond. Deze honden bieden vooral heel veel steun en helpen waar nodig. Een van de nieuwste hulphonden is de medische detectiehond. Honden kunnen helpen bij het opsporen van ziektes en dat helpt om ziektes in een vroeg stadium te ontdekken. Ziektes die de hond kan opsporen zijn darmkanker, diabetes type 1 en borstkanker.

Help KNGF Geleidehonden

KNGF Geleidehonden is afhankelijk van subsidies en giften om de honden op te leiden. Ze roepen mensen daarom ook op om geld te doneren, maar soms is dit om wat voor reden dan ook niet langer mogelijk. In dat geval kun je ook altijd helpen op andere manieren. Denk hierbij aan het worden van een puppypleegouder. Je voed dan een puppy op in het eerste levensjaar. De kosten die je moet maken worden gedekt door de stichting. Daarbij kun je ook in actie komen door je bijvoorbeeld te laten sponsoren tijdens een hardloopwedstrijd.

Donatie KNGF opzeggen

Als jij niet langer wilt doneren aan KNGF, maar bijvoorbeeld wil kiezen voor een andere stichting zoals de Dierenbescherming of Stichting Dierenlot, dan kun je KNGF opzeggen. Dit doe je heel eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. De opzegbrief staat al klaar, jij hoeft alleen nog je eigen gegevens in te vullen in de invulvelden naast de opzegbrief. De gegevens worden daarna automatisch in de brief geladen, waarna jij de brief kosteloos kunt downloaden. Je hebt alleen nog een postzegel en envelop nodig om de verzending te voltooien. Het adres van de stichting staat namelijk al bovenaan de brief.

Je kunt er ook voor kiezen om de verzending aan ons over te laten. In dat geval zullen wij er tegen een kleine vergoeding voor zorgen dat de opzegbrief bij KNGF Geleidehonden terechtkomt. Het is daarna aan KNGF zelf om de opzegging te verwerken en de donatie te stoppen.