Oranje Fonds opzeggen

5 / 5 (65 beoordelingen)

Wil jij het OranjeFonds niet langer steunen? Zeg je donatie voor het OranjeFonds op met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie naast de brief en laat 123opzeggen de verzending van de opzegging voor je regelen. Zo is het OranjeFonds opzeggen wel heel eenvoudig!

Schrijf een beoordeling over Oranje Fonds

Beoordeel je ervaring

65 Beoordelingen

financieel niet meer mogelijk

Geld besparen

Financieel

Heb door Corona ontslag gekregen

Volgend jaar een nieuwe partij

Eenmalige donatie,we hebben 3/9 al opgezegd,maar maandelijks wordt er 5 euro afgehaald

Financieel niet mogelijk om mijn donatie voort te zetten.

Teveel donaties. Kan het mij niet meer veroorloven

Het Oranje fonds is een mooi initiatief.
Ons zwembad doet graag mee aan de NL DOET actie.

Financiële verandering maken het noodzakelijk dat ik het donateurschap helaas moet stopzetten. Jammer, maar ik kan niet anders.
Succes met jullie goede inzet tav het Oranje Fonds!

financieel niet meer mogelijk

Overlijden

-

Steun MS fonds

is genoeg geweest.

Nu weer een ander doel

Ik wil gewoon opzeggen

Tijdelijk niet in de mogelijkheid door minder werk

goede ervaring met het oranje fonds

Teveel kosten

OranjeFonds opzeggen

Het OranjeFonds is erop gericht om kansrijke projecten in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk te ondersteunen op het gebied van sociale ontwikkeling. Op die manier willen ze mensen helpen om vooral zelfstandig deel te blijven nemen aan de samenleving. Soms is daar wel wat begeleiding bij nodig en die initiatieven draagt het OranjeFonds een warm hart toe. Dit kan gaan om verslavingszorg, mantelzorg, thuiszorg, maaltijdvoorzieningen voor ouderen en opvang voor dak- en thuislozen. Toch gaat het niet alleen om bedrijven en instanties die zich inzetten voor anderen, ook zelforganisaties worden gesteund. Dit zijn bijvoorbeeld groepen mensen die zich inzetten voor ouderen, vrouwen, homoseksuelen, etnische minderheden en reclassering zodat mensen normaal kunnen functioneren in de moderne samenleving.

Om iedere groep zo goed mogelijk te ondersteunen, hanteert het OranjeFonds geen politieke of religieuze criteria. Iedereen heeft bij het fonds net zoveel recht op hulp als een ander. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen helpen, verbindt het fonds projecten die op elkaar lijken. Hierdoor kunnen ze voor minder geld meer mensen helpen.

Geld van het OranjeFonds

Om te kunnen helpen is het OranjeFonds afhankelijk van giften. Een groot deel van het te besteden geld, krijgt het fonds van de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. Een deel van het geld van een gekocht lot gaat altijd naar een goed doel en eens per jaar krijgen alle aangesloten doelen een som geld. Het overige deel van het te besteden geld, is afkomstig van bedrijven, instanties en particulieren die geld doneren. Dit geld halen ze voornamelijk op door collectes en mensen die periodiek doneren.

Burendag

Een van de projecten die ieder jaar weer georganiseerd worden door het Oranje Fonds is Burendag. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement vieren de buren de buurt. Mensen komen samen om gezellig te eten of spelletjes te doen, zodat iedereen bij de buurt betrokken kan worden en mensen elkaar niet uit het oog verliezen. Dit is een van de sociale projecten die het Oranje Fonds heel erg wil stimuleren. Om zelf iets te organiseren voor burendag kun je een aanvraag voor maximaal 350 euro indienen bij het fonds.

Appeltjes van Oranje

Een ander terugkerend evenement is de uitreiking van de Appeltjes van Oranje. Ieder jaar delen beschermvrouwe en -heer Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima de gouden appeltjes uit aan het meest succesvolle sociale initiatief van het jaar. Deze sociale initiatieven moeten geslaagd zijn in het betrekken van mensen bij de samenleving. Naast het bronzen beeldje krijgt het winnende initiatief ook een bedrag van 15.000 euro.

NLdoet

Er zijn heel veel manieren om de samenleving te helpen. Eén manier daarvan is het project NLdoet van het Oranje Fonds. Bij dit project kun je je inzetten voor de buurt door vrijwilligerswerk te doen. NLdoet is het grootste vrijwilligersevenement van Nederland en het maakt niet uit hoe je helpt, als je maar helpt. Je kunt het clubhuis schilderen, een diner organiseren of mensen in de watten leggen bij wie dit anders nooit gebeurt. Dit zijn bijvoorbeeld mensen in armoede of mensen die al wat ouder of gehandicapt zijn. Doordat heel Nederland zich inzet wordt iedereen meer betrokken bij het land en de eigen buurt. Inmiddels heeft het OranjeFonds de acties ook uitgebreid naar het Caribisch deel van het koninkrijk. Onder de namen Aruba Doet, Bon Doet, Cura Doet, Satatia Doet en SXM Doet zetten mensen daar zich ook in voor de buurt en de mensen.

Groeiprogramma OranjeFonds

Het Oranje Fonds helpt niet alleen mensen die een project op willen zetten, maar ook maatschappelijke organisaties die graag willen groeien om nog meer mensen te kunnen helpen. Groeien is alleen niet zo makkelijk als het lijkt en daarom heet het OranjeFonds het Groeiprogramma geïntroduceerd. Bij dit initiatief helpt het fonds door het organiseren van workshops, trainingen en bijeenkomsten. Op die manier wordt de kennis en expertise van de betrokkenen vergroot en hun netwerk uitgebreid. Met die nieuwe kennis kunnen ze groeien en daarbij ontvangen ze ook drie jaar lang financiële steun van het fonds. Na die drie jaar is het de bedoeling dat de instellingen op eigen benen kunnen staan.

OranjeFonds opzeggen

Als jij op dit moment doneert aan het OranjeFonds, maar nu zelf een ander doel wilt steunen of het financieel niet meer kunt opbrengen is het OranjeFonds opzeggen een hele logische stap. Bij 123opzeggen weten we dat het opzeggen van goede doelen niet altijd even makkelijk is en daarom hebben wij onze opzegservice in het leven geroepen. Om het opzeggen makkelijk te maken hebben we een opzegbrief gemaakt voor het Oranje Fonds. Je kunt gebruikmaken van de bovenstaande opzegbrief door je gegevens in te vullen naast de brief. Die gegevens worden automatisch in de opzegbrief geladen, waarna deze klaar is voor verzending. Je kunt de verzending zelf regelen door de brief te downloaden, printen en verzenden. Je hebt enkel een envelop en postzegel nodig. Mocht je nu niet in de gelegenheid zijn om de brief zelf te verzenden, kunnen wij dit ook voor je doen. In dat geval kun je kiezen voor de verzendoptie, waarna wij de verzending overnemen. We vragen voor deze service wel een kleine vergoeding, maar in ruil daarvoor hoef jij je geen zorgen te maken over de verzending van de brief. Zodra het Oranje Fonds de opzegbrief ontvangen heeft, zullen zij de opzegging in orde maken en jouw donatie stoppen. Zo makkelijk kan het opzeggen van je donaties zijn!