Wil jij Oxfam Novib niet langer steunen? Oxfam Novib opzeggen doe je snel en gemakkelijk online met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen.

Oxfam Novib opzeggen

Oxfam Novib werd in 1956 opgericht, nadat in Nederland het politieke klimaat veranderde. Er ging steeds minder geld naar internationale bijstand na de watersnoodramp en Oxfam Novib wilde dit gat opvullen. Net zoals organisaties als Cordaid en Amnesty International zet Oxfam Novib zich in voor de allerarmsten op de wereld. De naam Novib is van origine een acroniem voor Nederlandse Organisatie voor Internationale Bijstand, maar dit werd later Nederlandse Organisatie voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking. Door deze wijziging verloor Novib de betekenis.

Wat is Oxfam Novib?

Het doel van de organisatie is voornamelijk om armoede te verslaan en iedereen gelijke rechten te geven. Oxfam Novib werkt samen met boeren, gemeenschappen en overheden om honger te bestrijden. Er wordt steun geboden in gebieden die zijn getroffen door (natuur)rampen en gestreden tegen ongelijkheid. De stichting komt op voor rechten van vrouwen en jongeren, om overal iedereen gelijke kansen te kunnen geven. Om dit te kunnen bereiken, probeert Oxfam Novib veel samen te werken met overheden en bedrijven. Hiervoor is veel geld nodig en daarom probeert het goede doel mensen in Nederland bewust te maken van het onrecht in de wereld. Ze willen dat de Nederlandse bevolking weet dat veel mensen in armoede leven in een onrechtvaardige wereld, en dat ze dit willen veranderen.

Schandalen

De Nederlandse donateurs hebben Oxfam Novib massaal laten vallen in 2018, omdat bekend werd dat het goede doel betrokken was bij een schandaal. De Britse krant The Times meldde dat medewerkers van de organisatie tijdens hun missie in Haïti feesten hebben gegeven waar ze minderjarige prostituees hadden uitgenodigd. Eenzelfde schandaal heeft ook plaatsgevonden in het Afrikaanse land Tsjaad en een voormalig medewerker spreekt zelf over een ‘probleem in de hele sector’. Dit stuitte veel mensen tegen de borst en de donateurs wilden veelal hun Oxfam Novib donatie stopzetten. Na het bekend worden van deze schandalen werd voor de organisatie helder dat het nog harder moet optreden tegen alle vormen van wangedrag. Sindsdien wordt er onafgebroken gewerkt aan een grotere en grondigere hervorming van haar integriteitsbeleid.

Salaris directie Oxfam Novib

Helaas voor Oxfam Novib is dit niet het enige schandaal waar ze in verwikkeld raakten. In 2017 deelde het goede doel een bericht dat ‘de acht rijkste mensen ter wereld evenveel bezitten als de 4,6 miljard armste’. Dit artikel sloeg ze recht terug in het gezicht, omdat HP de Tijd uitzocht dat de directeur van Oxfam 184 keer zoveel per dag verdient dan de allerarmsten van de samenlevering. Oxfam kon dit niet ontkennen en sloeg terug door te vermelden wat ze allemaal wel goed gedaan hebben, en dat maar 1,3 procent van hun uitgaven naar de beheer- en administratiekosten gaat.

Oxfam Novib opzeggen online?

De hierboven genoemde redenen zijn voor veel mensen genoeg om hun donatie voor Oxfam stop te willen zetten. Misschien zou je liever een ander goed doel steunen. Uiteraard willen goede doelen hun donateurs het liefst behouden. Daarom is het niet altijd even makkelijk om uit de vinden hoe je moet opzeggen. Daar kan 123opzeggen je bij helpen. Met onze unieke opzegservice is opzeggen voortaan kinderspel. Je hoeft bij ons alleen een aantal gegevens in te vullen die nodig zijn voor de opzegging. Jouw opzegbrief wordt vervolgens automatisch opgesteld. Alle overige informatie die nodig is voor jouw opzegging, hebben wij er al voor je in gezet. Is de brief compleet? Dan kun je ‘m gelijk downloaden, printen, voorzien van een envelop met postzegel en versturen naar het adres dat bovenaan de brief staat. Dat scheelt jou een hoop zoekwerk en maakt het allemaal net even makkelijker.

Verzendservice 123opzeggen

Wij kunnen het ons ook goed voorstellen als je liever hebt dat wij de volledig opzegging van je overnemen. Dat is precies de reden waarom we onze verzendservice in het leven hebben geroepen. Na het invullen van je gegevens, kun je daarom ook kiezen voor een verzendoptie. Wij zorgen er vervolgens voor dat de brief per post naar Oxam Novib gaat, zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. Hiervoor vragen we wel een kleine vergoeding. Zodra jouw opzegging is verwerkt, krijg je van Oxfam Novib een bevestiging per post of per mail. Hierin staat precies wanneer de donatie stopt. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.