Oxfam Novib opzeggen

5 / 5 (155 beoordelingen)

Wil jij Oxfam Novib niet langer steunen, maar kiezen voor een ander doel? Oxfam Novib opzeggen doe je snel en makkelijk met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden. 

Opzeggarantie

Stap 1: Vul je gegevens in

Vul minimaal 10 en maximaal 255 tekens in

Stap 2: Kies je verzendmethode

€ 3,95
Op werkdagen voor 16.30 uur, vandaag verstuurd! Je ontvangt een verzendbevestiging van de opzegbrief per e-mail.

Als ik mijn opzegging verstuur dan ga ik akkoord met een eenmalige afschrijving van € 3,95 van mijn bankrekeningnummer

Opzeggarantie
AdresOxfam Novib
Adres bedrijf
2500 GX Den Haag

, 02-12-2020

Betreft: Oxfam Novib opzeggen

Geachte heer/mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn donatie per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggenper opzegdatum opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Voor- en achternaam:
Adres: Adres
Postcode + Woonplaats:
Bankrekening-waarop-incasso-plaatsvindt:

Ook verzoek ik u de incassomachtiging per direct te beëindigen.

Ik zie een bevestiging van mijn opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per e-mail versturen naar of per post.

Met vriendelijke groet,
Handtekening
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

155 Beoordelingen Oxfam Novib

Waardering voor deze opzegservice
(wordt niet getoond)

Beoordelingen

Prive zaken

Had het al opgezegd, er is iets mis gegaan.

Nooit verteld over de meerdere afschrijvingen.. Vertrouwen geschaad hierdoor

Geen interesse meer

Financiële situatie is veranderd en daarom stopzetting, wat moet en toch niet makkelijk is, maar nogmaals, het kan niet anders.

Het geld er niet meer voor hebben.

Ga nu weer een ander goed doel steunen

Kan het niet meer betalen

Naar mijn idee een prima instantie.

het is niet wat ik gedacht had

Geld problemen

Ga nu een ander doel steunen.

Lang genoeg gestuund

Ik dacht dat het een eenmalige donatie was. Ineens zie ik dat dit maandelijks wordt afgeschreven. Dat is niet wat mij verteld is. Ik wilde eenmalig 10.- overmaken en nu wil ik het stoppen. Ook geniepig het zo ineens maandelijks te laten zijn.

omstandigheden

Persoonlijk

Geen reden

ga nu eens iets anders steunen

Oxfam Novib donatie stopzetten gaat eenvoudig en snel

Oxfam Novib werd in 1956 opgericht, nadat in Nederland het politieke klimaat veranderde. Er ging steeds minder geld naar de internationale bijstand na de watersnoodramp en Oxfam Novib wilde dit gat opvullen. Net als organisaties als Cordaid en Amnesty International zet Oxfam Novib zich in voor de allerarmsten. De naam Novib is van origine een acroniem voor Nederlandse Organisatie voor Internationale Bijstand, maar dit werd later Nederlandse Organisatie voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking. Door deze wijziging verloor Novib de betekenis.

Het doel van de organisatie is voornamelijk om armoede te bestrijden en iedereen gelijke rechten te geven. Oxfam Novib probeert om dit te bereiken veel samen te werken met overheden en bedrijven. Hiervoor is veel geld nodig en daarom probeert Oxfam Novib mensen in Nederland bewust te maken van het onrecht in de wereld. Ze willen dat de Nederlandse bevolking weet dat veel mensen in armoede leven in een onrechtvaardige wereld en dat ze dit willen veranderen.

Schandalen

De Nederlandse donateurs hebben Oxfam Novib massaal laten vallen in 2018, omdat bekend werd dat het goede doel betrokken was bij een schandaal. De Britse krant The Times meldde dat medewerkers van de organisatie tijdens hun missie in Haïti feesten hebben gegeven waar ze minderjarige prostituees hadden uitgenodigd. Eenzelfde schandaal heeft ook plaatsgevonden in het Afrikaanse land Tsjaad en een voormalig medewerker spreekt zelf over een ‘probleem in de hele sector’. Dit stuitte veel mensen tegen de borst en de donateurs wilden veelal hun Oxfam Novib donatie stopzetten.

Salaris directie Oxfam Novib

Helaas voor Oxfam Novib is dit niet het enige schandaal waar ze in verwikkeld zijn. In 2017 deelde het goede doel een bericht dat ‘de acht rijkste mensen ter wereld evenveel bezitten als de 4,6 miljard armste’. Dit artikel sloeg ze recht terug in het gezicht, omdat HP de Tijd uitzocht dat de directeur van Oxfam 184 keer zoveel per dag verdient dan de allerarmsten van de samenlevering. Oxfam kon dit niet ontkennen en sloeg terug door te vermelden wat ze allemaal wel goed gedaan hebben en dat maar 1,3 procent van hun uitgaven naar de beheer- en administratiekosten gaat.

Oxfam Novib opzeggen kan met 123Opzeggen.nl

De hierboven genoemde reden zijn voor veel mensen de redenen om hun donatie voor Oxfam stop te zetten. Uiteraard willen goede doelen hun donateurs graag bij zich houden en het is dus niet altijd even makkelijk om uit de vinden hoe je moet opzeggen. Daar kan 123Opzeggen.nl je bij helpen. Met onze handige opzegservice is opzeggen voortaan kinderspel. Je hoeft bij ons alleen een aantal gegevens in te vullen die nodig zijn voor de opzegging en er wordt automatisch een opzegbrief gemaakt. Deze brief kun je gelijk downloaden, printen en versturen naar het adres dat bovenaan de brief staat. Dat scheelt jou een hoop zoekwerk en maakt het allemaal net even makkelijk.

Verzendservice

Wij snappen het ook als je liever hebt dat wij de hele opzegging overnemen. Daarvoor hebben we onze verzendservice in het leven geroepen. Jij hoeft niks meer te doen. Wij zorgen ervoor dat de brief op de juiste mat valt en jij je nergens meer zorgen over hoeft te maken. Zodra de opzegging verwerkt is, krijg je van Oxfam Novib een bevestiging per post of per mail. Hierin staat precies wanneer de donatie stopt. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.

Wil je nog meer donaties stopzetten? Op onze handige categoriepagina voor goede doelen, zie jij in een oogopslag welke brieven wij allemaal kunnen maken. Nagenoeg alle goede doelen zijn hier te vinden en op te zeggen.