Oxfam Novib opzeggen

5 / 5 (175 beoordelingen)

Wil jij Oxfam Novib niet langer steunen, maar kiezen voor een ander doel? Oxfam Novib opzeggen doe je snel en makkelijk met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden. 

Schrijf een beoordeling over Oxfam Novib

Beoordeel je ervaring

175 Beoordelingen

Even schoon schip maken in donaties

Wijziging van doel na aantal jaar doneren

Ander doel

Financiele reden

Donateur is 29 nov. overleden

Bij werving werd voor dit specifieke project (drinkwater zuivering) aangegeven om een paar keer te doneren en daarna op te zeggen.

Financiële situatie

Eenmalige donatie en niet maandelijks!!

goede organisatie

Ga andere doelen steunen

Geen interesse meer

Persoonlijke omstandigheden

Prima geweest

Pensionado en kanoet eigelijk niet missen

Ik ga een ander goed doel sponseren

Mijn vrouw (B. Valentijn) draagt al elke maand bij aan jullie organisatie en één lijkt me genoeg

Jullie luisteren niet ik ben zeer boos hierover

Voor de rest was alles goed

Prive zaken

Oxfam Novib donatie stopzetten gaat eenvoudig en snel

Oxfam Novib werd in 1956 opgericht, nadat in Nederland het politieke klimaat veranderde. Er ging steeds minder geld naar de internationale bijstand na de watersnoodramp en Oxfam Novib wilde dit gat opvullen. Net als organisaties als Cordaid en Amnesty International zet Oxfam Novib zich in voor de allerarmsten. De naam Novib is van origine een acroniem voor Nederlandse Organisatie voor Internationale Bijstand, maar dit werd later Nederlandse Organisatie voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking. Door deze wijziging verloor Novib de betekenis.

Het doel van de organisatie is voornamelijk om armoede te bestrijden en iedereen gelijke rechten te geven. Oxfam Novib probeert om dit te bereiken veel samen te werken met overheden en bedrijven. Hiervoor is veel geld nodig en daarom probeert Oxfam Novib mensen in Nederland bewust te maken van het onrecht in de wereld. Ze willen dat de Nederlandse bevolking weet dat veel mensen in armoede leven in een onrechtvaardige wereld en dat ze dit willen veranderen.

Schandalen

De Nederlandse donateurs hebben Oxfam Novib massaal laten vallen in 2018, omdat bekend werd dat het goede doel betrokken was bij een schandaal. De Britse krant The Times meldde dat medewerkers van de organisatie tijdens hun missie in Haïti feesten hebben gegeven waar ze minderjarige prostituees hadden uitgenodigd. Eenzelfde schandaal heeft ook plaatsgevonden in het Afrikaanse land Tsjaad en een voormalig medewerker spreekt zelf over een ‘probleem in de hele sector’. Dit stuitte veel mensen tegen de borst en de donateurs wilden veelal hun Oxfam Novib donatie stopzetten.

Salaris directie Oxfam Novib

Helaas voor Oxfam Novib is dit niet het enige schandaal waar ze in verwikkeld zijn. In 2017 deelde het goede doel een bericht dat ‘de acht rijkste mensen ter wereld evenveel bezitten als de 4,6 miljard armste’. Dit artikel sloeg ze recht terug in het gezicht, omdat HP de Tijd uitzocht dat de directeur van Oxfam 184 keer zoveel per dag verdient dan de allerarmsten van de samenlevering. Oxfam kon dit niet ontkennen en sloeg terug door te vermelden wat ze allemaal wel goed gedaan hebben en dat maar 1,3 procent van hun uitgaven naar de beheer- en administratiekosten gaat.

Oxfam Novib opzeggen kan met 123Opzeggen.nl

De hierboven genoemde reden zijn voor veel mensen de redenen om hun donatie voor Oxfam stop te zetten. Uiteraard willen goede doelen hun donateurs graag bij zich houden en het is dus niet altijd even makkelijk om uit de vinden hoe je moet opzeggen. Daar kan 123Opzeggen.nl je bij helpen. Met onze handige opzegservice is opzeggen voortaan kinderspel. Je hoeft bij ons alleen een aantal gegevens in te vullen die nodig zijn voor de opzegging en er wordt automatisch een opzegbrief gemaakt. Deze brief kun je gelijk downloaden, printen en versturen naar het adres dat bovenaan de brief staat. Dat scheelt jou een hoop zoekwerk en maakt het allemaal net even makkelijk.

Verzendservice

Wij snappen het ook als je liever hebt dat wij de hele opzegging overnemen. Daarvoor hebben we onze verzendservice in het leven geroepen. Jij hoeft niks meer te doen. Wij zorgen ervoor dat de brief op de juiste mat valt en jij je nergens meer zorgen over hoeft te maken. Zodra de opzegging verwerkt is, krijg je van Oxfam Novib een bevestiging per post of per mail. Hierin staat precies wanneer de donatie stopt. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.

Wil je nog meer donaties stopzetten? Op onze handige categoriepagina voor goede doelen, zie jij in een oogopslag welke brieven wij allemaal kunnen maken. Nagenoeg alle goede doelen zijn hier te vinden en op te zeggen.