Rode Kruis opzeggen

5 / 5 (170 beoordelingen)

Wil jij het Rode Kruis niet langer steunen of kiezen voor een ander goed doel? Rode Kruis opzeggen doe je snel en eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden. Zo makkelijk kan opzeggen zijn. 

Schrijf een beoordeling over Rode Kruis

Beoordeel je ervaring

170 Beoordelingen

Weer ander goed doel

Moet helaas bezuinigen

Geen interesse meer

Ik ben zzper en helaas momenteel door de lockdown thuis zonder inkomen

ik ga een ander doel steunen

te weinig inkomen

Weinig inkomen

Persoonlijk

Ik ben met pensioen en moet bezuinigen op mijn uitgaven

Geen geld meer voor helaas

Geen geld meer voor

Steun andere doel

andere goede doelen zijn aan de beurt

Heb al een aantal jaar gedoneerd aan het rode kruis. Dit jaar gaat het het geld naar een ander instantie.

Eigen kleding zaak. Bijdrage zelf nodig

overlijden

Jullie doen goed werk, maar ik ben er in principe op tegen dat je voor blok wordt gezet door de manier waarop ik hier aan mee ben gaan doen

Over naar een ander doel

Andere doelen steunen

We gaan weer andere doelen steunen

Rode Kruis opzeggen

Het Rode Kruis vond zijn oorsprong in 1864, toen de ondertekening van het verdrag van Genève plaatsvond. Het Rode Kruis werd toen opgedragen om zieken en gewonden te helpen op het slagveld. De initiatiefnemer had veel gruwelijkheden gezien en wilde dat de mensen die lagen te creperen op het slagveld geholpen zouden worden. Terwijl de medewerkers van het Rode Kruis de gewonden hielpen, mochten ze niet beschoten worden. Ze dienden altijd beschermd te worden. Nu nog steeds is het Rode Kruis een beschermd symbool die niet zomaar gebruikt mag worden. Als dit wel gebeurt dan staat hier een celstraf van een maand op of een boete van de tweede categorie.

Tegenwoordig beperkt het Rode Kruis zich niet alleen maar tot het helpen van soldaten, maar ook andere mensen in nood worden geholpen. Waar dan ook en door wat dan ook. Ook zijn de vrijwilligers van het Rode Kruis actief bij grote evenementen in Nederland, zoals de Nijmeegse Vierdaagse, Pinkpop en andere evenementen. Klein leed of groot leed, het Rode Kruis helpt altijd.

Hulp Rode Kruis in Tweede Wereldoorlog

Toch kwam de stichting in 2017 in opspraak. Ze werden verweten dat ze in de Tweede Wereldoorlog niet voldoende gedaan hadden voor de Joden in de concentratiekampen. Andere mensen van andere nationaliteiten kregen voedselpakketten, maar dat kregen de Nederlandse Joden niet. Het Rode Kruis stelde een onderzoek in en hieruit bleek inderdaad dat ze te weinig gedaan hadden. De stichting bood haar diepste verontschuldigingen aan. Ze voerden daarbij aan dat medewerkers nog steeds niet altijd hun werk goed kunnen uitvoeren door de gevaarlijke omstandigheden. Er komen nog steeds medewerkers om het leven bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Rode Kruis opzeggen

Ondanks het goede werk wat het Rode Kruis wereldwijd doet, kan het zijn dat je je donatie wilt stoppen. Dat kan verschillende redenen hebben. Misschien wil je liever een ander doel steunen, zoals de Dierenbescherming of stichting War Child. Het kan ook zijn dat je financiële middelen niet toereikend zijn om een goed doel te steunen. Dat is natuurlijk geen enkel probleem en opzeggen kan altijd. 123Opzeggen.nl wil je hier graag bij ondersteunen met onze gratis opzegbrief. Je hoeft voor de opzegbrief alleen enkele gegevens in te vullen, waarna er automatisch een persoonlijke en unieke opzegbrief gemaakt wordt. Die brief kun je nu gratis downloaden, printen en versturen naar het adres dat bovenaan de brief staat.

Je kunt er ook voor kiezen om de opzegging aan ons over te laten. Tegen een kleine vergoeding regelen wij dan dat de brief op de juiste mat valt en dat scheelt jou weer een hoop kopzorgen. Om gebruik te maken van deze service vragen we je weer om de benodigde gegevens in te vullen en na de betaling, regelen wij alles verder. Jij kunt nu lekker achterover leunen en wachten tot het Rode Kruis je een bevestiging stuurt van opzegging. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent.