SOS Kinderdorpen opzeggen

5 / 5 (50 beoordelingen)

Wil je niet langer doneren aan SOS Kinderdorpen? Je kunt je donatie voor SOS Kinderdorpen opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest van de opzegging voor je regelen. Dankzij onze 100% opzeggarantie weet je zeker dat je opzegging altijd goed verwerkt wordt. 

Opzeggarantie

Stap 1: Vul je gegevens in

Vul minimaal 10 en maximaal 255 tekens in

Stap 2: Kies je verzendmethode

€ 3,95
Op werkdagen voor 16.30 uur, vandaag verstuurd! Je ontvangt een verzendbevestiging van de opzegbrief per e-mail.

Als ik mijn opzegging verstuur dan ga ik akkoord met een eenmalige afschrijving van € 3,95 van mijn bankrekeningnummer

Opzeggarantie
AdresSOS Kinderdorpen
Adres bedrijf
1006 AC Amsterdam

, 28-10-2020

Betreft: SOS Kinderdorpen opzeggen

Geachte heer/mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn donatie per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggenper opzegdatum opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Voor- en achternaam:
Adres: Adres
Postcode + Woonplaats:

Ook verzoek ik u de incassomachtiging per direct te beëindigen.

Ik zie een bevestiging van mijn opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per e-mail versturen naar of per post.

Met vriendelijke groet,
Handtekening
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

50 Beoordelingen SOS Kinderdorpen

Waardering voor deze opzegservice
(wordt niet getoond)

Beoordelingen

Persoonlijk

ik moet helaas gaan bespren

Ik moet helaas goede doelen opzeggen ivb met besparing

Ik heb te weinig geld

Wil het niet meer

Hoe kan het dat nu €20 +€12 per maand wordt afgeschreven onder de misleidende beschrijving ‘Bijdrage 2020’, als ware het een jaarlijkse afschrijving. Wil dit voorlopig geheel stopzetten. Vr gr

Bezuiniging

Afgesproken dat er via de mail een mogelijkheid was om het na 1 maand stop te zetten

Verandering financiële situatie

omstandigheden

Afgesproken met jongen aan de deur dat mijn donatie eenmalig was

We gaan wat anders ondersteunen

Afgesproken met de persoon die bij ons aan de deur kwam dat de donatie eenmalig was

financiele problemen

Persoonlijk

Al lang gedaan. Nu wat anders

teveel om te betalen ivm pensioen

Te weinig in komen

Ik wilde maar eenmalig doneren

SOS Kinderdorpen opzeggen

Het is het recht van elk kind: opgroeien in een veilige gezinssituatie. Helaas is dit in veel gevallen niet mogelijk doordat de ouders er niet meer zijn, of omdat de gezinssituatie gewoonweg niet veilig is voor het kind. SOS Kinderdorpen wil deze kinderen helpen op de meest uiteenlopende manieren, zodat iedereen kan opgroeien in een veilige omgeving en met dezelfde kansen. Nu denk je misschien dat deze situaties alleen voorkomen in Afrika, maar dat is niet waar. SOS Kinderdorpen helpt ook actief gezinnen in Nederland in de zogeheten Simba Familiehuizen.

Wat doet SOS Kinderdorpen?

Zoals eerder ook al genoemd werd, is het de taak van SOS Kinderdorpen om kinderen uit onveilige situaties te halen. Uiteraard is het het doel dat het kind uiteindelijk weer teruggaat naar de eigen familie, mits die in hun zorg kan voldoen. Soms is tijdelijke hulp al voldoende. Mocht dit niet het geval zijn, dan worden de kinderen opgevangen in SOS Families. Deze families worden geleid door een SOS moeder. Broertjes en zusjes worden altijd samen in deze families geplaatst, zodat ze nooit gescheiden zullen worden. Dit is in normale uithuisplaatsingen wel vaak het geval. In een SOS Kinderdorp wonen doorgaans ongeveer vijftien van dit soort SOS Families. Over de hele wereld kun je 560 van dit soort families vinden.

Onderwijs

Een ander recht waar SOS Kinderdopen zich voor inzet is het recht op onderwijs. Het is niet vanzelfsprekend dat alle kinderen naar school gaan en dat moet anders. Daarom zet SOS Kinderdorpen zich in om opvang, scholen, beroepsopleidingen en sociale centra op te richten. Deze faciliteiten zouden ervoor moeten zorgen dat elk kind gelijke kansen kan krijgen. Dit kan hun weer enorm helpen in het opbouwen van een toekomst.

Noodhulp

Naast de structurele hulp, is SOS Kinderdorpen er ook als er noodhulp nodig. Als er acute noodsituaties ontstaan in een gebied, zal SOS Kinderdorpen zich inzetten om families het volgende te bieden:

  • Goede (psychische) hulp
  • Familiehereniging
  • Drinkwater en voeding
  • Medische zorg
  • Onderdak

Deze dingen zijn vaak acuut nodig, maar ook op lange termijn zal SOS kinderdorpen helpen bij het herstellen van huizen en sanitair en andere zaken die te maken hebben bij de wederopbouw van een land. Hierbij blijft de focus altijd liggen op het kind.

Simba Familiehuizen

De Simba Familiehuizen van SOS Kinderdorpen vind je naast de derdewereldlanden ook in Nederland. Dankzij de Postcode Loterij is de methodiek ook beschikbaar voor jeugdzorg in Nederland. Deze methodiek houdt in dat kinderen die uit huis geplaatst zijn samen met hun broertjes en zusjes opgevangen worden in een gastgezin, waarna de ouders intensieve begeleiding krijgen. Op die manier probeert SOS Kinderdorpen de oorspronkelijke gezinssituatie weer veilig en liefdevol te maken, zodat de kinderen in het beste geval gewoon weer naar huis kunnen gaan als de situatie dit toelaat. De kinderen komen dan niet onnodig in het pleegzorgsysteem van Nederland terecht en kunnen hopelijk gewoon weer terug naar huis.

SOS Kinderdorpen opzeggen

Als jij op dit moment maandelijks doneert aan SOS Kinderdorpen, maar je zelf het geld kunt gebruiken of je weer een ander doel wilt gaan steunen, dan kun je je donatie opzeggen. Dit doe je eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Je hoeft alleen maar je gegevens in de velden naast de opzegbrief in te vullen. Die gegevens worden automatisch in de opzegbrief verwerkt, waarna je deze zelf helemaal gratis kunt downloaden.  Je kunt er dan voor kiezen om zelf de opzegbrief te verzenden naar SOS Kinderdorpen. Als je liever hebt dat 123opzeggen dit voor je regelt, dan kun je kiezen voor onze verzendservice. Voor een kleine vergoeding zorgen wij er dan voor dat de opzegbrief bij SOS Kinderdorpen terechtkomt.

100% opzeggarantie

Als je opzegt met de verzendservice van 123opzeggen, dan krijg je hier ook de 100% opzeggarantie bij. Dit houdt in dat je verzekerd bent van een 100% zorgeloze opzegging en weet je zeker dat SOS Kinderdorpen je opzegging goed verwerkt. Mocht je toch twijfels hebben, dan kun je altijd contact opnemen met 123opzeggen. Wij zullen dan uitzoeken of je opzegging goed verwerkt is.