Ben jij donateur bij UNICEF, maar wil je graag een ander goed doel steunen? UNICEF opzeggen doe je snel en eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen.

UNICEF opzeggen

UNICEF is een wereldwijde organisatie van de Verenigde Naties dat zich inzet voor het welzijn van kinderen. Op 11 december 1946 werd de organisatie opgericht om kinderen te helpen in landen die getroffen waren door de Tweede Wereldoorlog. Ze deelden toen voedselpakketten uit en boden medische zorg. Hier was een groot tekort aan tijdens en na de oorlog. Al dit werk bleef niet onbeloond. In 1965 kreeg UNICEF de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt als blijk voor al het werk dat het goede doel doet.

Wat doet UNICEF?

In 1989 werd door de Verenigde Naties (VN) het Verdrag inzake de Rechten van het Kind opgesteld. In de volksmond wordt dit verdrag vaak het Kinderrechtenverdrag genoemd. Hierin staan alle zaken waar ieder kind recht op zou moeten hebben. Denk hierbij aan:

  • leven
  • onderwijs
  • medische zorg
  • sociale zekerheid
  • vrije tijd
  • bescherming

UNICEF werd door de VN aangewezen om erop toe te zien dat dit verdrag overal gehandhaafd wordt. Het verdrag is inmiddels getekend door 196 landen en UNICEF probeert overal ter wereld te zorgen dat kinderen dezelfde rechten krijgen. Zo kan de organisatie met trots melden dat 90 procent van alle kinderen ingeschreven staat bij een school en dat 83 procent ook ingeënt wordt tegen kinderziektes. Naast deze levensverbeterende maatregelen probeert UNICEF ook veel kinderen kans op leven te geven. Wereldwijd sterven jaarlijks nog veel jonge kinderen. Twintig jaar geleden stond dit getal op 12 miljoen kinderen die jaarlijks stierven voordat ze 5 jaar oud waren. Dat getal staat tegenwoordig op 7,6 miljoen en het blijft dalen, dankzij UNICEF.

Projecten van UNICEF

UNICEF heeft altijd en overal ter wereld projecten lopen. Zo wil de organisatie kinderen in Afrika beschermen tegen besmetting met HIV en proberen ze kinderarbeid een halt toe te roepen. Ook moet het niet meer mogelijk zijn om kinderen uit te huwelijken of te besnijden. Dit alles moet stoppen en UNICEF maakt zich hard voor deze doelen. Om dit alles te verwezenlijken, heeft UNICEF wereldwijd veel donateurs. In Nederland alleen zijn dat er al 352.000 leden. Ook meldt de organisatie met gepaste trots dat kosten zo laag mogelijk worden gehouden, zodat het grootste gedeelte ook echt naar het kind kan gaan. Wettelijk gezien mag maar 25 procent van elke euro naar iets anders dan het doel. Bij UNICEF ligt dit percentage op 18 procent.

Alternatieven manieren van helpen

Goede doelen, zoals UNICEF, zijn afhankelijk van overheden en giften van bedrijven, instanties en particulieren. Als jouw financiële situatie het op dit moment niet toelaat om de stichting financieel te ondersteunen, kun je er ook voor kiezen om te helpen als vrijwilliger. Je kunt bijvoorbeeld een activiteit organiseren of je aansluiten bij een bestaande activiteit. Ook kun je je aanmelden om gastles te geven op basisscholen. Je vertelt de kinderen dan over UNICEF en wat ze voor de kinderen over de hele wereld betekenen.

UNICEF opzeggen

Wil jij je donatie voor UNICEF opzeggen en een ander doel gaan steunen? Misschien het Rode Kruis of Amnesty International? Bij 123opzeggen weten we hoe lastig het soms is om van een maandelijkse incasso af te komen. Om die reden hebben wij onze opzegservice in het leven geroepen. We hebben opzegbrieven ontwikkeld voor bijna alle abonnementen en maandelijkse afschrijvingen, zodat opzeggen heel wat makkelijker wordt. Om gebruik te maken van de brief die we voor UNICEF hebben gemaakt, hoef je alleen je gegevens in te vullen in de invulvelden naast de opzegbrief. Deze gegevens worden vervolgens automatisch in de opzegbrief geladen, waarna jij die gratis kunt downloaden. Je hebt alleen nog een envelop met postzegel nodig om de opzegging te voltooien.

Online opzeggen

Wij snappen echter ook dat niet iedereen standaard postzegels in de kast heeft liggen. Daarom hebben we ook een online verzendservice in het leven geroepen. Voor een kleine vergoeding zorgen wij er dan voor dat de opzegbrief bij UNICEF terechtkomt. Jij hoeft je dus geen zorgen meer te maken over de verzending van je brief. Zodra UNICEF de opzegbrief heeft ontvangen, zullen zij de opzegging verder afhandelen. Als je donatie is gestopt, zul je een bevestiging per mail of per post ontvangen. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent. 123opzeggen maakt het opzeggen van al je abonnementen en donaties eenvoudig.