Unicef opzeggen

5 / 5 (263 beoordelingen)

Ben jij donateur bij Unicef, maar wil je graag een ander goed doel steunen? Unicef opzeggen doe je snel en eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden. Zo omzeil je lange wachttijden, lastige procedures en wordt opzeggen makkelijk.

Schrijf een beoordeling over Unicef

Beoordeel je ervaring

263 Beoordelingen

Ik heb me eigen toch bedacht

Geen geld meer

keuze ander goed doel

Steun Unicef al via de postcodeloterij

Ik steun al een andere goede doel

Ik ben gestopt met werken en een arme student dus heb helaas niet genoeg geld meer.

Ik wilde een 1 mailige donatie doen ipv maandelijks

Ik heb mij bedacht mbt doneren aan unicef. Ik wil geen donateur meer zijn en zie graag een snelle reactie tegemoed met daarin de bevestiging van opzegging.

Ik wil graag mijn abonnement opzeggen

Wij hebben Unicef al jaren gesteund en willen nu andere goede doelen steunen.

Zo nu en dan moet het mes in goede doelen.
Toch het allerbeste voor jullie organisatie

Al lang gesteund, maar nu weer een ander doel!

We steunen een ander goed doel

ik heb met veel plezier uw organisatie jarenlang gesteund

Het zou een eenmalige afschrijving zijn

Overlijden

sorry ik heb geen werk dus ik kan niet meer betalen

Financiele reden

Andere doelen

UNICEF opzeggen

UNICEF is een wereldwijde organisatie van de Verenigde Naties dat zich inzet voor het welzijn kinderen. Op 11 december 1946 werd de organisatie opgericht om kinderen te helpen in de landen die getroffen waren door de Tweede Wereldoorlog. Ze deelden toen voedselpakketten uit en boden medische zorg. Hier was een groot tekort aan tijdens en na de oorlog. Al dit werk bleef niet onbeloond. In 1965 kreeg UNICEF de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt als blij voor al het werk dat dit goede doel doet. Toen alle landen weer hersteld waren, verdween UNICEF niet.

Wat doet UNICEF?

In 1989 werd door de Verenigde Naties (VN) het Verdrag inzake de Rechten van het Kind opgesteld. In de volksmond wordt dit verdrag vaak het Kinderrechtenverdrag genoemd. Hierin staan alle zaken waar iedere kind recht op zou moeten hebben. Denk hierbij aan:

  • Leven
  • Onderwijs
  • Medische zorg
  • Sociale zekerheid
  • Vrije tijd
  • Bescherming

UNICEF werd door de VN aangewezen om erop toe te zien dat dit verdrag overal gehandhaafd wordt. Het verdrag is inmiddels getekend door 196 landen en UNICEF probeert wereld overal ter wereld te zorgen dat kinderen dezelfde rechten hebben. Zo kan de organisatie met trots melden dat 90 procent van alle kinderen ingeschreven staat bij een school en dat 83 procent ook ingeënt wordt tegen kinderziektes. Naast deze levens verbeterende maatregelen probeert UNICEF ook veel kinderen kans op leven te geven. Wereldwijd sterven jaarlijks nog veel kinderen. Twintig jaar geleden stond dit getal op 12 miljoen kinderen die jaarlijks stierven voordat ze 5 jaar oud waren. Dat getal staat tegenwoordig op 7,6 miljoen en het blijft dalen, dankzij UNICEF.

UNICEF heeft altijd en overal ter wereld projecten lopen. Zo wil de organisatie kinderen in Afrika beschermen tegen besmetting met HIV en proberen ze kinderarbeid een halt toe te roepen. Ook wil UNICEF dat het niet meer mogelijk moet zijn om kinderen uit te huwelijken of te besnijden. Dit moet allemaal stoppen en UNICEF maakt zich hard om dit voor elkaar te krijgen. Om dit alles te verwezenlijken heeft UNICEF wereldwijd veel donateurs. In Nederland alleen heeft UNICEF al 352.000 leden. Ook willen ze trots melden dat ze de kosten zo laag mogelijk houden, zodat het grootste gedeelte ook echt naar het kind kan gaan. Wettelijk gezien mag maar 25 procent van elke euro naar iets anders dan het doel. Bij UNICEF is dit percentage 18 procent.

Alternatieven manieren van helpen

Goede doelen, zoals UNICEF zijn afhankelijk van overheden en giften van bedrijven, instanties en particulieren. Als jouw financiële situatie het op dit moment niet toelaat om de stichting financieel te ondersteunen, kun je er ook voor kiezen om te helpen als vrijwilliger. Je kunt bijvoorbeeld een activiteit organiseren of je aansluiten bij een bestaande activiteit. Ook kun je je aanmelden om gastles te geven op basisscholen. Je vertelt de kinderen dan over UNICEF en wat ze voor de mensen betekenen.

UNICEF opzeggen met 123Opzeggen

Wil jij je donatie voor UNICEF opzeggen en een ander doel gaan steunen? Misschien het Rode Kruis of Amnesty International.  Bij 123opzeggen weten we hoe lastig het soms is om van een maandelijkse incasso af te komen. Om die reden hebben wij onze opzegservice in het leven geroepen. We hebben opzegbrieven ontwikkelt voor bijna alle abonnementen en maandelijkse afschrijvingen, zodat opzeggen makkelijker wordt. Om gebruik te maken van de brief die we voor UNICEF hebben gemaakt, hoef je alleen je gegevens in te vullen in de invulvelden naast de opzegbrief. Deze gegevens worden vervolgens automatisch in de opzegbrief geladen, waarna jij die gratis kunt downloaden. Je hebt alleen nog een postzegel nodig om de opzegging te voltooien. Wij snappen echter ook dat niet iedereen standaard postzegels in de kast heeft liggen. Daarom hebben we ook een verzendservice in het leven geroepen. Voor een kleine vergoeding zorgen wij er dan voor dat de opzegbrief bij UNICEF terechtkomt. Jij hoeft je dus geen zorgen meer te maken over de verzending van je brief. Zodra UNICEF de opzegbrief ontvangen heeft, zullen zij de opzegging verder afhandelen. Als je donatie gestopt is, zul je een bevestiging per mail of per post ontvangen. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent en dat is natuurlijk wel zo prettig. 123opzeggen maakt het opzeggen van al je abonnementen en donaties eenvoudig.