Wil je niet langer doneren aan Vluchtelingenwerk Nederland? Je kunt je donatie voor Vluchtelingenwerk opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

Vluchtelingenwerk Nederland opzeggen

VluchtelingenWerk Nederland is een goed doel dat zich inzet voor de vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Ze helpen op het moment dat de vluchtelingen Nederland binnenkomen en helpen ze in het proces om asiel aan te vragen. Zo bieden ze ondersteuning door bijvoorbeeld bij de gesprekken tussen de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de asielzoeker. Op die manier zou het makkelijker moeten worden voor de vluchteling om de asielaanvraag goed te onderbouwen.

Daarbij helpt VluchtelingenWerk Nederland ook bij de gezinshereniging. Elke vluchteling heeft recht op gezinshereniging als ze tijdens hun vlucht gescheiden geraakt zijn van hun gezin. In de praktijk is dit een hele lastige procedure die soms wel jaren kan duren. VluchtelingenWerk Nederland helpt de vluchtelingen bij het aanvragen van een visum waarmee de familie naar Nederland kan komen. Indien mogelijk helpt VluchtelingenWerk ook bij de terugkeer van de asielzoeker naar het land van herkomst.

Toch houdt VluchtelingenWerk Nederland zich niet alleen bezig met zaken binnen Nederland. Ze kijken ook naar andere landen, omdat ze het beste willen voor alle vluchtelingen. Ze delen daarom kennis en ervaring met zusterorganisaties in landen aan de buitengrens van Europa. Ook houden ze de landen binnen Europa in de gaten, omdat er nog veel verschillen bestaan tussen de verschillende landen. Om dit allemaal in goede banen te leiden houdt VluchtelingenWerk Nederland Brussel in de gaten om zo het wetgevingsproces te beïnvloeden.

Andere werkzaamheden

VluchtelingenWerk Nederland houdt zich niet enkel bezig bij het begeleiden van vluchtelingen. Ze kijken ook naar de wet en zijn kritisch op het huidige beleid. Zo proberen ze problemen in de wet- en regelgeving tijdig te signaleren om aanpassingen te kunnen aandragen. Ze houden daarbij ook de positie van vluchtelingen nauwlettend in de gaten, zodat ze niet een minderwaardigheidspositie gaan bekleden. Daarbij willen ze ook steun en draagvlak creëren voor de opvang van asielzoekers, omdat daar nu nog zoveel kritiek op is. Dit werk doen ze met ruim 13.5000 getrainde vrijwilligers in 289 gemeentes in Nederland.

Salaris directeur VluchtelingenWerk Nederland

Toch krijgt ook VluchtelingenWerk Nederland, net als Oxfam Novib, kritiek. Zo verdient de directeur elk jaar 130.000 euro en dat schiet bij sommige mensen wel in het verkeerde keelgat. Dat geld kan immers ook besteed worden aan het doel zelf. Goede Doelen Nederland geeft als verklaring voor het hoge bedrag dat het behalen van maatschappelijke doelen vraagt om goed en kwalitatief personeel. Professioneel leiderschap hoort daar, volgens hen, bij en daar hangt een prijskaartje aan.

Steeds meer mensen zeggen hun donaties voor goede doelen op. Dit kan komen doordat ze nieuwe doelen willen gaan steunen of omdat de portemonnee het gewoonweg niet aankan. Wil jij VluchtelingenWerk Nederland opzeggen, dan kan dat gelukkig heel eenvoudig met de hulp van 123opzeggen.nl. Als je gebruik wilt maken van de opzegbrief van 123opzeggen, kun je hierboven je gegevens invullen. Er wordt dan een unieke opzegbrief gegenereerd en die kun je kosteloos downloaden, printen en versturen naar het adres dat bovenaan de brief staat.

Verzendservice 123Opzeggen

Wij kunnen het ons ook goed voorstellen dat je geen zin hebt om zelf naar de brievenbus te lopen en wie weet heb je helemaal geen printer. Deze dingen zijn gelukkig helemaal geen probleem bij 123Opzeggen. Je kunt bij ons opzeggen vanuit je luie stoel. Voor een kleine vergoeding zorgen wij er dan voor dat de brief voor VluchtelingenWerk Nederland op de juiste mat valt, zonder dat je daar wat voor hoeft te doen. Dat scheelt jou een hoop werk. Je hoeft enkel even te wachten op de bevestiging die VluchtelingenWerk Nederland je zal sturen en dan is de donatie definitief gestopt.