Doneer jij maandelijks aan stichting Wakker Dier, maar wil je graag een ander goed doel steunen? Je kunt Wakker Dier opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de brief verzenden. Dankzij onze 100% opzeggarantie ben je verzekerd van een zorgeloze opzegging. 

Wakker Dier opzeggen

Stichting Wakker Dier strijdt, net als de Dierenbescherming, voor een beter leven voor alle dieren. Ze zijn van mening dat de voedingsindustrie doet alsof dieren geen gevoel hebben en niet leven. Dat willen ze veranderen. Ze willen dat de vleesconsumptie in Nederland daalt en dat Nederlanders bewuster vlees kopen. Dat wil zeggen, vlees van dieren die een goed en waardig bestaan geleefd hebben en niet in te kleine kooien met slechte omstandigheden.

Campagnes Wakker Dier

Dankzij stichting wakker dier is de consumptie van foie gras aanzienlijk gedaald. De ganzen werden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden en op een vrede wijze vetgemest. Dit soort misstanden wil stichting Wakker Dier aanpakken. Dit lukt ook door de campagnes van de stichting, zoals de campagne tegen de plofkip. Bijna alle producten in de supermarkt zijn nu plofkipvrij en dat is een hele prestatie.

Niet alleen de plofkip wordt bestreden. Ook blank kalfsvlees (van kalfjes met bloedarmoede) proberen ze tegen te gaan. Ook hierbij boekte de stichting een succes, omdat de grote supermarkten hebben toegezegd dat ze stoppen met het verkopen van vlees van deze kalfjes. Ook de kiloknaller willen ze graag uit de supermarkt, want zolang de supermarkten niet-diervriendelijk vlees aanbieden blijft de consument het vlees kopen. Zo houdt het zichzelf in stand. Als de supermarkten stoppen met het verkopen van niet-diervriendelijk vlees dan wordt de wereld al een stuk diervriendelijker en dat is het streven van de stichting.

Liegebeest van het jaar

Elk jaar is er een verkiezing voor Liegebeest. Bij deze verkiezing wordt elk jaar iemand uitgekozen die een misleidende reclame heeft. Onder andere Iglo, KFC, Plus en Albert Heijn hebben deze verkiezing al eens ‘gewonnen’. De winnaar wordt elk jaar gekozen door middel van een online verkiezing. De consument kan dan kiezen voor de meest misleidende reclame. Stichting Wakker Dier leunt niet op subsidies van de overheid, maar is volledig afhankelijk van donaties (83%), schenkingen (3%) en nalatenschappen (11%). In 2011 kwam dat neer op 1,4 miljoen euro.

Stichting Wakker Dier opzeggen

Wil je je donatie voor Stichting Wakker Dier stoppen, dan kan dit heel eenvoudig via 123Opzeggen. Je kunt gebruikmaken van onze handige opzegservice, waarbij je geheel kosteloos een opzegbrief kunt genereren. We hebben heel veel opzegbrieven voor goede doelen. Je hoeft alleen een aantal noodzakelijke gegevens in te vullen. Die gegevens zijn nodig om de opzegging tot een goed einde te brengen. Als de gegevens ingevuld zijn, wordt er automatisch een brief gegenereerd die je vervolgens kunt downloaden, printen en versturen. Het adres hebben we voor het gemak alvast bovenaan de brief gezet, zodat jij niet meer hoeft te zoeken.

Verzendservice

Natuurlijk kan het ook zijn dat je de verzending van de opzegbrief liever aan ons overlaat. Bij 123opzeggen kan dat. Wanneer je kiest voor de verzendoptie, zal 123opzeggen ervoor zorgen dat de opzegbrief bij Wakker Dier terechtkomt, zodat zij jouw donatie stop kunnen zeggen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over je opzegging. 

Andere manieren van Wakker Dier helpen

Ook als je niet financieel kunt helpen, kun je wel op andere manieren helpen. Leven op een diervriendelijke wijze, kan heel veel bijdragen. Wakker Dier wil je hier ook graag bij helpen door diervriendelijke recepten te plaatsen op de website. Zo draag jij het doel ban Wakker Dier een warm hart toe, zonder dat dit je extra geld kost. Daarbij kun je ook het burgerinitiatief tekenen, zodat er wetten aangenomen worden die de wereld diervriendelijker maken.