Wil je niet langer doneren aan Wilde Ganzen? Je kunt je donatie voor Wilde Ganzen opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

Wilde Ganzen opzeggen

Wilde Ganzen is een van de goede doelen die de armoede in de wereld wil bestrijden. De naam doet je wellicht wat anders vermoeden, maar daar zit een symbolische betekenis achter. De stichting ziet ganzen als initiatiefnemers die hun nek durven uit te steken. Ze bundelen hun kracht en gaan uitdagingen aan. Doordat ze vaak in V-formatie vliegen vangen ze minder wind en bereiken ze sneller de doelen die ze voor ogen hebben. Daarom wilde de stichting de gans graag als logo hebben.

De stichting steunt de lokale bevolking anders dan andere goede doelen dat doen. Ze zetten geen nieuwe projecten op, maar steunen de projecten die opgezet zijn door mensen ter plekke. Ze helpen door hun kennis en ervaring te delen en door het project financieel te steunen. Op die manier denken ze dat de veranderingen blijvend zijn en dat ze echt een verschil kunnen maken. De projecten zijn daarbij ook wat kleinschaliger, zodat de resultaten sneller zichtbaar zijn en ze makkelijker te halen zijn. Wilde Ganzen steunt, net als Cordaid, vooral projecten die onderwijs en gezondheidszorg stimuleren

Resultaten Wilde Ganzen

Door de hierboven beschreven aanpak, zijn al veel mensen geholpen over de hele wereld. Een van de initiatieven was bijvoorbeeld het maken van sanitair op scholen in Sri Lanka. Door een bedrag van 21.759 euro zijn in totaal 1200 mensen geholpen, doordat zij nu toegang hebben tot schoon water en sanitair. Ook in Gambia werden mensen aan schoon water en sanitair geholpen. Voor een bedrag van 66.000 euro hebben nu 857 mensen toegang tot deze fundamentele levensbehoefte. In 2018 heeft stichting Wilde Ganzen ruim 265 projecten gefinancierd, waarvan 110 in het teken stonden van onderwijs en 44 in het teken van de gezondheid van de lokale bevolking. Op deze manier wil de stichting een verschil maken in de leefwijze van de lokale bevolking.

Donatie Wilde Ganzen

Wilde Ganzen is grotendeels afhankelijk van donaties van de Nederlandse bevolking, maar ze worden ook ieder jaar gesteund door de Postcode Loterij. Die loterij geeft de helft van ieder verkocht lot rechtstreeks aan een goed doel en daar profiteert Wilde Ganzen ook van. De projecten die Wilde Ganzen hiervan steunt zijn soms opgezet door ‘bevlogen Nederlanders’ die zich in willen zetten voor mensen die het minder of gewoonweg slecht hebben. Je kunt je project indienen en Wilde Ganzen bekijkt dan of er mogelijkheden zijn om het project te steunen. Dit kan zowel op gebied van kennis en ervaring zijn als op financieel gebied.

Gratis Wilde Ganzen opzeggen

Ondanks het goede werk wat Wilde Ganzen doet, kan het zijn dat je eens een ander goed doel wil steunen. Wilde Ganzen opzeggen is dan gelukkig heel eenvoudig met de gratis opzegservice van 123opzeggen. Doordat we unieke opzegbrieven gemaakt hebben, weet je zeker dat je opzegging altijd in ontvangst genomen kan worden. De brief voldoet aan alle wettelijk gestelde eisen en het gebruik is helemaal gratis. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen om vervolgens de brief te downloaden, te printen en op te sturen naar het adres dat wij alvast bovenaan de brief hebben gezet.

Je kunt er ook voor kiezen om de verzending van de brief uit handen te geven. Voor een kleine vergoeding zorgen wij er dan voor dat de brief bij Wilde Ganzen op de mat valt. Op die manier kun jij lekker achterover leunen, terwijl de verzending voor je regelen. Wilde Ganzen stuurt je een bevestiging per mail of per post toe als de opzegging verwerkt is. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig.