Wil jij het WNF niet langer steunen en je inzetten voor een ander goed doel? Met 123opzeggen is WNF opzeggen eenvoudig. Bij ons maak je handig en snel een opzegbrief. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen.

WNF opzeggen

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) zet zich in om de natuur te beschermen. Het goede doel wil zowel dieren als hun leefgebied beschermen. Daarbij wordt vooral gericht op dieren en planten die op de ‘Rode Lijst’ staan. Deze lijst wordt opgesteld door IUCN en is de meest uitgebreide lijst die beschikbaar is. Hierdoor kan WNF zich focussen op de dieren en plekken die hun hulp het meest nodig hebben.

Wat doet WNF?

WNF wil dieren en hun omgevingen helpen door de dialoog aan te gaan. Door te praten met overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en gemeenschappen hopen ze invloed uit te kunnen oefen. Ze moeten, volgens het Wereld Natuur Fonds, hun ogen openen en stoppen met overbevissing en ontbossing. Zo verdwijnen er minder dieren en planten. Om die ontwikkeling nog een handje te helpen, steunt het WNF ook onderzoek om innovatieve alternatieven te ontwikkelen. In de toekomst zou vissen en kappen daarom onnodig moeten worden. Om deze vernieuwing een handje te helpen, ontwikkelde het fonds enkele keurmerken voor belangrijke zaken die bedreigd worden. Deze keurmerken moeten consumenten naar de duurzaamste keuze leiden en te voorkomen dat men gebruikmaakt van niet-duurzame alternatieven.

Keurmerken ontwikkeld door het WNF:

  • MSC en ASC-keurmerk voor vis
  • FSC voor hout en papier
  • RSPO voor palmolie
  • RTRS voor soja

Voetafdruktest

Het klinkt misschien een beetje vreemd: een voetafdruktest. Het gaat hierbij om het effect dat jij hebt op de aarde. Iedereen laat een bepaalde voetafdruk achter op de aarde tijdens zijn of haar leven. Het is belangrijk dat je je bewust bent van de gevolgen die jouw voetafdruk heeft, zodat je die kunt verbeteren en de aarde mooi en gezond kan achterlaten voor de volgende generaties. De onderwerpen die de test bij langskomen, zijn: wonen, voeding, lifestyle, vervoer en vakantie. Al deze zaken hebben een grote invloed op de aarde. Als iedereen zijn steentje bijdraagt wordt de aarde een stuk gezonder en kunnen nieuwe generaties er ook gebruik van maken.

WNF steunen op alternatieve manieren

Als jij WNF zelf wilt helpen, kun je dat op verschillende manieren doen. Je denkt misschien dat doneren de enige optie is, maar dat is niet zo. Je kunt je ook aanmelden voor het WNF Actieteam. Zodra er een petitie is die je kunt ondertekenen of een actie gepland staat waar je aan mee kunt doen, zal WNF je dat vertellen. WNF vindt dat alle kleine beetjes helpen en daarom willen ze graag dat je je stem laat horen. Als mensen overal ter wereld laten weten dat ze het niet eens zijn met de huidige gang van zaken, zal de wereld langzaam maar zeker een betere plek worden. Je kunt je ook inzetten als vrijwilliger voor WNF. Dit hoeft niet gelijk iets te zijn waar je elke week veel tijd mee kwijt bent. Ook een paar keer per jaar wordt al gewaardeerd. Zo kun je helpen op evenementen of voorlichting geven op scholen over de aarde en wat WNF hoopt te bereiken.

WNF opzeggen

Uiteraard is periodiek doneren ook een optie. Als je de stichting periodiek steunt, kun je wel 52 procent van je gift terugkrijgen van de fiscus. Hierdoor kost doneren dus meer dan de helft minder. Toch snappen we bij 123opzeggen ook dat geld niet aan de boom groeit. Het is dus helemaal niet zo gek dat je beslist om WNF op te zeggen als je het even wat minder breed hebt, of als je een ander goed doel wilt steunen, zoals Stichting Dierenlot of de Dierenbescherming. Je kunt namelijk ook helpen op andere manieren. 123opzeggen heeft een gratis opzegservice, waarmee je kosteloos een unieke opzegbrief opstelt. Je hoeft alleen maar hierboven een aantal gegevens in te vullen. Die worden vervolgens meteen in de brief geladen. De complete brief kun je downloaden, printen en zelf verzenden. Het adres staat al bovenaan de pagina.

Opzegbrief laten versturen

Je kunt er ook voor kiezen om de verzending aan ons over te laten. Wij bieden een handige verzendservice, waardoor jij de deur niet meer uit hoeft. Je kunt vanachter je computer opzeggen, tegen een kleine vergoeding. Dat scheelt jou een hoop rompslomp. Wij zorgen dat de brief bij WNF op de mat valt, en zodra ze je opzegging hebben verwerkt, zul je daarvan een bevestiging krijgen. Zo weet jij zeker dat en wanneer je donatie is stopgezet.