GVB opzeggen

Elke dag rijden er meer dan 800.000 mensen met het openbaar vervoersbedrijf GVB. Het bedrijf bezit bussen, trams, metro’s en veerdiensten, waarmee ze Amsterdammers, forenzen en toeristen van A naar B vervoeren. Om gebruik te maken van de diensten van GVB kun je gebruikmaken van je OV-chipkaart. Echter, als je alleen gebruikmaakt van het openbaar vervoer van GVB dan kan het voordeliger zijn om een abonnement af te sluiten bij GVB zelf. Je kunt kiezen uit veel verschillende abonnementen en je moet zelf kijken welke het beste bij je past.

GVB Only abonnementen

Je kunt bij GVB kiezen voor het zogeheten GVB Only abonnement. Met dit abonnement kun je onbeperkt reizen met alle bussen, trams, metro’s en veerdiensten. Je hoeft hierbij niet te letten op de verschillende zones en kunt overal inchecken, mits het traject gereden wordt door GVB. Dit abonnement is niet geldig bij andere vervoerders dan GVB.

Als je elke dag hetzelfde traject rijdt, kan het voordeliger zijn om een GVB Zone abonnement te nemen. Met een dergelijk abonnement kun je onbeperkt reizen in een bepaalde zone. Het gaat hier om de zones:

  • Centrum 5700
  • Noord 5711
  • Coentunnel 5712
  • West 5713
  • Zuid 5714
  • Oost 5715
  • Zuidoost 5725

Als je wilt reizen buiten deze zones, dan kan dit niet met dit abonnement. Daarvoor zul je extra moeten betalen.

Met het Randstad Noord abonnement profiteer je van een service die geldig is in alle dag- en nachtlijnen van GVB, Connexxion en EBS in Noord-Holland en Almere. Let hierbij wel op dat je alleen reist in de centrumzones van Randstad-Noord. Dit abonnement is wederom niet geldig in de trein, daarvoor zul je een abonnement bij de Nederlandse Spoorwegen moeten afsluiten.

GVB gratis opzeggen

Als je een abonnement afsluit bij de vervoerder GVB, maar je hier nagenoeg geen gebruik van maakt dan kan het slim zijn om ervoor te kiezen om het op te zeggen. Gelukkig is een GVB abonnement opzeggen heel eenvoudig met de gratis opzegservice van 123Opzeggen.nl. Je kunt bij ons heel eenvoudig een unieke opzegbrief maken. Dit doe je door hierboven je gegevens in te vullen. Die gegevens worden vervolgens automatisch in de brief gezet, waarna je de opzegbrief gratis kunt downloaden. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de opzegbrief zelf te versturen naar GVB. Het adres van GVB hebben we voor het gemak alvast bovenaan de brief gezet, zodat je die niet meer hoeft op te zoeken. Je hebt alleen nog een postzegel nodig!

Natuurlijk snappen we bij 123opzeggen ook dat je het prettig kan vinden als iemand de opzeggen voor je regelt. Voor een kleine vergoeding zorgt 123opzeggen ervoor dat de opzegging bij GVB terechtkomt, zodat zij jouw abonnement kunnen opzeggen. Je kunt gewoon opzeggen vanachter je computer, waardoor opzeggen heel eenvoudig en laagdrempelig wordt.