Postcode Loterij opzeggen

5 / 5 (116 beoordelingen)

Wil je een lot van de Postcode Loterij opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via 123opzeggen kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Postcode Loterij als je gebruik maakt van de online verzenddienst.

Opzeggarantie

Stap 1: Vul je gegevens in

Vul minimaal 10 en maximaal 255 tekens in

Stap 2: Kies je verzendmethode

€ 11,95
Op werkdagen voor 16.30 uur besteld, morgen bezorgd! Je ontvangt een track & trace code en een ontvangstbevestiging per e-mail.
€ 4,95
Op werkdagen voor 16.30 uur besteld, morgen bezorgd! Je ontvangt een verzendbevestiging van de opzegbrief per e-mail.
€ 2,95
Wij versturen jouw brief binnen 5 werkdagen. Je ontvangt een verzendbevestiging van de opzegbrief per e-mail.

Als ik mijn opzegging verstuur dan ga ik akkoord met een eenmalige afschrijving van € 4,95 van mijn bankrekeningnummer

Opzeggarantie
Adres


Nationale Postcode Loterij
Adres bedrijf
1077 JZ Amsterdam

, 26-08-2019

Betreft: Postcode Loterij opzeggen

Geachte heer/mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lot per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggenper opzegdatum opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Voor- en achternaam:
Adres: Adres
Postcode + Woonplaats:
Bankrekening-waarop-incasso-plaatsvindt:
Lotnummers:

Ook verzoek ik u de incassomachtiging per direct te beëindigen.

Ik zie een bevestiging van mijn opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per e-mail versturen naar of per post.

Met vriendelijke groet,
Handtekening
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

116 Beoordelingen Postcode Loterij

Schrijf een beoordeling over Postcode Loterij

Waardering voor deze opzegservice
(wordt niet getoond)

Beoordelingen

Wordt me te duur

geen bericht

Er wordt dubbel geld van mijn rekening gehaald. Opzeggen lukt niet. Ook niet via klantenservice. Ze blijven de automatische incasso innen. Zelfs na terug storten.

Ik heb eerder een opzegging gedaan via 123opzeggen.nl en dit is goed verlopen. Ik krijg tijdens deze opzegging geen mitsen en maren of een schuld gevoel aangepraat. Dus is goed zo.

Is prima, maar ik heb geen geld.

Nationale Postcode Loterij opzeggen is simpel met 123Opzeggen.nl

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht. De reden hierachter was om goede doelen een steuntje in de rug te geven. De allereerste trekking ging heel anders dan hoe het tegenwoordig gaat. De loten werden toen verkocht door basisschoolleerlingen. Per lot betaalde men toen tien gulden. Van de 300.000 verkochte loten werd toen stichting Vluchtelingenwerk gesteund. Het jaar daarop werden dit drie goede doelen en inmiddels steunt de Postcode Loterij 99 goede doelen. De doelen richten zich allemaal op ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, sociale samenhang in Nederland, natuurbescherming en milieu. De Postcode Loterij maakt deel uit van de Nationale Goede Doelen Loterijen. Ook loterijen zoals de VriendenLoterij en de BankGiro Loterij maken hier deel van uit. De helft van de totale inleg van deze loterijen gaat naar goede doelen. In 2017 was dit bij de Postcode Loterij een bedrag van maar liefst 341 miljoen euro.

Postcode Loterij lot

Speel je mee met de Postcode Loterij, dan is je postcode samen met drie eindcijfers je lotnummer. Val jij in de prijzen, dan vieren de buren die ook loten hebben dat met je mee. In totaal zijn er veertien trekkingen per jaar: twaalf maandelijkse trekkingen en twee extra trekkingen verdeeld over het jaar. Bij de extra trekkingen zijn er speciale prijzen. Zo heb je bij de dertiende trekking kans op Postcode Straatprijs, Postcode Loterij Buurt-Ton en andere prijzen. Bij de veertiende trekking maak je kans op Straatprijs, Buurt-ton, de SuperPostcodePrijs van 1 miljoen euro en heel veel andere prijzen.

Elk lot kost 13,50 euro, wat neerkomt op een bedrag van 189 per jaar als je meespeelt met één lot. Veel mensen blijven meespelen om de angst dat de buren wel wat winnen en jij niet voor te zijn. Toch is de kans dat jij of je buren wat winnen toch vrij klein. De Postcode Loterij heeft de laagste winkans van alle loterijen, namelijk 1 op 7. Veel mensen spelen dus alleen maar mee om goede doelen te steunen met hun inleg.

Kritiek op werkwijze

Net als bij de Staatsloterij is ook de Postcode Loterij niet vrij van de nodige controverses en kritieken. Het grootste kritiekpunt is hierboven ook al genoemd, namelijk de angst om niet mee te delen in het prijzengeld. Sommigen noemen dit emotionele chantage, omdat je zeker weet dat je iets gewonnen had kunnen hebben als je een lot had. Ook zou deze manier van spelen een invloed hebben op mensen die wel wat hadden kunnen winnen, maar uiteindelijk niks gewonnen hebben. Zo klaagde een vrouw uit Heusden de loterij in 2007 aan, omdat ze psychische schade had geleden doordat de postcodeprijs op haar postcode was gevallen en zij geen lot had. De rechter gaf de vrouw uiteindelijk geen gelijk, maar zei wel dat de loterij inderdaad tot tegenstellingen kon leiden in een kleine gemeenschap als Heusden. De angst werd ook bevestigd door advocaat Peter Plasman toen hij in een RTLZ interview verklaarde dat mensen zich moesten kunnen verzekeren voor die angst. Ze zouden op die manier toch een prijs krijgen als ze op die postcode zouden wonen.

Recht van Verzet en opzeggen Postcode Loterij

Naast de angst om buiten de prijzen te vallen is er een grote ergernis bij de niet-spelers van de Postcode Loterij. De loterij is namelijk een ster in het versturen van ongevraagde mails en reclamepost. Zo werd de loterij al vaker beboet, omdat ze onterecht en ongevraagd mensen belden die in het bel-me-niet-register stonden. Daarbij moest de loterij ook een boete van 200.000 euro betalen toen ze mails verstuurden naar mensen die hier niet om hadden gevraagd. Mensen kunnen hier gelukkig hun Recht van Verzet voor gebruiken. Dit is het recht dat je altijd moet kunnen aangeven dat je voortaan niet meer gebeld of bericht wilt worden door de Postcode Loterij. Ben jij op dit moment lid van de Postcode Loterij, maar wil je hiervan en ook geen post meer ontvangen van de loterij? In dat geval kun je dat gelukkig via ons ook kenbaar maken.

Om je lidmaatschap op de Postcode Loterij op te zeggen kun je gebruikmaken van de opzegservice van 123opzeggen. Bij deze opzegservice kun je op een eenvoudige wijze een opzegbrief genereren. Je hoeft hiervoor alleen je gegevens in de invulvelden in te vullen. Zodra je dat gedaan hebt, worden die gegevens automatisch in de brief geladen. Jij kunt de brief nu kosteloos downloaden en versturen naar de Postcode Loterij. Het adres van de Postcode Loterij hebben we alvast bovenaan de brief gezet, zodat je die niet meer hoeft op te zoeken. Dat scheelt je weer een zoektocht, want we weten allemaal hoe lastig het kan zijn om een adres te achterhalen.

Verzendservice 123opzeggen

Als je liever hebt dat wij de verzending voor je doen, omdat je bijvoorbeeld geen postzegels in huis hebt dan is dat ook mogelijk. In dat geval kies je na het maken van de brief voor de verzendoptie. Na de betaling van een kleine vergoeding zullen wij de verzending op ons nemen. Wij zullen ervoor zorgen dat de brief bij de Postcode Loterij op de mat valt, zodat jij je daar geen zorgen meer over hoeft te maken. Zodra de opzegging verwerkt is, zul je een bevestiging van je opzegging krijgen. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent en weet je ook wanneer je voor de laatste keer meespeelt. Laten we hopen dat jij dan nét die ene bent die er met de miljoenen vandoor gaat!