Lees jij Dagblad van het Noorden niet genoeg voor een abonnement, dan kun je DvhN opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendservice en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden. Zo makkelijk is het om het Dagblad van het Noorden op te zeggen!

Dagblad van het Noorden opzeggen

Dagblad van het Noorden is een dagblad dat alleen verschijnt in Groningen en Drenthe. De eerste editie verscheen op 2 april 2002. Voor die tijd was het blad gesplitst in Nieuwsblad van het Noorden, Groninger Dagblad en de Drentse Courant. Deze bladen liepen echter niet zo goed en daarom werd er besloten om de bladen samenvoegen tot Dagblad van het Noorden. Vooral voor de lezers van Nieuwsblad van het Noorden was het wel even wennen, omdat de nieuwe uitgave werd gepubliceerd als ochtendkrant. Dat was nieuw voor de lezers, maar stuitte niet op weerstand.

Edities DvhN

Niet iedereen krijgt dezelfde krant in de bus. Er zijn verschillende edities van DvhN. Afhankelijk van de plaats waar de klant woont, wordt bepaald welke editie wordt geleverd. De algemene informatie is allemaal gelijk, maar de krant verschilt in het regiokatern. De krant is op maat gemaakt voor:

  • Groningen Noord
  • Groningen Oost
  • Drenthe Zuid
  • Drenthe West.

Dalende oplagecijfers

Ondanks de samenvoeging, dalen de oplagecijfers wel. In 1997 lazen nog 236.000 mensen de verschillende kranten. In 2016 is dit aantal drastisch gedaald naar 93.743. Om dit aantal te compenseren zijn de redacties van het dagblad samengevoegd met die van de Leeuwarder Courant. Alleen de regionale redacties zijn nog verschillend van elkaar. Het overige nieuws wordt in beide kranten geplaatst, waardoor er minder mensen nodig zijn om de kranten te vullen. Toch kan wel gemeld worden dat het dagblad de meest gelezen krant is van Nederland, gevolgd door De Stentor, NoordHollands Dagblad en Trouw

DvhN opzeggen

De reden dat toch veel mensen het dagblad niet meer lezen is de toenemende digitalisering. Steeds meer mensen halen online hun dagelijkse portie nieuws, waardoor het hebben van een krant overbodig is geworden. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om hun abonnement op te zeggen. Gelukkig is Dagblad van het Noorden opzeggen eenvoudig met de opzegservice van 123opzeggen. Je kunt heel eenvoudig je gegevens hierboven invullen. Die gegevens worden vervolgens automatisch in de brief daarnaast geladen, waardoor die opzegbrief volledig op jou is toegespitst. Je kunt er nu voor kiezen om de verzending van die brief zelf te doen door de brief zelf te printen en op te sturen.

Wij snappen het echter ook als je je opzegging helemaal online wilt laten gaan. Daarom bieden we ook onze verzendservice aan. Op die manier kun je eenvoudig vanachter je computer opzeggen en regelen wij de rest. We zorgen ervoor dat de brief bij DvhN op de mat valt, zodat zij de opzegging kunnen verwerken. Zodra de opzegging verwerkt is, krijg jij een brief in de bus of in je mailbox. In die brief vertelt het dagblad je precies per wanneer je abonnement eindigt en of ze nog meer informatie nodig hebben. Zo makkelijk kan DvhN opzeggen zijn!

Opzegtermijn

Wanneer je Dagblad van het Noorden wil opzeggen, is het belangrijk dat je rekening houdt met wanneer je het dagblad op moet zeggen. De krant werkt met kwartalen en de opzegging moet uiterlijk één maand voor het begin van het nieuwe kwartaal binnen te zijn. De opzeggingen per kwartaal moeten dus als volgt gaan: 

  • Januari t/m maart: uiterlijk 1 december opzeggen
  • April t/m juni: uiterlijk 1 maart opzeggen
  • Juli t/m september: uiterlijk 1 juni opzeggen
  • Oktober t/m december: uiterlijk 1 september opzeggen

Zeg je je abonnement op een later moment in de maand op, dan zal de opzegging in gaan met ingang van het volgende kwartaal. Je zult dan dus nog drie maanden langer lid zijn. Kijkn dus goed naar de opzegdatum en zorg dat je bewijs hebt van opzegging. Met de verzendservice van 123opzeggen zal de opzegging op werkdagen binnen 24 uur verstuurd worden en krijg je van ons altijd een verzendbevestiging. Zo weet je zeker dat je abonnement op het juiste moment wordt opgezegd!