Heb jij Spotify Premium niet langer nodig en wil je van je abonnement af? Geen probleem! Met een opzegbrief van 123opzeggen is Spotify opzeggen niet moeilijk. Je hoeft alleen je gegevens hieronder in te vullen en te kiezen voor de verzenoptie. 123opzeggen zal ervoor zorgen dat de opzegbrief bij Spotify terechtkomt. 

Spotify Opzeggen

Spotify is een Zweedse streamingdienst net als Netflix en Videoland. Spotify biedt echter geen films en series, maar muziek. Spotify maakt het mogelijk om op één plek bijna alle muzieknummers te luisteren. Spotify is een enorm populaire dienst in Nederland. Op de app top 100 bevindt de streamingsdienst zich op plek 16. Veel mensen maken gebruik van Spotify met een abonnement en betalen hier maandelijks voor. Wil jij Spotify opzeggen en weer gebruikmaken van een gratis account, dan kun je gebruikt maken van de opzegbrief van 123opzeggen.

Spotify abonnement

Je kunt gratis gebruiken van deze streamingdienst door Spotify Free te downloaden in de appstore of door naar de website te gaan in je webbrowser. Tussen de nummers door zul je dan wel reclame te horen krijgen. Op deze manier genereert Spotify ook inkomsten aan gratis gebruikers. Als je die reclame vervelend vindt, kun je ervoor kiezen om Spotify Premium te nemen. Met een Premium abonnement, worden de reclames afgekocht en kun je ononderbroken luisteren naar je favoriete nummers. Daarbij kun je nu ook gebruikmaken van alle functies op de mobiele app van Spotify. Voor Spotify Premium betaal je een vast bedrag per maand van 9,99 euro.

Spotify Student

Naast Spotify Premium zijn er nog andere abonnementen mogelijk. Als je nog studeert, kun je korting krijgen op Spotify. Je betaalt dan in plaats van 9,99 euro een bedrag van 4,99 euro per maand. Dit is zeker voor studenten interessant. Spotify controleert je studentenstatus via SheerID en je zult automatisch omgeschakeld worden naar Spotify Premium als je stopt met je studie of afstudeert.

Spotify Family

Als meerdere mensen binnen jouw gezin gebruik willen maken van een Spotify account, dan kan het verstandig zijn om Spotify Premium Family te nemen. Je kunt met een Family account 6 Premium account binnen één Premium account maken. Je hele gezin kan dus gebruikmaken van Spotify voor één vaste prijs per maand. Dit account kost 14,99 euro per maand en heeft maar één voorwaarde, namelijk dat is dat alle gebruikers op hetzelfde adres wonen.  

Kritiek Spotify

Ondanks dat Spotify zelf als een goed idee klinkt, zijn artiesten er minder blij mee. Zij krijgen gemiddeld 0,007 cent per gestreamd nummer (mits deze langer gestreamd is dan 30 seconden). Dit komt erop neer dat een artiest 7.000 euro krijgt per 1 miljoen gestreamde nummers. Onder andere Neil Young en Taylor Swift vonden dit veel te weinig en haalden daarom hun muziek van de streamingdienst af. Uiteindelijk kwam Swift terug op dit besluit en is haar muziek nu wel weer te beluisteren via Spotify.

Hoe kun je Spotify opzeggen? 

Spotify opzeggen hoeft niet moeilijk te zijn. Het kan op drie verschillende manieren:

  • Via je account
  • Via het bedrijf waar je het abonnement hebt afgesloten
  • Per brief

Als het opzeggen via je account niet lukt, kan het fijn zijn als je toch zelf je opzegging kan regelen. Spotify opzeggen per brief is daarom een handige en snelle manier om lange wachttijden aan de telefoon te omzeilen. Gebruik de opzegbrief van 123opzeggen om Spotify op ieder moment van de dag op te zeggen. 

Spotify opzeggen met 123opzeggen

Heb jij op dit moment Spotify Premium, Student of Family, maar neem jij ook genoegen met Spotify Free, dan kun je Spotify opzeggen via 123opzeggen. Je doet dit eenvoudig door gebruik te maken van de opzegbrief hierboven. Je kunt je gegevens invullen in de velden naast de brief, waarna die automatisch in de opzegbrief geladen worden. Je hoeft de opzegbrief nu alleen nog te ondertekenen waarna deze verzonden kan worden. Je kunt de verzending zelf regelen met het gebruik van een internationale postzegel, maar je kunt de verzending ook aan ons overlaten. Wij zorgen er voor een klein bedrag voor dat de opzegbrief bij Spotify terugkomt, zodat zij jouw opzegging kunnen verwerken. Zodra je opzegging verwerkt is, zul je een bevestiging krijgen, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Zo eenvoudig is opzeggen met 123opzeggen.