Wil je Trouw niet langer op je deurmat ontvangen? Je kunt je abonnement op Trouw opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

Trouw opzeggen

De Trouw is een van verzetskranten van Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de krant opgericht en tot het einde van de oorlog verzette de krant zich hevig tegen de Duitse overheersing. Ook na de oorlog bleef de krant populair, ook al is het religieuze randje van de krant weggevallen en verzette de krant zich steeds meer tegen het geloof. De krant is wel een aantal keer verandert van eigenaar, omdat het verlies leed. Inmiddels is de krant in handen van DPG Media, net als titels zoals Het Parool, AD en de Volkskrant.

Trouw in de oorlog

In de oorlog werd Trouw voor het eerst uitgegeven op 18 februari 1943. De krant heette toen nog de Oranje-Bode. In de tijd van de oorlog werden honderden medewerkers van de krant gefusilleerd door de Duitsers. In een keer werden zelfs 130 medewerkers opgepakt. De Duitse soldaten dreigden ze te fusilleren als Trouw niet onmiddellijk gestopt werd. Trouw besloot toch door te gaan en 23 mannen werden inderdaad gefusilleerd. Achteraf werd duidelijk dat dit hoe dan ook wel gebeurd was en dat het stoppen van de krant hier geen verandering in had gebracht.

Verschil tussen Trouw en andere kranten

Het grote verschil tussen Trouw en andere kwaliteitskranten is dat Trouw zich ook focust op religie en filosofie. Andere kranten besteden hier nagenoeg geen aandacht aan en daarom is Trouw populair bij mensen die dit interessant vinden. Op zaterdag bevat de krant de magazines Letter & Geest en Tijd. In Letter & Geest staan voornamelijk essays. Interviews en boekrecensies. In Tijd vinden lezers vooral verhalen over het normale leven in Nederland.

Abonnement op Trouw

Als je een abonnement wil op Trouw, dan kun je kiezen uit vier verschillende abonnementen. Voor mensen die alleen interesse hebben in de betaalde artikelen op de website, is er het Digitaal Basis abonnement. Voor een klein bedrag per week kunnen lezers dan onbeperkt artikelen lezen op Trouw.nl. Voor lezers die de krant ook digitaal willen kunnen lezen, is het Digitaal abonnement. Je ontvangt dan geen fysieke krant, maar kunt de krant in de digitale omgeving doorbladeren. Wil je de krant in het weekend wel fysiek, maar doordeweeks niet? In dat geval kun je kiezen voor het Weekend abonnement. Je kunt de krant dan doordeweeks digitaal lezen en in het weekend ontvang je de krant in de brievenbus. Voor mensen die de krant altijd fysiek willen lezen, is het Compleet abonnement. Hiermee kun je alles op de website, kun je de digitale krant lezen én krijg je alle kranten fysiek in de brievenbus.

Trouw opzeggen

Heb jij op dit moment een abonnement op Trouw, maar merk je dat de krant steeds vaker ongelezen blijft liggen? Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen in de velden naast de opzegbrief. Die gegevens worden automatisch in de opzegbrief verwerkt, waarna je de brief helemaal gratis kunt downloaden. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de opzegbrief zelf te versturen naar Trouw, maar je kunt dit ook overlaten aan 123opzeggen. Voor een kleine vergoeding zorgen wij er dan voor dat de opzegbrief bij Trouw terechtkomt, zodat zij jouw abonnement kunnen opzeggen.