Ben jij abonnee van de Volkskrant, maar merk je dat hij vaak ongelezen bij het oud papier gaat? Je kunt je Volkskrant abonnement opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen.

De Volkskrant opzeggen

De Volkskrant is na De Telegraaf en het Algemeen Dagblad de grootste krant van Nederland. Van oorsprong is het een rooms-katholieke krant die zich vanaf de jaren zestig vooral richt op hoger opgeleiden. Dit merk je vooral doordat de krant meer aandacht besteedt aan onderwerpen als kunst en lifestyle. Naast het NRC Handelsblad en Trouw, wordt De Volkskrant gezien als kwaliteitskrant. Die titel krijgt een krant alleen als ze veelzijdige berichtgeving met diepgang bieden. Ze schrijven vooral over politiek, wetenschap, kunst, literatuur en economie. In tegenstelling tot andere kranten schrijft De Volkskrant in mindere mate over sport.

Dalende oplagecijfers

Net als andere kranten, merkt ook De Volkskrant dat het aantal lezers terugloopt. In 2004 had de krant nog een oplage van 305.000 stuks per dag. In 2011 was dit aantal al teruggelopen naar 263.747. Deze daling komt vooral doordat mensen hun nieuws tegenwoordig steeds meer via het internet lezen. Het is voor een krant daardoor steeds lastiger om actueel te blijven. De nieuwsfeiten van gisteren zijn namelijk al lang gelezen door iedereen. Een krant moet zich steeds meer onderscheiden door diepgang te bieden, met onder andere achtergrondverhalen over de nieuwsfeiten.

Volkskrant Editie

De Volkskrant wil graag iedereen voorzien van nieuws, ook de online doelgroep. Daarom hebben ze gekozen om ook een interactieve variant aan te bieden, in de vorm van de Editie-app. Via deze interactieve applicatie krijgen mensen al het nieuws dat ze gewend zijn van de krant, met als toevoeging dat ze ook bewegend beeld en geanimeerde grafieken kunnen zien. Op die manier wordt het nieuws nog duidelijker en wordt er meer diepgang verschaft. De Volkskrant noemt het zelf “de krant van vandaag met de voordelen van digitaal”. Editie is exclusief voor abonnees en dagelijks beschikbaar vanaf computer, laptop, tablet of smartphone.

De voordelen van Editie:

  • lezen waar en wanneer het jou uitkomt;
  • door de redactie samengesteld;
  • lezen zonder advertenties;
  • hoogstaand fotomateriaal, ondersteunende afbeeldingen en podcasts;
  • ook online te lezen als traditionele papieren krant.

Abonnementen de Volkskrant

Bij de Volkskrant kun je kiezen uit vier verschillende abonnementen, op basis van jouw wensen. Met Digitaal Basis kun je onbeperkt artikelen lezen en heb je toegang tot de digitale Editie voor tablet en mobiel. Wil je van maandag tot en met vrijdag de digitale krant kunnen lezen? Dan kun je een Digitaal-abonnement nemen. Voor lezers van de traditionele krant is er het Weekend-abonnement. Daarmee krijg je naast de extra dikke weekendkrant op zaterdag ook nog eens het Volkskrant Magazine. Abonnees die ook doordeweeks de krant willen ontvangen, kunnen kiezen voor het Compleet-abonnement. Daarmee heb je alle hiervoor genoemde voordelen én krijg je van maandag tot en met vrijdag de Volkskrant in de brievenbus.

De Volkskrant opzeggen

Ben jij iemand die het nieuws veelal via het internet volgt, dan kan het zijn dat je je abonnement op de krant liever opzegt. Met de gratis opzegservice van 123opzeggen gaat dat gelukkig heel gemakkelijk. Je hoeft alleen een aantal gegevens in te vullen. Die zijn nodig om een opzegbrief te genereren die aan alle wettelijk gestelde eisen voldoet. Alles wat ervoor nodig is om jouw opzegging succesvol te verwerken, hebben wij er al voor je ingezet. Staan jouw gegevens in de brief? Dan kun je ‘m helemaal gratis downloaden, printen en versturen. Het adres hebben wij voor het gemak alvast bovenaan de brief gezet hebben. Het enige dat je nog nodig hebt is een envelop en een postzegel. Deze opzegservice is bij 123opzeggen helemaal gratis.

123opzeggen verzendservice

Wij kunnen ons goed voorstellen dat de opzegservice niet is wat je zoekt. Heb je liever dat wij de volledige opzegging voor je regelen? Ook dat kan! We vragen hiervoor een kleine vergoeding, maar het scheelt jou een hoop tijd en moeite. Je hoeft alleen een paar gegevens in te vullen en wij regelen de rest, zoals jij het wenst. Kies een verzendmethode, zodat wij jouw opzegbrief op de post kunnen doen. Voor je het weet ligt de brief bij de Volkskrant in de brievenbus en kunnen ze je opzegging verwerken. Zodra je bent uitgeschreven, krijg je hier een schriftelijke bevestiging van, per mail of per post.