Wil jij je CDA lidmaatschap opzeggen, omdat je je niet langer verbonden voelt met de partij? Wat de reden voor het opzeggen van je lidmaatschap ook is, bij 123opzeggen doe je het snel en eenvoudig. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden. 

CDA opzeggen

Het CDA – wat staat voor Christendemocratisch Appèl – is een van de grootste partijen van Nederland. Sinds de oprichting in 1980 heeft de partij in bijna alle regeringen meegeregeerd. De partij is ontstaan uit een fusie tussen ARP, CHU en KVP. CDA werkt – net als CU en SGP – vanuit Bijbelse kernwaarden. De begrippen, gespreide verantwoordelijkheid, gerechtigheid, solidariteit en rentmeesterschap zijn hierbij belangrijk.

Kernwaarden van CDA

Met die gespreide verantwoordelijkheid bedoelt het CDA dat de verantwoordelijkheid voor de samenleving bij iedereen ligt en niet bij een organisatie. Juist daarom is samenwerken volgens het CDA zo belangrijk. Als individu kun je niet zoveel en juist daarom pleit de partij voor een sterk maatschappelijk middenveld waar bijvoorbeeld vakbonden zich inzetten voor een grote groep mensen. De overheid zou zich pas op de laatste plaats moeten bemoeien met maatschappelijke problemen. De verantwoordelijk moet vooral bij de mensen zelf gelegd worden.

De gerechtigheid waar CDA op doelt, is dat goede daden altijd beloond moeten worden en slechte daden altijd gestraft. Daarbij moeten normen en waarden weer terugkomen, zodat mensen weten waar ze aan toe zijn.

Het CDA vindt dat solidariteit belangrijk is. De sterkeren uit de samenleving moeten zorgen voor de zwakkere uit de samenleving. Dit is een opvallende kernwaarde, omdat CDA medeverantwoordelijk is voor de versobering van de sociale zekerheid. Toch maakt de partij zich nog steeds hard voor een niet verder liberaliserende huurmarkt en willen ze dat de staatsschuld in een generatie wordt afgelost.

Het rentmeesterschap is vooral gericht op de zorg voor de aarde. Daarom wil het CDA de CO2 uitstoot terugdringen en willen ze investeren in duurzame vormen van energie. Ook dierenwelzijn staat bij het CDA hoog op de agenda.

Verliezen CDA

Sinds de oprichting in 1980 heeft het CDA vier grote verliezen gekend. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 1994 en 1998 verloor de partij flink veel zetels. Dit kwam vooral door de afsplitsing KPP. Ze behaalden uiteindelijk geen zetel, maar haalden wel veel stemmers weg bij het CDA. In 1998 keerden de afgesplitste politici terug bij de partij. In 2010 en 2012 leed de partij nog twee grote nederlagen. Waar dat precies aan lag, is nooit officieel bekend gemaakt.

CDA opzeggen met 123opzeggen

Het ledenaantal van het CDA daalt steeds verder en misschien denk jij er ook over na om je lidmaatschap op te zeggen. Wat de reden van je opzegging ook is, het kan eenvoudig met de gratis opzegservice van 123opzeggen. Je kunt bij ons eenvoudig een opzegbrief maken, die je zelf kunt opsturen naar de partij. Je hebt alleen een printer, envelop en postzegel nodig. Om gebruik te maken van deze gratis opzegservice, dien je je gegevens in te vullen in de invulvelden hierboven. Die gegevens worden vervolgens automatisch in de brief geladen, waarna hij klaar is voor verzending.

Verzendservice

Tegenwoordig hebben niet veel mensen meer standaard postzegels in huis liggen. Wij snappen ook dat die wandeling of rit naar het postkantoor wat veel gevraagd is en daarom bieden wij een verzendservice aan. Tegen een kleine vergoeding zorgen wij ervoor dat de brief bij het CDA terecht komt. Jij hoeft dus niet meer de deur uit om je lidmaatschap van de partij op te zeggen. Je hoeft alleen maar te wachten op de bevestiging die het CDA naar je toe zal sturen.