Wil jij niet langer lid zijn van de ChristenUnie, dan kun je CU opzeggen door gebruik te maken van een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen, zodat CU jouw lidmaatschap snel kan ontbinden. 

ChristenUnie opzeggen

De ChristenUnie is een relatief jonge partij. Na de politieke fusie tussen het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke federatie (RPF) ontstond de partij, zoals we hem vandaag kennen. Ondanks het korte bestaan van de partij, wil CU graag denken dat ze een partij zijn met een rijke historie, omdat ze zich linken aan denkers als Luther, Calvijn en Abraham Kuyper. Vanuit het gedachtegoed van juist die mensen, is de missie van CU ontstaan. Ze willen een samenleving waarin Gods wil duidelijk zichtbaar en voelbaar is. De beslissingen die ze nemen, maken ze dan ook door te kijken naar de teksten in de bijbel. Ondanks dat de bijbel niet letterlijk de antwoorden op politieke vraagstukken van vandaag de dag kan bieden, kan het wel helpen.

De ChristenUnie in de praktijk

De ChristenUnie wordt vaak als links bestempeld, maar niet alle standpunten die de partij inneemt zijn dat ook echt. Vooral over medisch-ethische kwestie verschilt de CU enorm in haar standpunten. Linkse partijen zijn veelal voor abortusmogelijkheden en euthanasie, terwijl de CU hier fel tegen is. Zij zien veel meer in de begeleiding van aanstaande tienermoeders en palliatieve zorg.

De ChristenUnie werkt in de gemeentes vaak samen met de SGP, maar lang niet op alle vlakken zijn zij het met elkaar eens. De SGP heeft een theocratische inslag, waarbij God de heerser is, maar de CU wil dat iedereen vrij is om te geloven wat hij of zij wil. Juist daarom is de CU ook zo fel tegen de PVV. Door de uitspraken die gedaan worden over moslims en de islam in het algemeen, botsen de twee partijen geregeld. Toch wil de CU wel dat de PVV behandeld wordt als iedere andere partij. Het begrip ‘naastenliefde’ zou ook voor de PVV moeten gelden, ondanks dat dit in de praktijk niet altijd toegepast wordt.

ChristenUnie opzeggen

De ledenaantallen lopen steeds verder terug. Als jij je lidmaatschap van de partij ook graag wilt opzeggen, dan is dat gelukkig heel eenvoudig. Met 123opzeggen is het stopzetten van de ChristenUnie zo gepiept. Je hoeft hierboven alleen maar je gegevens in te vullen. Die gegevens worden vervolgens automatisch in de unieke opzegbrief geladen, waardoor die compleet is. Je kunt de opzegbrief nu geheel kosteloos downloaden. Het adres waar de brief naartoe verzonden moet te worden, staat voor het gemak al bovenaan de brief. Je hebt alleen nog een envelop en postzegel nodig.

Verzendservice

Wij snappen ook dat niet iedereen tegenwoordig een printer en postzegels in huis heeft. Daarom willen we je graag een tocht naar het postkantoor besparen. Door gebruik te maken van onze verzendservice, hoef je zelf niet meer de deur uit. Je kiest na het aanmaken van de brief voor de verzendwijze en na de betaling regelen wij de rest. Wij zorgen ervoor dat de opzegbrief bij de ChristenUnie terechtkomt en dat jij alleen maar hoeft te wachten op de opzegbevestiging. Zodra de CU je opzegbrief verwerkt hebt, zul je een mail of brief krijgen waarin dat bevestigd wordt. Pas dan weet je zeker dat de opzegging goed verlopen is. CU opzeggen was nog nooit zo eenvoudig!