Wil je niet langer gebruikmaken van tv, internet en/of bellen via Canal Digitaal? Je kunt je Canal Digitaal abonnement opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen.

Canal Digitaal opzeggen

Canal Digitaal is een Nederlandse aanbieder van satelliettelevisie en IPTV. Vanwege de traditionele satellietverbinding heeft het een groot aanbod aan zowel Nederlandse als buitenlandse televisiezenders. Deze verbinding maakt het ook mogelijk om in gebieden waar geen kabels liggen toch tv te kunnen ontvangen. Maak je geen gebruik meer van je abonnement? Omdat je niet meer met de camper op vakantie gaat? Of vanwege een overstap? Je Canal Digitaal abonnement opzeggen kan bij ons in twee eenvoudige stappen.

IPTV

Canal Digitaal is geen opzichzelfstaande telecomprovider, die zowel internet, tv als bellen levert. Het bedrijf ontstond na een overname door Franse commerciële betaaltelevisiezender Canal+ en bood jarenlang alleen televisie aan. In de eerste helft van 2010 werden de eerste HD-zenders aan het aanbod toegevoegd en sinds 2011 is het ook mogelijk om alles-in-1-abonnementen via Canal Digitaal af te sluiten. Sindsdien is IPTV – oftewel: televisiekijken via het internet – mogelijk. Voor internet en bellen wordt samengewerkt met KPN. Een andere partner, Online.nl, heeft een aanbod van alles-in-1-pakketten met internet, bellen en IPTV via Canal Digitaal.

Ook interessant: Streaming vs. kabel tv: meer mensen snijden kabels door

Abonnees

Een deel van de abonnees bestaat uit hobbyisten die thuis televisiekijken via Canal Digitaal. De reden is dat de satellietverbinding het mogelijk maakt om, naast het Nederlandse aanbod, nog honderden of soms wel duizenden buitenlandse zenders te ontvangen. Ook huishoudens die zich in gebieden bevinden waar geen kabels liggen, kiezen voor Canal Digitaal. Hier is een satellietverbinding namelijk de enige mogelijkheid om tv te ontvangen. Om dezelfde reden worden ook op campings of boten schotelantennes gebruikt. Vroeger werd satelliettelevisie nog boven kabeltelevisie verkozen vanwege de prijs- en kwaliteitsverhouding, maar door fikse prijsverhogingen is dit al jaren niet meer het geval.

Tv-kijken via glasvezel

Net als vele andere telecomaanbieders gaat ook Canal Digitaal met haar tijd mee. Daarom biedt het tegenwoordig alles-in-1-glasvezelinternet aan. Dankzij glasvezelinternet krijg je razendsnel internet en kun je interactieve tv ontvangen. Dit maakt het mogelijk om tv te kijken, op te nemen, af te spelen en terug te kijken waar en wanneer je wilt. Omdat Canal Digitaal zelf geen internet levert, wordt samengewerkt met verschillende internetproviders. Een abonnement sluit je af bij een internetserviceprovider naar keuze. Ook bellen gaat via één van de partners.

Alles-in-1-glasvezelinternet met interactieve tv van Canal Digitaal bestaat uit:

  • razendsnel glasvezelinternet;
  • meer dan 80 tv-zenders (standaard FOX Sports 1, 2 en 3);
  • via een app ook tv-kijken op je laptop, tablet of telefoon;
  • terugkijken waar en wanneer je maar wilt;
  • zonder kastjes en kabels tv-kijken via je smart-tv;
  • gratis vaste telefoonlijn (met nummerbehoud);
  • toegang tot Canal+ Series.

Meer lezen: Internet afsluiten of opzeggen: de ultieme gids

Niet overal beschikbaar

Er wordt hard gewerkt om het glasvezelnetwerk voor heel Nederland beschikbaar te maken. Zoals voor alle internetaanbieder momenteel geldt, is glasvezelinternet nog niet overal verkrijgbaar in ons land. Op de site van Canal Digitaal kom je er eenvoudig achter of je in een plaats woont waar je wel glasvezel kunt ontvangen. Doe de eenvoudige postcodecheck om het aanbod in jouw regio te bekijken.

Canal Digitaal opzeggen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je je abonnement op Canal Digitaal wilt opzeggen. Voor sommige abonnees is de dienst overbodig geworden, bijvoorbeeld omdat ze niet langer naar hun vakantiehuisje gaan, waar ze tv konden kijken via een satellietverbinding. Anderen stappen liever over naar een andere aanbieder, vanwege het aanbod of de kosten. Ook als je maar weinig gebruik maakt van je abonnement is het niet gek dat je er vanaf wilt. Ben jij abonnee en wil je makkelijk en snel kunnen opzeggen? Heb je televisie of digitale televisie via Canal Digitaal? Je opzegbrief is zo gemaakt!

Opzegbrief van 123opzeggen

Opzeggen doe je via een unieke opzegbrief. Dat klinkt misschien ouderwets, maar is het allesbehalve! Je abonnement opzeggen doe je bij 123opzeggen namelijk volledig online. Als je jouw gegevens invult, zul je zien dat jouw persoonlijke opzegbrief meteen wordt aangemaakt. Hierin staan automatisch de aanvullende gegevens die Canal Digitaal nodig heeft om jouw opzegging door te voeren. Denk aan hun adres en het verzoek om per post of mail een bevestiging naar je te sturen. Je kunt ook meteen aangeven dat je geen reclame meer wilt ontvangen. Het enige dat je dan nog moet doen, is bepalen hoe de brief wordt verzonden. Kies een verzendmethode naar keuze, dan zorgen wij dat jouw opzegbrief zo snel mogelijk per post naar Canal Digitaal gaat.