Wil je je contract bij Oxxio beëindigen? Je kunt Oxxio opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 12opzeggen de verzending voor je regelen. Zo ben jij snel van je oude contract verlost!

Oxxio opzeggen

Oxxio bestaat sinds 2000 en is een onderdeel van Eneco. Het bedrijf is een leverancier van groene stroom en gas aan particulieren. Ze zijn een prijsvechter op de markt en willen graag de goedkoopste zijn in zowel de levering van stroom als gas. Daarbij wil het bedrijf dat het regelen van je energie voordelig en eenvoudig moet zijn. Het bedrijf rolde in 2005 een slimme meter uit onder haar klanten, om de klanten zo te stimuleren om energiebewust door het leven te gaan. Ook heeft Oxxio nu de Oxxio App waarmee je gelijk kunt zien hoeveel gas en stroom je verbruikt. De helft van de klanten vindt de app handig. Naast dat inzicht biedt de app namelijk ook bespaartips en kun je direct contact hebben met een medewerker van Oxxio.

Hierboven werd al genoemd dat je bij Oxxio makkelijk in contact komt met een medewerker en dat is ook een van de waardes van het bedrijf. Oxxio wil namelijk dat klanten eenvoudig hun energiezaken kunt regelen en als je daar assistentie bij nodig hebt, dan moet dat ook makkelijk gaan. Om dit te bereiken kun je bij Oxxio dag en nacht chatten met een medewerker van het energiebedrijf.

Contracten bij Oxxio

Als je klant wil worden bij Oxxio kun je kiezen uit drie soorten contracten. Een 3-jarig contract voor groene stroom en gas. Bij dit contract heb je 3 jaar lang dezelfde prijs en word je niet getergd door plotselinge prijsstijgingen. Je kunt ook kiezen voor een jaar vast, zodat je ieder jaar kunt kiezen voor de laagste prijs. Als je echt nergens aan vast wilt zitten, kun je kiezen voor het modelcontract. Hierbij ben je zo vrij als een vogeltje en kun je elke maand kosteloos opzeggen. Als je op dit moment een contract hebt bij Oxxio is het van belang dat je goed kijkt naar de duur van je contract. Je kunt een contract niet zomaar openbreken, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Hou hier dus rekening mee bij het opzeggen.

Internet, televisie en bellen

Sinds kort heeft Oxxio naast stroom en gas ook andere abonnementen, namelijk: internet, televisie en bellen. Je kunt bij Oxxio eenvoudig je pakket samenstellen. Als je alleen belang hebt bij internet, kun je dit aangeven. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van internet en televisie of van internet, televisie en bellen. Zo kun je altijd een pakket kiezen dat bij je past. Het internet van Oxxio loopt via het KPN netwerk en kan oplopen tot een snelheid van 100 MB/s. Als je dit abonnement bij je energie afsluit, krijg je combinatievoordeel van 2,50 per maand.

Opzegkosten en opzegtermijn Oxxio

Als je overweegt om je energiecontract of internet en televisie bij Oxxio op te zeggen, dan is het altijd verstandig om te kijken wat de resterende looptijd van je contract nog is. Soms zit je namelijk vast aan een contract voor bepaalde tijd en dan is tussentijds opzeggen niet altijd mogelijk. Als je je contract toch tussentijds wil opzeggen, dan kan Oxxio kosten in rekening brengen voor de opzegging. Twijfel je je of je al contractvrij bent? Ga na wat voor abonnement je destijds hebt afgesloten voordat je je opzegging bij Oxxio aanbiedt. Er zijn 1-, 2- en 3-jarige abonnementen, dus het is van belang dat je weet wat jij hebt afgesloten voordat je een andere leverancier uitzoekt.

Contracten en een verhuizing

Ga je verhuizen, dan kan het zijn dat je je huidige internet en televisiecontract niet mee kunt nemen. Soms bevindt je nieuwe huis zich namelijk buiten het levergebied van Oxxio en zul je moeten kiezen voor een andere leverancier. Geef je verhuizing altijd tijdig door bij Oxxio. Het kan zijn dat je nog een bewijs van verhuizing moet overleggen, zodat ze zeker weten dat je geen contractbreuk pleegt. Zorg dus dat je dit kunt overleggen als je gaat verhuizen. Dit kan een poststuk of een inschrijving bij de gemeente zijn.

Oxxio opzeggen

Heb je op dit moment een contract bij Oxxio, maar wil je toch graag overstappen naar bijvoorbeeld Greenchoice of Ziggo dan kan dat eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Kies hierboven voor het pakket dat je graag wil opzeggen en vul je gegevens in de invulvakken in. Die gegevens worden vervolgens in de opzegbrief geladen, waarna jij die opzegbrief kunt downloaden en verzenden naar Oxxio. Wij hebben de adresgegevens van het bedrijf alvast bovenaan de brief gezet, zodat jij die niet meer hoeft op te zoeken. Dat is natuurlijk wel zo makkelijk.

Wij snappen ook dat je niet altijd zin hebt om naar de brievenbus te lopen en misschien heb je zelfs helemaal geen postzegels in huis. Dat is geen enkel probleem als je gebruikmaakt van de verzendservice van 123opzeggen. Hiermee wordt je contract opzeggen een fluitje van een cent. Wij zorgen ervoor dat de opzegbrief bij Oxxio op de valt, zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Zodra Oxxio de brief verwerkt heeft, zul je een bevestiging krijgen waarna jij een nieuwe leverancier kunt gaan kiezen. Zo makkelijk kan opzeggen zijn!