Wil je niet langer gebruikmaken van de diensten van T-Mobile? Je abonnement bij T-Mobile opzeggen regel je eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en 123opzeggen regelt de rest. 

T-Mobile opzeggen

T-Mobile is een van de drie grote mobiele providers van Nederland. Voluit heet het van oorsprong Duitse bedrijf Telekom-Mobile. In 2007 maakte het bedrijf voor het eerst bekend interesse te hebben in een Nederlandse tak, toen T-Mobile Orange wilde overnemen. In 2007 werd dit doorgevoerd en was T-Mobile eindelijk vertegenwoordigd op de Nederlandse markt. Na veel kritiek, is T-Mobile nog steeds een geliefde speler voor mobiele telefonie. Toch kan het bedrijf niet op tegen telecomgiganten KPN en Vodafone.

Overname Tele2

T-Mobile wilde het graag opnemen tegen KPN en Vodafone en besloot daarom om Tele2 over te nemen. Samen zouden ze beter kunnen concurreren en kunnen inspelen op de ontwikkeling van het 5G netwerk. Dit netwerk was tijdens de overname nog niet uitgerold, maar op deze manier konden ze wel beter meedingen in de veiling van de beschikbare frequenties van dat netwerk. Samen met Tele2 heeft het bedrijf bijna net zoveel mobiele klanten als Vodafone in 2017 en dat schept kansen voor de twee bedrijven.

Kritiek op T-Mobile

Het netwerk van T-Mobile is niet altijd goed ontvangen door veel klanten. Zo kampte het bedrijf in 2010 met flinke capaciteitsproblemen. Dit zorgde ervoor dat mensen soms geen gebruik konden maken van het netwerk en in een wachtrij terechtkwam. Deze problemen werden veroorzaakt doordat steeds meer mensen gebruik gingen maken van het mobiele netwerk door een toename van het aantal mobiele smartphones. In 2011 hadden klanten weer last van de storing, maar in 2016 werd T-Mobile getest en bleek de provider nu juist het snelste netwerk van Nederland te hebben. Ze worden wel op de voet gevolgd door KPN.

T-Mobile abonnementen

Naast mobiele abonnementen, kun je bij T-Mobile ook gebruikmaken van T-Mobile Thuis. Deze tak is erbij gekomen, toen Vodafone haar thuisnetwerk moest afstoten bij de fusie met Ziggo. Je kunt nu bij T-Mobile kiezen voor drie soorten abonnementen, namelijk:

  • T-Mobile Mobiel (sim-only en met telefoon)
  • T-Mobile Thuis
  • T-Mobile Mobiel + Thuis

Als je kiest voor een combinatieabonnement, ontvang je korting op beide abonnementen. In sommige gevallen kan het dan uit om over te stappen.

Opzegtermijn t-mobile

Bij een t-mobile abonnement sluit je altijd eerst een contract af voor een bepaalde periode. Vaak is dit een periode van één of twee jaar. Tijdens deze contractvaste periode, kun je je t-mobile abonnement niet zomaar opzeggen. Je contract opzeggen kan dan pas aan het einde van die periode. Als je toch eerder wilt opzeggen, dan kun je ervan uitgaan dat je het contract t-mobile abonnement moet afkopen. Dit houdt in dat je een deel (en soms het gehele) abonnementsgeld in één keer moet betalen, zodat je wel contractvrij bent.

Is je contractvaste periode afgelopen, dan kun je je abonnement opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Dit kun je doen bij T-Mobile zelf, maar dit kan nog veel eenvoudiger bij 123opzeggen. Hoe je dat doet, leggen we je verderop uit.

Verhuizen
Als je gaat verhuizen, gelden er doorgaans andere regels. Je kunt dan wel tussentijds je abonnement opzeggen als je naar een huis verhuist die geen T-Mobile-aansluiting heeft. Je kunt je T-Mobile thuis abonnement dan immers niet meenemen. T-Mobile kan wel om een verhuisbewijs vragen als je nog in je contract zit. Let op: deze uitzondering geldt niet voor sim only abonnementen. Deze kun je gewoon meenemen naar je nieuwe huis als je gaat verhuizen.

Overlijden
Een andere uitzondering voor het opzeggen binnen de contractvaste periode is het overlijden van de eigenaar van het contract. Bij deze treurige gebeurtenis wordt vaak wel gevraagd om een bewijs van overlijden. Wil je als nabestaande het contract overnemen, dan kun je het beste contact opnemen met de T-Mobile klantenservice.

T-Mobile opzeggen

Ben je niet tevreden over T-Mobile of heb je ergens anders een beter aanbod gekregen? Je kunt je abonnement op T-Mobile eenvoudig opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Je hoeft alleen maar je gegevens in de velden naast de opzegbrief in te vullen. Deze gegevens worden automatisch in de opzegbrief geladen, waardoor die nu klaar is voor verzending. Je kunt bij 123opzeggen op twee manieren gebruikmaken van de brief. De eerste is door de opzegbrief zelf gratis te downloaden, printen en te versturen naar T-Mobile. Zij zullen je opzegging in behandeling nemen nadat ze de brief hebben ontvngen en je abonnement beëindigen.

De tweede optie is om de opzegbrief door 123opzeggen te laten versturen. Kies in dit geval voor de verzendmogelijkheid en voor een kleine vergoeding zorgen wij ervoor dat je opzegbrief bij T-mobile terechtkomt, zodat zij jouw abonnement kunnen opzeggen. Het grote voordeel hiervan, is dat je dan profiteert van onze 100% opzeggarantie. Hiermee garanderen we je dat je opzegging goed verwerkt wordt. Mocht dit om wat voor reden ook toch niet lukken, dan helpen we je om dit op te lossen.