Wil je niet langer gebruikmaken van de diensten van T-Mobile? Je abonnement bij T-Mobile opzeggen regel je eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en 123opzeggen regelt de rest. 

T-Mobile opzeggen

T-Mobile is een van de drie grote mobiele providers van Nederland. Voluit heet het van oorsprong Duitse bedrijf Telekom-Mobile. In 2007 maakte het bedrijf voor het eerst bekend interesse te hebben in een Nederlandse tak, toen T-Mobile Orange wilde overnemen. In 2007 werd dit doorgevoerd en was T-Mobile eindelijk vertegenwoordigd op de Nederlandse markt. Na veel kritiek, is T-Mobile nog steeds een geliefde speler voor mobiele telefonie. Toch kan het bedrijf niet op tegen telecomgiganten KPN en Vodafone.

Overname Tele2

T-Mobile wilde het graag opnemen tegen KPN en Vodafone en besloot daarom om Tele2 over te nemen. Samen zouden ze beter kunnen concurreren en kunnen inspelen op de ontwikkeling van het 5G netwerk. Dit netwerk was tijdens de overname nog niet uitgerold, maar op deze manier konden ze wel beter meedingen in de veiling van de beschikbare frequenties van dat netwerk. Samen met Tele2 heeft het bedrijf bijna net zoveel mobiele klanten als Vodafone in 2017 en dat schept kansen voor de twee bedrijven.

Kritiek op T-Mobile

Het netwerk van T-Mobile is niet altijd goed ontvangen door veel klanten. Zo kampte het bedrijf in 2010 met flinke capaciteitsproblemen. Dit zorgde ervoor dat mensen soms geen gebruik konden maken van het netwerk en in een wachtrij terechtkwam. Deze problemen werden veroorzaakt doordat steeds meer mensen gebruik gingen maken van het mobiele netwerk door een toename van het aantal mobiele smartphones. In 2011 hadden klanten weer last van de storing, maar in 2016 werd T-Mobile getest en bleek de provider nu juist het snelste netwerk van Nederland te hebben. Ze worden wel op de voet gevolgd door KPN.

T-Mobile abonnementen

Naast mobiele abonnementen, kun je bij T-Mobile ook gebruikmaken van T-Mobile Thuis. Deze tak is erbij gekomen, toen Vodafone haar thuisnetwerk moest afstoten bij de fusie met Ziggo. Je kunt nu bij T-Mobile kiezen voor drie soorten abonnementen, namelijk:

  • T-Mobile Mobiel (sim-only en met telefoon)

  • T-Mobile Thuis

  • T-Mobile Mobiel + Thuis

Als je kiest voor een combinatie abonnement, ontvang je korting op beide abonnementen. In sommige gevallen kan het dan uit om over te stappen.

Opzegtermijn T-Mobile

Wil je T-Mobile opzeggen, dan zit je soms vast aan een verplichte opzegtermijn. Het is hierbij afhankelijk van de looptijd van je T-Mobile abonnement. Heb je een contract afgesloten van een jaar of zelfs langer, dan zit je hieraan vast. Je zult dan eerst moeten wachten tot je T-Mobile abonnement afloopt, voordat je kunt opzeggen. Toch zijn er vaak wel verschillende manieren om toch van je abonnement af te komen. Zo kun je in veel gevallen je abonnement afkopen. In dat geval betaal je (een deel van) het resterende abonnementsgeld aan T-Mobile en zullen zij jouw abonnement opzeggen, voordat het contract afloopt. Handig als je echt heel graag wilt overstappen naar een andere provider.

Loopt je contract vaste periode af, dan kun je op ieder moment opzeggen. Er geldt dan we; standaard een opzegtermijn van éé maand.

Verhuizen
Natuurlijk zijn er omstandigheden waarbij T-Mobile opzeggen wel kan binnen de contract vaste periode. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen en T-Mobile niet levert op jouw nieuwe adres, dan is het wenselijk dat je het T-Mobile abonnement opzegt en je overstapt naar een ander abonnement bij een nieuwe provider. Geef dit door aan T-Mobile, zodat ze weten dat ze deze aangepaste regels kunnen gebruiken om je T-Mobile abonnement op te zeggen.

Overlijden

Een andere uitzondering op de opzegtermijn, is wanneer de abonneehouder komt te overlijden. Dan gelden er natuurlijk andere regels bij een opzegging. De opzegging heeft dan geen opzegtermijn en kan direct doorgevoerd worden. Het is belangrijk dat je dit bij T-Mobile laat weten, zodat ze dit kunnen aangeven bij het verwerken bij de opzegging.

Let op: de apparatuur van T-Mobile aan je geleverd heeft, heb je in bruikleen. Dit houdt in dat je alle apparaten weer terug moet geven als je je abonnement beëindigd. T-Mobile neemt hierover contact met je op zodra de opzegging geregeld is.

T-Mobile abonnement overnemen

Als je gaat verhuizen, betekent dit niet automatisch dat het abonnement opzeggen je enige optie is. Soms willen nieuwe bewoners het contract overnemen, zodat ze zelf geen televisie en internetabonnement hoeven af te sluiten. Om dit te regelen kun je contact opnemen met de T-Mobile klantenservice. Zij kunnen de overname voor je regelen.

T-Mobile opzeggen

Wil niemand je abonnement overnemen en ga je niet verhuizen, dan kun je het T-mobile thuis abonnement of mobiele abonnement eenvoudig opzeggen. Je kunt natuurlijk zelf contact opnemene met T-Mobile, maar als je lange telefonische wachttijden wilt omzeilen, kun je het jezelf ook gemakkelijker maken. Maak in dat geval gebruik van de opzegbrief van 123opzeggen. Je kunt T-Mobile opzeggen per brief en op die manier in maar een paar klikken van je abonnement verlost zijn. Gebruikmaken van de opzegbrief van 123opzeggen kan op verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen de brief gratis te downloaden en te versturen. Voor deze optie betaal je helemaal niets voor de opzegbrief. Wel raden we je aan om de brief als aangetekende brief te versturen. Hierdoor weet je zeker dat de opzegging bij T-Mobile aankomt en heb je hier ook bewijs van.

Wil je de opzegbrief niet zelf versturen naar T-Mobile omdat je snel en makkelijk wilt opzeggen? Kies dan voor de verzendservice van 123opzeggen. Voor een kleine vergoeding zorgen wij er dan voor dat de opzegging bij T-Mobile terechtkomt, zodat zij jouw contract opzeggen.

100% opzeggarantie

Als je voor opzeggen via 123opzeggen te doen, krijg hier onze 100% opzeggarantie bij. Dit houdt in dat je abonnement beëindigen gegarandeerd wordt door 123opzeggen en je anders hulp van ons mag verwachten. Zo weet je zeker dat je contract opzeggen goed verloopt en dat je niet voor verrassingen komt te staan. T-Mobile opzeggen was nog niet eerder zo makkelijk!

Andere abonnementen opzeggen

Wil je naast je T-Mobile contract ook andere abonnementen opzeggen? Bij 123opzeggen vind je allerlei abonnementen in de database die allemaal een eigen opzegbrief hebben. Kies het abonnement dat jij wilt opzeggen en vul je gegevens in. We regelen het snel en eenvoudig voor je!