Heb jij een abonnement bij Vodafone, maar wil je overstappen naar een andere telecomprovider? Je kunt je abonnement van Vodafone opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzevgbrief voor je verzenden. 

Vodafone opzeggen

Vodafone is onderdeel van VodafoneZiggo. Het fusiebedrijf ontstond in 2017 en hierdoor is het bedrijf de grootste aanbieder van kabeltelevisie, internet en mobiele telefonie. In 2015 voorzagen ze samen ruim viel miljoen huishoudens van één of meer diensten en dat is nu alleen maar meer geworden. In 2018 trok de Autoriteit Consument en Markt (ACM) daarom aan de bel. De waakhond meent dat het bedrijf veel te machtig is geworden doordat ze nu aantrekkelijke alles-in-1 pakketten kunnen aanbieden. Hierdoor is de concurrentie minder geworden en dat is nadelig voor de consument. Om dit tegen te gaan wil de ACM VodafoneZiggo dwingen om het kabelnetwerk open te stellen voor concurrenten. Dit heeft voor het onderdeel Vodafone weinig nadelen, behalve dat het misschien minder interessant wordt om een abonnement af te sluiten bij Ziggo zelf.

Ziggo Extra’s

Als abonnee bij Vodafone kun je interessante extra’s krijgen bij Ziggo. Zo kun je een gratis zenderpakket krijgen. Je kunt hierbij kiezen uit Ziggo Kids, Ziggo Sport Totaal en Ziggo Movies en Series. Daarbij krijg je ook altijd dubbele data en vijf euro korting op je abonnement. Deze korting geldt elke maand weer, zolang je abonnement loopt. Hierdoor betaal je een stuk minder voor je Vodafone abonnement. Let er wel op dat de vijf euro korting alleen geld voor Vodafone Red abonnementen en niet voor Vodafone Start. Bij die laatstgenoemde krijg je een korting van 2,50 euro per maand.

Toestelabonnement, Sim Only en Prepaid

De bovenstaande abonnementen kun je altijd combineren met een telefoontoestel. Hiervoor betaal je altijd een eenmalige bijdrage en een bedrag per maand. Zo betaal je langzaam het toestel af. Een dergelijk telefoonabonnement wordt daarom ook gezien als lening. Als je dat liever niet wil, kun je er ook voor kiezen om je Vodafone abonnement te laten lopen als Sim Only. Je moet dan zelf nog wel het toestel kopen. Als je ook niet maandelijks vast wil zitten aan een bedrag, kun je kiezen voor Prepaid. In dat geval beslis je helemaal zelf wat je betaalt voor je telefoongebruik. Let er wel op dat je hiermee geen aanspraak kunt maken op de extra’s van Ziggo.

Vodafone NEXT

Hierboven hebben we het al even gehad over de extra’s van Vodafone en Ziggo. Dit is alleen nog lang niet het enige voordeel wat Vodafone te bieden heeft. Zo kun je met een toestelabonnement altijd wisselen van telefoon. Als je telefoon oud, stuk of kwijt is, kun je met Vodafone NEXT gewoon binnen je contract wisselen. Dit kun je al doen na vier maanden en is zelfs mogelijk voor een Sim Only abonnement. Als je een beetje spijt hebt van je Sim Only keuze, kun je je abonnement dus eenvoudig overzetten naar een toestelabonnement.

Voordelen Vodafone

We blijven nog even bij de voordelen van Vodafone. Wist jij bijvoorbeeld al dat je binnen de EU altijd gebruik kunt maken van je Vodafone bundels? Bij Red heb je zelfs extra voordeel. Je krijgt daar altijd gratis een Blox-bundel bij waarmee je altijd 100 minuten naar het buitenland kunt bellen vanuit Nederland. Je kunt bovendien altijd gebruikmaken van het supersnelle 4G netwerk van de provider. Op die manier internet je altijd op de hoogst mogelijke snelheid. Vodafone is niet voor niets uitgeroepen tot uitstekend netwerk.

Vodafone opzeggen

Toch kan het zijn dat je ondanks alles toch je abonnement van Vodafone wil opzeggen. Als je ergens anders een betere deal hebt gevonden, is dat natuurlijk ook helemaal niet zo gek. Dankzij de handige opzegservice van 123opzeggen is opzeggen opeens wel eenvoudig geworden. Je kunt eenvoudig een opzegbrief maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het invullen van je gegevens in de velden naast de brief. Die gegevens worden dan automatisch in de brief geladen, waarna je die kosteloos kunt downloaden. Je hebt dus alleen maar een postzegel en een envelop nodig om je opzegging af te ronden.

Wij snappen bij 123opzeggen ook dat je niet altijd zin hebt om naar de brievenbus te lopen. Misschien heb je ook wel helemaal geen postzegels of enveloppen in huis? Om het opzeggen toch zo eenvoudig mogelijk te maken, biedt 123opzeggen een verzendservice aan. Met die verzendservice zorgen wij er voor een kleine vergoeding voor dat de opzegbrief bij Vodafone terechtkomt. Het is daarna aan Vodafone om je abonnement op te zeggen en jou daarvan een bevestiging te sturen. Op die manier weet jij waar je aan toe bent en weet je precies wanneer je abonnement afloopt.