Wil jij overstappen naar een andere telecomaanbieder? Je kunt je Ziggo abonnement opzeggen door gebruik te maken van een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. Zo makkelijk kan opzeggen zijn!

Ziggo opzeggen

Ziggo heeft niet altijd zo geheten. In eerste instantie heette het bedrijf @Home, maar na een fusie met Casema werd gekozen voor een andere naam, namelijk: Ziggo. Je zou denken dat het fuseren daar gestopt is, maar officieel het bedrijf niet alleen maar Ziggo. Na een fusie met Vodafone, werd het bedrijf VodafoneZiggo. Sinds die tijd levert het bedrijf niet alleen maar televisie, vaste telefonie en internet, maar maakt het ook reclame voor abonnementen bij Vodafone. Als je zowel Ziggo als Vodafone hebt, kun je daarbij leuke extra’s krijgen. Toch kan het zijn dat je kiest voor je Ziggo abonnement opzeggen. Dit kan gelukkig heel eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen.

Ziggo pakketten

Bij Ziggo kun je je eigen pakket samenstellen. Je kunt allerlei keuzes maken op het gebied van internet, televisie en vaste telefonie van Ziggo. Het belangrijkste van het abonnement is het internet. Het is belangrijk dat je bedenkt welke snelheid je nodig hebt om comfortabel gebruik te maken van het internet. Bij Ziggo kun je kiezen voor 75 MB/s, 300 MB/s en 600 MB/s en 1000 MB/s. Het verschil tussen deze snelheden is als volgt:

  • 75 MB/s is voldoende voor: Surfen, emaillen, Facebook, Twitter, Youtube.
  • 300 MB/s is voldoende voor streamen van film, muziek en series
  • 600 MB/s is voldoende voor zware online gaming en het downloaden van grote bestanden

Het is van belang dat je zelf beslist welke snelheid geschikt is voor jouw huis. Vervolgens kun je kiezen of je televisie van belang vindt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Internet & TV abonnement, waarbij je televisieprogramma’s kunt pauzeren en terug kunt kijken via je Horizon Box. Tevens krijg je Movies (X)L als extra pakket. Als je geen belang hebt bij het pauzeren, opnemen en terugkijken van televisie dan kun je kiezen voor het Internet & Online TV abonnement. Als je televisie wilt kijken kun je dat dan doen via de Ziggo Go app. Via Ziggo Go krijg je toegang tot bijna alle zenders die deze provider ook via de Horizon box en Ziggo Next aanbiedt. Ook kun je je abonnement uitbreiden met Ziggo Sport. Bij Ziggo Sport kon je tot 2022 genieten van Formule 1, maar dat is inmiddels overgenomen door het platform Viaplay. Wel kun je nog steeds genieten van andere autoraces, golf en voetbal.

Een andere keuze die je moet maken is of je een vaste telefonielijn van Ziggo wil hebben. Je betaalt maar één euro extra voor een vaste lijn en gebeld worden is helemaal gratis. Daarbij krijg je voicemail, driegesprek, nummerweergave, doorschakelen en een wisselgesprek gratis bij het abonnement. Bellen naar vaste nummer kost 0,12 cent per minuut. Als je een veel beller bent, kun je ervoor kiezen om een Volop Bellen abonnement af te sluiten. Je betaalt hier 10,95 per maand voor en daarmee bel je onbeperkt naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland. Dit abonnement is al interessant als je 3 minuten of meer belt per dag.

Ziggo Power Promise

Ziggo wil haar klanten graag garanderen dat draadloos internet werkt. Daarom hebben ze ook de Ziggo Power Promise ontwikkelt. Met deze belofte willen ze mensen garanderen dat ze altijd en overal in huis gebruik kunnen maken van hun wifi. Of je nu in een bungalow of een flat woont, je zult gebruik kunnen maken van je wifi. In eerste instantie krijgt iedereen altijd al een supersterk modem die de basis vormt voor een krachtig wifi-signaal. Mocht dit nog niet voldoende zijn, dan kun je tegen de kostprijs een Wifibooster kopen of lenen van Ziggo. Als je kiest voor het lenen van de booster, kost dit je een euro per maand. Als ook dat niet werkt, komt een Ziggo-monteur je helpen. Ziggo garandeert dat deze monteur pas weg gaat als echt alles werkt.

Vodafone Extra’s

Het voordeel van de fusie tussen Vodafone en Ziggo is dat jij als Ziggo klant een hoop voordeeltjes kunt scoren. Zo krijg je bij een Vodafone abonnement altijd dubbele data, een extra televisiepakket en een veilig online XL pakket. Kies je daarbij voor een Vodafone Start, Smart, Red of Black abonnement dan krijg je daarbij ook nog eens 5 euro korting op je telefoonrekening.

Opzeggen Ziggo

Soms wil je graag overstappen naar een andere provider. Dit kan verschillende redenen hebben. Dit kan zijn omdat je gaat verhuizen en je nieuwe woning niet de gewenste internetsnelheid kan krijgen via Ziggo. Ook kan het zijn dat je bij een andere provider goedkoper uit bent bij een abonnement op interactieve tv en internet. Wat de reden ook is, Ziggo opzeggen moet altijd makkelijk kunnen. Daarom zorgen wij dat je snel en eenvoudig van je Ziggo abonnement verlost wordt.

Het opzeggen van Ziggo kun je op verschillende manieren regelen. Je kunt dit telefonisch regelen, of per post. Kies je voor de eerste optie, dan is de kans groot dat je lang moet wachten tot je iemand aan de lijn krijgt die je abonnement wil opzeggen. Vaak krijg je dan ook nog eens een gehaaide verkoper aan de lijn en voor je het weet heb je de bevestiging van je nieuwe abonnement in je mailbox en niet die van je opzegging. Niet de bedoeling natuurlijk en daarom kun je eenvoudig gebruikmaken van de Ziggo opzegbrief van 123opzeggen om je abonnement bij Ziggo snel en eenvoudig op te zeggen.

Opzegtermijn Ziggo

Om je Ziggo abonnement op te zeggen, is het verstandig om op de hoogte te zijn van de geldende opzegtermijn. Je kunt namelijk niet altijd gelijk opzeggen als je daar zin in hebt. Je gaat namelijk vaak een contract aan voor een bepaalde contractperiode. Deze zul je moeten uitzitten, omdat je anders te maken krijgt met een overstap boete. Je moet je abonnement dan afkopen. Het maakt hierbij niet uit of je een abonnement hebt voor mobiele telefonie internet of internet. Controleer daarom altijd goed of je huidige contractperiode is afgelopen en je abonnement maandelijks opzegbaar is voordat je je nieuwe abonnement afsluit, zodat je straks niet met een dubbel abonnement zit. Uitzonderingen op deze regel zijn voor een overlijden of als je gaat verhuizen. Dan is een opzegging vaak wel binnen de contractperiode te regelen.

Abonnement bij Ziggo opzeggen via 123opzeggen

Om gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen, vragen we je enkel om wat gegevens in te vullen die nodig zijn om het per post opzeggen mogelijk te maken. Zodra je je gegevens hebt ingevuld in het formulier, worden die automatisch in de opzegbrief gezet, waarna je deze gratis kunt downloaden door op de knop onderaan de opzegbrief te klikken. Je kunt er nu voor kiezen om de opzegbrief zelf te versturen naar Ziggo, maar je kunt ook kiezen voor de verzendservice van 123opzeggen. Kies je voor de laatste optie, dan zorgen wij er voor een kleine vergoeding voor dat je opzegbrief bij Ziggo terechtkomt, zodat zij jouw abonnement opzeggen. Hou er wel rekening mee dat wanneer je Ziggo opzegt, ze je nog een verzoek sturen voor de apparatuur terugsturen. Je hebt alle apparaten in bruikleen en zult ze dus terug moeten sturen als je overstapt naar een nieuwe provider.