Hoe kan ik mijn smartphone beveiligen tegen cyberdreigingen?

Het beveiligen van je smartphone tegen cyberdreigingen is essentieel om je persoonlijke gegevens en privacy te beschermen.

Software-updates uitvoeren

Houd je besturingssysteem en alle geïnstalleerde apps up-to-date. Fabrikanten en ontwikkelaars brengen regelmatig updates uit om beveiligingslekken te dichten.

Installeer alleen apps uit officiële app stores

Download en installeer apps alleen van betrouwbare app stores zoals de Google Play Store (Android) of de App Store (iOS). Vermijd het installeren van apps van onbekende bronnen.

Gebruik sterke wachtwoorden of biometrische beveiliging

Beveilig je smartphone met een sterk wachtwoord, pincode, patroon of biometrische beveiliging zoals vingerafdrukken of gezichtsherkenning.

Activeer schermvergrendeling

Stel een schermvergrendeling in die automatisch wordt geactiveerd na een korte periode van inactiviteit. Dit voorkomt ongeautoriseerde toegang tot je apparaat.

Gebruik een VPN (Virtual Private Network)

Gebruik een VPN om je internetverbinding te versleutelen en je online activiteiten te beschermen, vooral bij het gebruik van openbare wifi-netwerken.

Schakel Find My Device (Android) of Find My iPhone (iOS) in

Activeer de ingebouwde trackingfunctie op je smartphone. Hiermee kun je je apparaat op afstand lokaliseren, vergrendelen of wissen in geval van verlies of diefstal.