Hoe onderteken ik mijn opzegbrief?

Bij 123opzeggen vinden we het belangrijk dat de opzegbrief rechtsgeldig is. Daarom kun je de opzegbrief ondertekenen met een digitale handtekening. Je kunt deze handtekening zelf makkelijk maken door gebruik te maken van het hokje onderaan de opzegbrief van je keuze. Hoe je de handtekening maakt, is afhankelijk van het apparaat waar je mee werkt. Per apparaat hebben we een handige handleiding.

Desktop

Als je gebruikmaakt van een desktop (een vaste computer of laptop), dan kun je de handtekening maken door met je muis op het hokje onderaan de brief te klikken. Er opent dan een scherm waar je met je muis een handtekening kunt maken. Als je een foutje maakt, is dit niet erg. In de rechterbovenhoek staat ‘opnieuw’. Je kunt daar op klikken om het veld leeg te maken en het nog eens te proberen.

Tablet en mobiel

Maak je een opzegbrief via je tablet of mobiel, dan werkt het net even anders. Als je graag zelf een handtekening op de brief wilt zetten dan kun je op ‘bekijk je opzegbrief’ klikken. Onderaan de brief staat een vakje. Klik daarop en maak je handtekening in dat veld. Als het fout gaat, kun je op ‘opnieuw’ klikken. Het veld wordt weer leeggemaakt en je kunt het opnieuw proberen.

Is een handtekening maken verplicht?

Als het niet goed lukt om een handtekening te maken, is dat geen enkel probleem. Je kunt je brief ook versturen met een handtekening met je naam. Klik op de regel onder het veld of ga gelijk door naar stap 2. Je zult zien dat er automatisch een handtekening voor je gemaakt wordt. Ook hiermee wordt je opzegbrief gewoon in behandeling genomen en zal je abonnement of lidmaatschap opgezegd worden. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van 123opzeggen.