Wat is de opzegtermijn van mijn abonnement?

Organisaties hanteren voor het opzeggen van je abonnement, lidmaatschap of donatie vaak een opzegtermijn. Je dient dan minimaal de periode van deze opzegtermijn in acht te nemen bij de opzegging. De lengte van de opzegtermijn verschilt per organisatie. Je kunt de opzegtermijn meestal vinden op de website van de aanbieder van je abonnement, of in de Algemene Voorwaarden van je abonnement.

Hoe werkt het?

Bedrijven die een opzegtermijn hanteren verwachten dat je vóór deze termijn opzegt. Hanteert een organisatie bijvoorbeeld een opzegtermijn van een maand, dan dien je minimaal een maand voordat je contract afloopt op te zeggen. Doe je dit later, dan gaat de opzegging ook een maand later in. Zorgverzekeringen zijn vaak per jaar opzegbaar.

Proefabonnementen

Proefabonnementen stoppen soms automatisch en hanteren dan geen opzegtermijn. Soms worden proefabonnementen stilzwijgend verlengd in een betaald abonnement. Dan is het juist wel belangrijk om op te zeggen.

Geen opzegtermijn

Er zijn ook veel abonnementen voor onbepaalde tijd. Deze kun je soms op elk gewenst moment opzeggen, er is dan geen sprake van een opzegtermijn. Soms kun je deze abonnementen maandelijks opzeggen. Er is dan sprake van een opzegtermijn van een maand.

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf